lauantaina, helmikuuta 20, 2010

Päivitä Macin Flash ja lataa ällistyttävä piirustusohjelma ilmaiseksi

Apple Macceihin on taas aivan manuaalisesti itse ladattava uusi turvallisin ja nopeampi Flash päivitys. Tee se. Ei mitään muttia. Myös wintoosiin, jos automaattinen päivitys ei starttaa.

Wintoosissa update-asennus täytyy joskus/usein tehdä erikseen Fireoxiin ja Exploreriin.

Tarkista patch-päivityksen onnistuminen erikseen kummassakin selaimessa täältä, versio checkeristä.


Flashissä nyt 3D-ominaisuudet: tsekkaa   testidemo.


Wintoosissa kannattaisi kuitenkin heti poistaa turvallisuuden takia  ohjelmista  Download Manager  päivitysasennusten jälkeen.  Outoa mutta totta. Sama juttu AIR:in kanssa sekä Shockwaven.

  


Ja todella realistinen huippuohjelma ilmaiseksi lasten iloksi ja aktiivipiirtäjien luovuuden räjäyttämiseksi:


Piirrä ja maalaa aitoa paperijälkeä imitoiden.

Öljyväri -plugin maksa erikseen mutta on aivan tajunnan räjäyttävää. Tee öljyväripiirroksista isoja tiedostoja yli 4000 px, jos tarkoitus on myös printata taulu.  Uudempi ArtRage versio maksaa kohtuullisesti. SDRAM-muistia kannattaa olla yli 4+ Gt, tietty 1 Gt riittää.Piirtolevyksi hiiren sijaan suosittelen Wacomin mallia (100 e), jolla voi nyt piirtää rennosti sormillakin ilman kynää ja muutat käsitystä tietokoneen kanssa kommunikoinnista. Lapsellisen helppoa ja luonnollista.

Wacom Bamboo Verkkokauppa.com

Mukana ehkä laajempi Artrage-ohjelma sekä Photoshop Elements. Bamboo toimii myös suomalaisen Sumopaint- kuvankäsittelysivuohjelman kanssa.
Avast
Kilpailu ilmaisissa wintoosa -virustorjuntaohjelmissa kiristyy. Avastin ilmainen vaihtoehto on uudistunut huomattavasti. Uudelleen nimetyssä ohjelmassa on tehokkaampi moottori ja uudistettu käyttöliittymä.

Jos pöytänäyttösi on yli 2-3-v. vanha, osta uusi.
Näyttötekniikka on mennyt huimasti eteenpäin värintoistosssa, kontrastissa ja on sikahalpaa. DVI-liitin on näyttömallissa parasta olla - AMD DVi- näytönohjaimet halvimmillaan tietokoneen päivitykseksi 35 e. Pelikelpoiset AMD -näytönohjaimet n. 80 e.

HDMI ei tee pahaa. Adobe-RGB-väriyhteensopivuus ei olisi pahitteeksi. Philips on tuonut uudet mallit, joissa on korjaava sävyautomatiikkaa varsinkin elokuvien katselua parantamaan. Samsung on vakaa laatumerkki. Pikselitakuu olisi kiva lisä. Älä osta aivan halvinta. Tsekkaa vaikka Verkkokauppa.com 23-tuumaiset.


Photoshop 20 vuotta

 

Aikoinaan Photoshop 2.0 toimi vakaasti jopa Mac Plus tietokoneessa, jossa oli mustavalkonäyttö 128 mv sävyä, 16 Mhz (nykyään peruskoneissa 2400), ei kovalevyä, kaksi korppuasemaa ja 4 Mt Rammia. Se oli urheilua se.

Ei kommentteja: