sunnuntaina, tammikuuta 31, 2010

Laman symboli - ämpärillä alkoholia


Nauti laman mitalla - nauti lamasta ämpärikaupalla.


Alkoholin juominen on saanut oudon symbolisen suomalaisen kapinallisuuden sädekehän. Eli kapinallisuus on parempi osoittaa hillittömällä mököttävällä kännillä kuin suoralla poliittisuudella, suorapuheisuudella ja ammattiliittoaktiivisuudella. Suorapuheinen saa Suomessä sähinää kun taas tukevassa humalassa ymmärrystä "Se oli vain humalassa".

Hyvästi alkoholivalistus.
Eläköön seuraamuksilla vitsaileva vastuuton liuttominen mainonta.

Eikö tämän perusteella voisi jo haastaa alkoholiyhtiötä oikeuteen mainoskampanjan hengen mukaan nautitun liian rankan kännin seuraamuksista? Laissa on vielä firmoille harhaanjohtamisesta tuomiopykälää seuraamuksista.

Miten voi olla mahdollista, että metamfetamiinin jälkeen eniten aggressiivisuutta lisäävä "miehekäs" huume on laillinen ja vielä mainontaan oikeuttava tuote - mutta rauhoittavat ja miedot huumeet, marihuana, kannabis-kukinto,  eivät? 

Suomi johtaa suhteellisissa tilastoissa Euroopan alkoholikulutusta kasvavassa määrin. Eläkeläisnaisetkin vetävät nyt kaksin käsin.  Verottaja kiittää kansaa rappiosta ja mainonnan eettinen neuvosto ei aloitteetonta korvaansa taaskaan lotkauta. Vedä ämpärillinen, jos lotto ei onnea tuottanut.

Huumeiden terveysongelmat johtuvat lähes aina joko annosten tehokkuuden vaihtelusta tai myrkyistä. Mielenterveyttä horjuttavat annostelutapaukset johtuvat juuri laadun valvomattomuudesta ja valistuksen puutteesta. Terveysvaikutukset ovat erittäin tärkeä syy vapauttaa huumeet ja lopettaa rikollisjärjestöjen rahoitus.

Alkoholi vapautettiin, koska kieltolaki ei toiminut.
Toimiiko se muka huumeiden kohdalla? Kuka narkkari ei lain takia saa huumeita?"Viina vie järjen yhä useammalta: alkoholidementikkojen ja juoppohullujen määrä kasvaa. Nuorimmat alkoholidementikot ovat kolmikymppisiä. Toimittaja Nina Kujansivu.

1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Huumeiden kieltolaki tuhoaa ihmisten elämää.

Kieltolaki luo vain alakulttuurin, joka sitoo elämäsi, jos eksyt huumeisiin;


- Kun Perälä esitteli 2000-luvun alkupuolella väitöskirjansa tutkimussuunnitelmaa, opiskelukaverit alkoivat nauraa.

Syynä repeilyyn saattoi olla se, että suunnitelma ei ollut ihan perinteisin. Perälä aikoi tutkia huumekauppiaita haastattelemalla ja viettämällä aikaa heidän kanssaan.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/06/1771948/tutkija-sukelsi-vuosiksi-huumeporukoihin-se-maailma-koukuttaa