perjantaina, lokakuuta 09, 2009

Valkoisen miehen taakka mustan miehen harteilla - Nobelin rauhanpalkinto PR-työstä
Maailmasta tuli heti turvallisempi, kun sotapresidentti sai Nobelin rauhanpalkinnon.

Obama on kirjaimellisesti ilmoittanut olevansa war president, Bushin sotaa jatkamassa.

Valkoisen miehen taakka mustan miehen harteilla.

Aihetta kerrakseen rauhanpalkintoon, valkoisen kulttuurin ritari, joka kelpasi kaikille maailman kansoille.  Nobelin komitea on lähtenyt toteuttamaan amerikkalaisten orwellilaista newspeak-taktiikkaa. Kutsutaan hyökkäyssotaa kriisinhallinnaksi ja sotapresidenttiä rauhantekijäksi. Uskontoaan ja kotiseutujaan puolustavia kapinallisiksi. Nobelin rauhanpalkinnosta on kehittynyt poliittisten PR-temppujen gaalapalkinto.

Kieltäytyykö Obama tästä? Tappokäskyjä  jakeleva USA:n presidentti kune ei voi olla kovin pyhimys, joten rauhanruhtinaan kruunu voisi hiertää aika pahoja rakkuloita kritiikin tarttuessa siihen kaksin käsin.
Tulevaisuuspelko sanelee nyt myös sotilaallisen ruudinkeksijän, Herra Nobelin rahanpalkinnon... siis rauhanpalkinnon jakoa. Eurooppalaiset ovat alkaneet vapista maailmanpolitiikan mannerlaattojen siirtymien takia. Kun pitäisi palkita vastapaino ja rauhantekijä, etsitäänkin rauhanruhtinaita ja NATO-Ahtisaaria.

Aurinko alkaa nousta idästä (taloudellisesti) mutta vielä halutaan kiehnätä maailman velkaisimman maan johtajan kainalossa. Hieman epätoivoista mutta hyvin paljastavaa. Afganistanin valloitusapukin Euroopalta on vain pisteiden keruuta sotapresidentiltä. Ei mitään muuta.

Euroopan historiallisesta äpärästä on tullut Euroopan isoveli. Tosiasiassa Eurooppa on liittoutumassa dollarin pudotusklaaniin. Tämä dollarikeskeisyyden kumoaminen tulee merkitsemään vain amerikkalaisen politiikan armeijakeskeisyyden huimaa kasvua.

Jos Obamalta siis löytyy kovan linjan rauhantahtoa Afganistanin epämoraalisia toisuskoisia kohtaan viimeaikojen mahtavalla tulivoimalla niin samalla rauhanmoraalin logiikalla Obama on nyt velvoitettu hyökkäämään noin 40 muuhun diktatuurimaahan, joissa on myös yhtä epämoraalista ja naisvihamielistä kulttuuria. Elämme toivossa, rauhaanpakottmaisen toivossa.

Rauhanruhtinaalla on kädet täynnä työtä luoda "Pax Americana" - ja luottokortti toisessa kädessä. Tästä palkinnosta Antikristuksen odottajat ja teoreetikot todella innostuvat, sillä monet myytit maailmanlopun ruhtinaasta kertovat hahmon korotuksesta ensin rauhanruhtinaaksi. Uskomatonta, mutta todellisuutta.


"Minulta kysytään aina välillä, tiedänkö hyvää vasemmistolaista elokuvaa. Oletteko nähneet amerikkalaisen sotilaallis-historiallisen spektaakkelin 300? Kertoo Spartasta?

Väitän, että on totaalisen väärin sanoa sitä oikeistolaiseksi elokuvaksi. Se on vasemmistolainen. Teesi kuuluu: vanha Persia esitetään vähän kuin Yhdysvaltoina. Persia on suuri, imperialistinen, suvaitsevainen ja hedonistinen imperiumi. Spartalaiset ovat taas pieni fundamentalistinen heimo, jota tullaan vapauttamaan. Minusta elokuva kertoo tavallaan Yhdysvaltojen ja Afganistanin suhteesta, Afganistanin menestyksekkäästä vastarinnasta."

Slavoj Žižek


Kulttuuriteorian slovenialainen Elvis, Slavoj Žižek
 
luennoi Helsingissä 30.11 ja 1.12.

Tiistaina 1.12. Kiasma-teatterissa kaksi elokuvaa ja luento.

Kello 12 Žižek! –elokuva. 71 min. Elokuvaesitys.

Kello 14–17 Cinema and ideology: report from battleground, Slavoj Žižek esitelmöi.

Kello 17.30–20 Perverts guide to cinema –elokuva. 150 min. Elokuvaesitys.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy - Gaudeamus, Into Kustannus, Kiasma-teatteri, KSL, Taiteiden tutkimuksen laitos ja Yleisen valtio-opin laitos Helsingin yliopisto, Vasemmistofoorumi, Voima
Maanantain luennon tiedot täällä:

http://www.facebook.com/event.php?eid=174388561977
Ei kommentteja: