perjantaina, lokakuuta 02, 2009

FaceGoogle - Wave, Googlen Facebook killer, Slideshare ja Sumopaint Suomesta

Wave on tuleva Googlen Feissari + email + valokuva-/nettikansio -sovellutus. Elämän tarkkailun ja jakamisen keskittymä.* Lisäys
Näköjään Giigle sylkäisi ulos ensin keskeneräisen Buzzin, 
jonka tietoturvajuttuja joutuivat taas vasta jäljessä fiksaamaan. Ei hyvää brändinhallintaa, jos kontaktibrändin tietoturvaprofiili ja yksityisydensuoja falskaa merkonomien brändinäkemyksen ja markkinointivaatimusten mukaisesti ...


Feissarin erillisyys ja rajoittuneisuus emailin käyttömahdollisuuksista ja tietty turhauttava pakkoavoimuus yhden ainoan ja aika epämääräisen "ystäväjoukkion" kanssa on tehnyt siitä eristyneen kulttuurin, erikoisohjelmiston.

Ihmiset haluavat kuitenkin elinpiirinsä turvallisuuteen kontrollia ja säädeltävyyttä, samalla kun haluavat sitä interaktiivisuutta erilaisten viiteryhmiensä kanssa - kontrolloidusti.  Ihmiset haluavat piirtää omia rajojaan ja määritellä sosiaalista läheisyyttä.

Kuvien käsittely, kommentointi ja esittely on Facebookissa tavattoman kömpelöä ja moneen laajennukseen hajonnutta. Laajennusten tietoturvallisuus on Facebookissa ollut hyvin epäilyttävää.

Facebookin laajennuksien epäyhtenäinen ja hyvin epäselvä käyttölogiikka ilman iPhone-tapaisia standardeja on myös aggressioita ja torjuntaa herättävä ongelma. Google haluaa yhtenäisen Wave-käyttöliittymämaailman sosiaalisen viestinnän virtuaalimaailmaksi. Google korostaa henkilökohtaista sosiaalisuutta.

Facebookin status on nyt huikea tietyn monomaanisen selkeän idean takia. Onnistuuko elämänhallintaa selkeämmin keskittävä Wave varastamaan kruunun hahmottomaksi räjähtäneestä netti-itseilmaisun alustalta?

Nyt jo on käytettävissä Google Docs, jossa voit usean ihmisen kanssa editoida yhtä dokumenttia yhtäaikaa.  Ja tehdä reaaliaikaisia gallupkyselyitä parille tai tuhansille ihmisille.


Kiva palvelu ja sivusto esityksiin, presentaatioiden jakelu (PowerPoint - ppt, pps, pot, pptx, potx, ppsx; ilmaisen OpenOffice - odp, pdf; sekä Apple Keynote) ja online-katselu suoraan selaimessa varsin helppoa - sivustoa voi siis käyttää presentaatioiden näyttämiseenkin:
Voit myös tehdä dokumenteista doc, xls, odt, ods esityksen ja sivuston omalla äänityökalulla liittää niihin spiikin.


Kuvankäsittelyä, efektejä, piirroksia ja kuvioita flash-ohjelmana:


Lisää työkaluja ja efektejä kuville ja piirroksille

Suomalainen kuvankäsittely Sumopaint suoraan selaimessa uudistui  - mutta maccikäytössä vielä Firefoxissa 353 Applen päivityksen lataaman flashin kanssa isoja bugeja ja ohjelman toimintojen jumittamista. Manuaalisesti päivitetty uusi flash koneellesi ja uusin Safari toimii kivasti Sumokuville.

Sumo tallentaa vain nettitiliinsä muokattavan monitasoiset master layerkuvat, muuten saa vain työpöydälle normaalin kuvan, yksitasoisen kuvan.  Käyttäjää siis houkutellaan addiktion jyrkänteelle ja laajemman tilin ostoon tilan saamiseksi.

Wintoosan oma freeware kuvankäsittely - joidenkin ihan kehuma Paint.NET


Wintoosalle sarjakuvaohjelma:

Anime Studio Debut


Uudet Videoeditointiohjelmat


Halpa Adobe Premiere Elements videoeditointiohjelma on nyt hiottu, stressitön ja varma HD-videoidenkin editointiohjelma wintoosalla. Polttaa myös video DVD: ja BluRayt! Premiere Prolla voit taas lisäksi tehdä lisäksi hyvin värimaailman filmimäiset säädöt dokumenteille ja musiikivideoille.


Applen Final Cut Pro:sta on julkaistu uusi huippuversio Maceille todella mielettömän monipuolisilla elokuvamaisten Final cut COLOR-värien säätöominaisuuksilla. Parasta editointia mitä saa hankittua ilman pankkilainaa. Toimii kaikilla uusilla Maceillä (paitsi COLOR ei ehkä MiniMacillä), min. 2 Gt RAM.

Muista, että värien manipulointi, säätö, vaatii aikaa, intoa, kokeilua, hikeä ja harjoittelua,  ei välttämättä mitään tietopohjaista koulutusta. Ja hyvän monitorin, sekä välillä kuvan käyttäytymistä hdmi:n kautta uudehkosta LCD-Tvstä. Vertaa työtäsi isojen kaupallisten elokuvien värimaailmaan. 

  Windows 7:n mukana tulee siten myös uusi aika toimiva Movie Maker HD-editointiohjelma peruskäyttäjille
Sumokokeilu:


- Copyrights Arhi Kuittinen -

Ei kommentteja: