torstaina, maaliskuuta 22, 2007

Arkojen piispojen kuurupiilo


"Neljä viidestä suomalaisesta ei hyväksy miespappeja, jotka kieltäytyvät yhteistyöstä naispapin kanssa. Tämä käy ilmi Aamulehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Miehet suhtautuvat naisia hieman suopeammin yhteistyöstä kieltäytyviin pappeihin. Naisista 88 prosenttia ja miehistä 72 prosenttia ei hyväksy kieltäytymistä." - HSSuomalaiset piispat ovat hassuja.

Toimittajille he haluavat antaa kuvaa avarakatseisista ja sivistyneistä kirkon johtajista, fundamentalisteille tarjoavat turvaa ja jatkuvuutta ja sitten vielä tavallisille kunnon kansalaisille he tarjoavat varmaa pelastusta ja halpaa armoa. Mutta vastuuta eivät suostu ottamaan mistään. Edes omista päätöksistään. Harmittomuutensa takia "jäävit" piispat kaikkia kosiskelevan jäävin kirkkopolitiikan takia. Eivät itse halua tehdä mitään "liian jyrkkää".

Valtaa kaipaavia mutta vastuuta pakenevia. Mikään ei estäisi piispoja toimimasta sanojensa mukaan ja lopettamasta kirkon työntekijöiden henkisen väkivallan eri muodoissa. Heillä on kaikki valta taivasasioissa maan päällä.

"Piispa Heikka toivoo oikeudelta ratkaisua naispappikysymykseen.

Hyvinkäällä naispapin syrjintäepäily on siirtynyt naapuripoliisille jääviyskysymyksen takia. Vielä ei tiedetä, eteneekö ennakkotapauksena pidetty juttu oikeuteen asti".


Kirkon hylätty tulevaisuus ii
kw naispappeuskysymys alkukirkko naispappeus kysymys naispappeuskiista naispapit kiista naispapeista seurakunnassa tasa-arvo miespappi miespapit kieltäytyi pappi ei saapunut työpaikalle kirkon kanta syrjintä syrjiminen rikosilmoitus syrjimisestä naispappien syrjiminen ruotsin kirkko fundamentalistit fundamentalistien kirkkopolitiikka jukka paarma mikko heikka

2 kommenttia:

dudivie kirjoitti...

no hyvä joka tapauksessa kun puhutaan

Arhii kirjoitti...

No toki, toki, jotakin.

Mutta... pelleilyä kun piispa voisi tehdä kertalaakista asian selväks lainvoimaisesti ilman venkooilua.