sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Turvallista surffaamista


Yleisin ohjelma, jota kompuutterin käyttäjä käyttää, on nettiselain, browseri. Ja yleisin kysymys vain alkeet tietävältä käyttäjältä kuuluu, kuinka tehdä asioita turvallisesti tietokoneella.

Turvallisin surffilauta netissä on Safari. Yksinkertaisesti.

Applen Safari on saatavissa ilmaiseksi myös windows-koneille. Parikin tietoturvatuttuani olivat ällistyneitä kun suosittelin uuden version Safaria windowsille. Nyt he asentavat vain Safaria käyttöselaimeksi asiakkailleen elleivät asiakkaat erikseen toivo muuta. Safari on nähtävästi turvallisin koneen kaappauksien estäjä oudoillakin sivuilla ja bonuksena yhteensopivin webbisivujen standardien kanssa. Ja aika nopee.

Sitten yksi tärkeimpiä turvallisuusvihjeitä kaikille:

Jos oudolla sivulla kaikesta huolimatta ilmestyy uusi ikkuna/sivu kysymättä esiin niin älä ikinä klikkaa mitään ikkunan sisällä. Sulje ikkuna vain painamalla Cntrl W tai Omppu W tai ESC. Jos ikkuna ei sulkeudu niin sulje mieluummin kerralla koko selain FILE TIEDOSTO-valikosta EXIT SULJE. Ja käynnistä selain uudestaan äläkä saata itseäsi enää kiusaukseen outojen sivujen suhteen.

Aloittelijat älköön käyttäkö Exploreria. Se on huiman vaarallista puuhaa. Käytä vain silloin kun olet ehdottoman varma sivustosta ja se vaatii active x:n eli explorerin.


Uutta Safarissa mm.:
CSS 3 web-fontit, HTML 5:n video-/ audio-elementit ,
SVG-teksti/grafiikka, CSS-anima
atio, Plugins.

Valmiit kirjanmerkit eli booksmarkit muilta selaimilta siirtyvät tietysti helposti Safarille.
Safariklaani kasvaa."Safari 3.1
oli ennen virallista julkaisuaan yksi niistä harvoista selaimista, jotka selvisivät kohtuuhyvin Web Standards Projectin uudesta Acid3-standarditestistä. Näin kertoo verkkopalvelu Anomalous Anomaly."

TAGS:: Tietoturva virukset selainvertailu virus tietokonevirus tietokoneen suojaaminen kuinka thedä turvalliseksi bottiverkot tietoturvaoppaat koneen kaappaus turvallisesti netissä turvalliset vaaralliset epäilyttävät selaimet testissä browser test. nettisivut selaimet mozilla firefox opera tietoturvaopas suojausjava scriptit scripts palomuuri firewall norton mac win fi mäcit maceille macit bottiohjelmat troijalaiset lapsille lasten ohjelmat

Ei kommentteja: