Olikohan toimittaja lukenut blogiani ja rohkaistunut viittaukseen, kun Kekkonen viittauksena on ollut aika passee toimittajille viime vuodet.
--
Professorista meillä on suomettuneisuusvaje.
Suuri Johtaja ratkaisee kaiken, isä, anna armoa ja anna kiitollisuutta epävarmuudestamme.
Kaikki täytyisi tapahtua epädemokraattisesti itsensä korottaneen johtajan käskystä, jotta kansa uskoisi yhdenmukaiseen hallitukseen ja säröttömään valtaan ilman vaihtoehtoja - tällä kertaa oikeistolaisen pankkikasinopelivision häikäisemänä.
En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka väittävät, että suomettuneisuuden aika on ohi.
Ilman vastakkainasettelua ei ole demokratiaa eli vaihtoehtoja.
Suomettuminen, konsensuksen sokea haamu ja linjattomuuden liero ilman poliittisesti rehellistä vastakkainasettelua.
Katainen on mestari valehtelemaan mm. tasa-verosta, jota hän on ajanut Ahon, Lipposen ja Vanhasen jäljiltä.
Kun käytetään vastapuolen termejä, kuten kokoomus on kuusi vuotta rummuttanut (työväenpuolue, paremminvointivaltio) vastakkainasettelun mitätöimistarkoituksessa, niin ollan vain palattu Neuvostoliiton ajan poliittiseen jargoniin. "Vapaus" edellytti silloin totaalista sensuuria, demokratia kansalaisille valehtelimsta ja poikkeuslakia sekä luotettavuus eliitin kylvämälle pelolle alistumista.
Kaikki, jotka elivät tietoista elämää Tshernobylin aikaan muistavat sen, että Koiviston virkamiesjuntta kielsi julkistamasta hurjia säteilylukuja (ollakseen loukkaamatta Neuvostoliiton kunniaa) ja ihmiset eivät siksi voineet ottaa lainkaan kilpirauhaslääkettä estämään todennäköisintä syöpää laskeuman jäljiltä.
Talouskriisin laskeumassa on tapahtunut sama asia.
Katainen paasasi viimeiseen asti, että Suomella ei ole mitään hätää eikä meidä tarvitse puuttua jättipankkien sekoiluihin. Poliittiselle harkinnalle ja ideologista vastavoimalle ei halutta antaa tilaa faktojen muodossa.
Tshernobyl oli jyrkin ja selkein esimerkki suomettumisesta ja todellisuuspakoisesta valtionfasismista vainoharhaisen suomalaiseen malliin. Vain jotta poliittisen eliitin käyttämä Neuvostoliitto uhkana/ysävänä, kaiken poliittisen mielivaltaisuuden perusteena, olisi käsitteenä ja ilmiönä suojattu, koskematon, kritiikin sisäpolitiikassa kieltävä Neuvostoliitto-valttikortti ulkopoliittisena uhkaperusteena - ilman mitää reaalimaailman perustetta.
Aivan kuten pankkirkiisi niin Neuvostoliitto oli siis vaatimus kritiikittömään ja kitkattomaan sisäpolitiikkaan pankkijohtajien ja teollisuusjohtajien ohjaksissa. Mauno Koivistohan oli pankkien mies, mitä kansalaiset eivät lynneet lainkaa äänestäessää sulkeutuneesti hymyilevää esi-Vanhasta.
Kataisen taustalla on yhtä näkymätön EK:n junttaeliitti kuin Neuvostoliiton aikana suurteollisuuden juntta. Koiviston luutliin sympaattisena mulkoilijana olevan suomettuneisuuden purkaja mutta hän vain siirsi sen tylysti valtakonstruktiona Holkerin kanssa lamashokkina Suomeen.
Lamaan suyylliset poliitikot, pankkiirit, keskuspankin markan junttaajat ja teollisuuspohatat eivät eronneet vaan saivat lisää lamasta, jonka olivat aiheuttaneet.
Taidottomat finanssinylkyrit ja keinokapitalismin luojat turvautuivat aivan samanlaiseen pelkokulttuuriin kuin mitä Kekkonen oli luonut.
Tietysti eliitin mielestä se toimi, koska se oli demokratian tehokasta torjuntaa. Viinanen heitettiin parrasvaloiin jatkamaan koulukiusaajan uraansa koko valtakunnan kiusaajana ja kansa onnistuttiin syllistämään kirkkoherran keinoin eliitin virheistä.
Pörssiuskoa hehkuttava eliitti vannottaa meille nyt, että valtion kontrollia ei tarvita globaaliin kapitalismiin.
Totuus on kuitenkin se, että tilalle on tullut paljon kaoottisempi pankkien kontrolli. Sen looginen seuraamus on se, että rahaa painavat pankit haluavat kaiken rahan ja kontrollin itselleen eivätkä tahdo vastuuta kylvämästään katteettomasta rahasta.
Valtion hajottamisesta on tullut suomettuneisuuden uusi johtotähti. Eliitti etsii kiitosta, voimaa ja arvovaltaa globaalin maailman epädemokraattisilta tahoilta estääkseen demokratian.
Neuvostoliiton aikana kansalta estettiin demokratia, koska keskustelu oli uhkailuin ja lajan sensuurin avulla tiukasti ohjailta. Kekkosesta luotiin ainoa turva suurta lohikäärmettä vastaan, jota samalla kuitenkin propagoitiin ystävänä.
Myöskään toimittajat ja vallan sylikoirat eivät tiedä faktaa, että Paasikivi-Kekkosen linjaa ei ole koskaan ollutkaan. On ollut vain Kekkosen linja. Paasikivi korosti poliittisen ylpeyden, dynaamisuuden ja erillisen identiteetin muodostamista suurvallasta.
Skitsofreenisen propagandan tarkoitus onkin lamauttaa. Roomalaisten poliittisen toiminnan tärkein periaate olikin hajota ja hallitse. Se on Kekkosen perinne meillä juuri tässä hetkessä, kun Katainen ei tunnusta megalomaanisia virheitään talouspolitiikkansa ja ideologiansa seuraamuksista Euroopassa ja Suomessa.
Tuhon tuoneet eivät tunnusta virheitään kuten eivät 1989-laman jälkeen. Tuhoistasta tilanteesta yritetään tehdä vain uusi ase valtataisteluun.
Suomettumista uljaimmillaan.
Nyt Neuvostoliittoa poliittisena aseena käytettyä rähmällään kulkevaa suomettumisideologiaa käytetään suuren ja mahtavan EU:n äärioikeistolaisessa valtion purkamisessa ideologisesti - vaikka julistetaan ideologioiden kuolemista "järki"-perusteiden eli suurfirmojen vaatimusten edessä.
Tulevaisuudenhallinta on politiikkaa ja se on aina ideologista toimintaa. Visiointia. Arvojen mukaan valintaa, tosiasioiden luomista eikä "tosiasioiden" seuraamista".
Budjettivajeen suurimmasta ongelmasta eivät poliitikot perinteisen konsensuksen takia uskalla edes puhua. Järjettömästi viime vuosinakin paisuneet maatalaoustukiaiset kuihduttavat nyt muuta Suomea ja ajavat terveydenhuoltoakin alas. Kekkosen keskustan luoma pyhä tukiaispolitiikka keskustan eliittiä rikastuttamassa ei ole demokratiaa.
SDP:llä on hurja tilinteko vielä tekemättä ideologisen romahduksena jäljiltä.
Sosiaalidemokratia on ollut todellisuudessa 17 vuotta utooppista kapitalismia. Valtion yksilöa suojelevien periaatteiden tuhoamista.
Mutta se on markkinoitu äärimmäisen hyvin tukeutuen muka muuttumattomaan sosiaalidemokraattiseen julistukseen ja puolueperiaatteisiin Lipposen kekkosmaiseen roolipeliin nojautuen.
Ihmiskuvaan on tehty hirveä aukko ja kehykset on jätetty idealistisena kuorrutuksena hyväuskoisten täkyksi. On mennyt aivan täydestä läpi suomalaisille.
Utooppinen kapitalismi on nihilismiä.
Hyvinvointia ei nyt mitata yksilöiden hyvinvoinnistä käsin vaan pörssikursseista ja varakkaimman kansanosan verohelpotuksista käsin. Itsemurhat, depressio, Euroopan hurjin psykoosilääkityskierre, huostaanotot - eivät merkitse yhtään mitään utooppisen kylmän selkeälle kapitalismille. Pörssin ikuisen kasvun harhalle.
Jos ei näe jakautunutta Suomea, ei ole motiivia poliittisesti etsiä muutosta ja tarvetta vasemmistohumanistiseen yhteiskuntapolitiikkaan rajojen purkamiseksi.
70-luvun hyvinvoinnista tuli yhteiskuntapuheessa "itseisarvo" oikeistolekin vaikka se oli vasemmiston taistelu.
Siis siitä tehtiin oikeistolainen itseisarvo, jotta se olisi osa suomalaisuutta suoraan mielikuvatasolla. Tämä oikeistohenkinen valistus syntyi 70-luvulla, kun oikeisto joutui suostumaan ruotsalaismalliseen kapitalistiseen sosialismiin eli tuhtiin veroprogressioon.
Ihmisten elintaso nousi mutta samalla oikeistolainen eliitti ei halunnut kansalaisten omaksuvan sitä ideologiaa, jonka avulla elintaso nousi.
Pettymys on poliittista voimaa mutta se ei ole poliittista päämäärätietoisuutta.
Suomalaiset vasta opettelvat demokratiaa.
Kekkosen ajan lakeijat, lopettakaa surkea uikutus ja sokeus megalomaanisille poliittisille virheille.
PS
Miksi Jutta yrittää vieläkin sateenkaarihallitusta? Lipposen aivopesemä sukupolvi ei uskalla ottaa valtaa ja ideologista ryhdistäytymistä? Mitä kabinettihaamuja SDP:nkin taustalla toimii?
- Kilpailukykyopista on muotoutunut eräänlainen teknoliberaali versio fasismista, Patomäki vertaa.
analysoi " Uusliberalismi Suomessa"-kirjan julkistamistilaisuudessa maanantaina.
Kokoomuksen valtaama YLE ilmoittaa ilmoitusluonteisesti, että kukaan ei halua perussuomalaisten kanssa hallitukseen. Valtiopropaganda ei ole ollut näin linjakasta sitten Berliinin muurin välttely- ja romahtamattomuus-uutisoinnin kanssa. Demokratia ohi "valtion virallisen linjan" on vaikeaa valtakunnan kuninkaiden entiselle ylistystuutille.
- Tutkijat vaativat suomettumisen avaamista
- Professori Matti Tuomala:
- Professori Matti Tuomala muistuttaa, että rikkaiden rikastuminen johtuu pitkälti vuoden 1993 verouudistuksesta, joka käytännössä poisti progressiivisen verotuksen suurituloisilta. Köyhien köyhtyminen johtuu puolestaan suurelta osin sosiaaliturvaan 1990-luvun aikana tehdyistä leikkauksista.
- vuonna 2008 puhjenneesta kansainvälisestä talouskriisistä keskusteltaessa vain harvat ovat esittäneet hyvinvointivaltion olevan ongelmien syy.
- Tuomalan mielestä julkisessa taloudessa ammottavaa aukkoa käytetään verukkeena väistää räikeimpien veroepäkohtien korjaamista.
- - VM:n kestävyyslaskelmien pitkän aikavälin uhkakuvia käytetään monen Euroopan maan tavoin leikkauspolitiikan kiirehtimiseen, Tuomala sanoo. Tuomala tulkitsee, että Hetemäen työryhmän väliraportissa menoleikkausten koettiin olevan parempi ratkaisu kuin verojen korotukset. - Mikä veroaste yhteiskunnassa pitäisi olla? Minun mielestäni se saakin olla oleellisesti korkeampi kuin OECD-maiden keskiarvo, paneelissa alustuksen pitänyt kansanedustaja Erkki Tuomioja sanoo.
- Professori: Palkkaverotus voisi määräytyä iän mukaan
Palkkaverotus voisi periaatteessa riippua veronmaksajan iästä. Tämän ajatuksen heittää ilmoille verotutkija, Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomala. - Ekonomistit näkevät hallituksen epäonnistuneen kuntien tukemisessa
"Sopii ihmetellä, mistä Katainen uskonsa veronalennuksiin ammentaa"
Lama, eliitti, valhe ja viha
* vinkkaa Facebookkiin:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti