tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Enkeli lahtarin lohtuna


Tampereella muistellaan tänään vuoden 1918 tapahtumia . "Roolihahmojen joukossa on sekä tunnettuja historian henkilöitä että tavallisia tamperelaisia. Iltapäivällä nähdään tuokiokuvia sisällissodasta katuteatteriesityksinä. MTV3


Sovinnon päivä-tapahtuman järjestäjät ovat törkeästi sotkeneet taas uskonnon sisällissodan "parantavaan prosessiin" - eli unohtamiseen. Kulkueessa kannetaan mm. enkelitaulua "sovinnon loppuunsaattamiseksi".

Uskomatonta valkoista propagandaa jo vuodesta 1917, johon valtamedia ei puutu lainkaan kriittisesti.

Jos parantumisprosessi perustuu siihen, että sen aikaisen rikoslain mukaisten murhien tekijöitä ei paljasteta ja sotatuomareiden arkistoa avata, niin silloin ei ole kysymyksessä todellinen parantumisprosessi vaan todellisuuspakoinen historian kieltäminen.


Kello 11.30 - Päivä Tampereella 1918

Finlaysonin alue. Haavoittunut enkeli -saatto klo 11.30 Tuomiokirkolta Finlaysonille. Päivä Tampereella 1918 -kuvaelmat Finlaysonin alueella klo 12-15. Maamme-laulu klo 15 Väinö Linnan aukiolla. Tiedustelut: Haavoittunut enkeli-saaton ja Päivä Tampereella kuvaelman järjestävät: Tampereen yliopiston alumni ry., Finlaysonin perinneyhdistys ja Teatteri Siperia lukuisten kansalaisjärjestöjen ja julkisten yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden tukemana.Ei kommentteja: