torstaina, lokakuuta 15, 2009

Harkittua säteilyä taskuun - turvallisimmat mediapuhelimet


Pelikonsolin säteily yllätti käyttäjän

Säteilyturvakeskuksen mukaan kodin sähkölaitteiden säteily ei ole vaarallista. - IL
 

Radiation threats:
The 10 most hazardous and "safest" smartphones

Kännykän, wlan-aseman ja bluetoothin säteily ei ole radioaktiivista säteilyä mutta se on  säteilyä, joten solukalvojen toiminta muuttuu säteilyn aikana. Seuraamuksia ei ole tutkittu. Se voi estää solujen normaalia energiatoimintaa ja turvottaa kudoksia. Tietokonetta kannattaa käyttää LAN-piuhan päässä mieluummin kuin langattomassa Wlan-tilassa.

Lapsella kannattaa olla kännykkä, jossa on hyvä speaker-kaijutin toiminto, niin että voi pitää kännykkää 40 cm etäisyydellä päästä. Jos kännykkä on taskussa, se on oltava aina näppäimistö ruumiin puolella. Mieluiten känny repun tai laukun ulkotaskuun tai sitten lonkan sivulle, ei etutaskuun.

Bluetooth-näppis voi todellakin laittaa ihokarvasi värisemään ja kutiamaan. Koko näppis on yhtä antennia ja säteilyalustaa.


Lapset altistuvat aikuisia enemmän säteilylle

”Dna ei välttämättä vaurioidu suoraan, mutta vauriot voivat tapahtua siinä, miten solut korjaavat itseään”, sanoo Ronald Herberman Pittsburghin syöpäinstituutista.

How To Cook an Egg
with GSM Mobile PhonesSikainfluenssa
pelättyä vaarattomampi

Säädeltävää viihdesäteilyä aivoille, myös jopa kulttuuria, eurooppalaista elokuvaa (Silver) ja tiededokumentteja:Welho tuo tiistaina 15.9. myyntiin täysin uudenlaisen kanavapaketin, aidosti räätälöitävän Welho Mixin. Welhon asiakas voi valita omaan Mix-pakettiinsa kahdeksan kanavaa täysin vapaasti kaikkiaan yli 60 eri kanavan joukosta. Welho Mix on Suomen ensimmäinen aidosti räätälöitävä kanavapaketti.

Welho Mixin tilaushinta on 24,90 €/kk. Lanseerauksen kunniaksi Welho tarjoaa Mixin loppuvuodeksi veloituksetta sekä Welhon uusille laajakaista-asiakkaille että nykyisille laajakaistatilaajille, jotka nostavat liittymänsä nopeutta.
Oman Welho Mixin voi sekoitella tiistaista alkaen osoitteessa www.welho.fi. Kanavat näkyvät ohjelmakortilla saman päivän aikana. Kaikki Welhon nykyiset kanavapaketit jatkuvat entisellään.

Kännykkäsäteily turvallisuus sähköihottuma yliherkkyys lämpösäteily.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Kännykän, wlan-aseman ja bluetoothin säteily ei ole radioaktiivista säteilyä mutta se on ionisoivaa säteilyä"

No aivan varmasti ei ole ioinisoivaa.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Ai ei muuta solukalvojen ionisia ominaisuuksia?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä luultavimmin ei tee sitäkään, mutta ionisoiminen sattu tarkoittamaan ihan muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkään, alkuaine (isotooppi) voi olla radioaktiivista, mutta ei ole sellaista asiaa kuin "radioaktiivinen säteily".

Toiseksi, radiotaajuinen sähkömagneettinen säteily ei todellakaan ole ionisoivaa säteilyä.