Valtiotieteiden tohtori Alpo Rusi aikoo selvityttää rikkoiko SAK:n viikonloppuna poisvetämä eduskuntavaalimainos eurooppalaista ja Suomessakin voimassaolevaa vihanlietsonnan kieltävää lakia. -Verkkouutiset"Yhteiskuntarauha" tarkoittaa Suomessa pitkälti "asiallista" yhteisten totuuksien hyväksymistä. Yhteinen maailmankuva, turvallisen turruttava vaihtoehdottomuus, järkipolitiikka luo suomalaista turvaa. Kaikkihan ajavat suomalaisten parasta. Poliittinen erimielisyys koetaan uhaksi. Porvarillisten perusarvojen lähes uskonnollinen alleviivaaminen on olevinaan tae "yhteiskuntarauhasta". Porvarillinen sosiaalidemokraattien politiikka on ikäänkuin julkinen salaisuus eikä todellisia vaihtoehtoja saa tuoda "kärkevästi" ja "uhkaavasti" esille.
- kts: Talking politics in Finland can be quite taboo -Finland for thought
SAK järjesti nyt Kokoomukselle ilmaisen vaalikampanjan.
Pelkuruutensa paljastaen. Tahdottomuutensa.
Linjattomuutensa. Arkuutensa.
Heti kun nyt kokoomuslaiset ja muut sovinnaista uraansa etupäässä ajattelevat virkamiesmäiset poliitikot ja wannabejupit alkoivat kekkosaikojen tapaan kirkua käytöstapoihin, yhteiskuntarauhaan ja hyvään makuun vedoten, SAK osoitti sitä pelkuruutta ja selkärangattomuutta, jota vastaan he alunperin lähtivät kampanjoimaan. Mikä pelkurien show, oikea SAK-profiilin itsemurha.
Kylläpä vähästä säikähtää työläinen kun porvari inahtaa.
Kun porvari kiljaisee, niin työläinen polvilleen kilahtaa.
SAK veti pelokkaana mainoskampanjansa pois.
Liian ideologinen.
Liian poliittinen.
Liikaa keskustelua.
Paha juttu Suomessa.
Sillä meillä duunaritkin luulevat olevansa porvareita.
"Asiallisuus" ennen todellisia poliittisia linjauksia.
Sallittuja harhautuksia hyvää tahtovien poliitikkojen puhemassan tulvana.
Oikeistolainen politiikka on onnistunut häivyttämään oikeistolaisuuden matalan profiilin autuuteen, uusiosanastoon: rationalisoiminen, työteho, tulosvastuu, ulkoistaminen, markkinat määrää, yms.
Miksi SAK:n mainoskampanja oli asiallinen?..
a) Aikamme tuhoisimpia suomettumisen harhoja on yhä torjuva sokeus ideologioille ja poliittinen mauttomuus - että ei ole muka ideologioita. Että on vain reaalipolitiikkaa. Että on valintoja ilman arvoja "järjen'" nimissä. Että sosiaalidemokraatit savat olla oikeistolaisia kunhan mielenrauhan vuoksi hieman puhuvat humanistisia ajatuksia. Että kaikki lutviutuu ilman avointa ideologista keskustelua.
Kovien arvojen ajajat ja stressiyhteiskunnan rakentajat ovat omalla tavallaan, Kekkosen epäpoliittisuuden kulttuuria ylläpitämällä uinuttaneet suomalaiset epäideologian ihmemaahan. SAK:n mainoskampanja nosti kärjistämällä ajatusta että on ideologisia valintoja ja on arvoja - ja reaktio: paha, paha, tuhma uhmaaja, yhteiskuntarauhan horjuttaja.
Vaikka duunarimme luulevat nyt olevansa jalon porvariyhteiskunnan edustajia ja oikeistolaisen "reaalipolitiikan" hyväksyneitä perudemareita, olisi heitä ravisteltava.
b) Stressiyhteiskunnan ideologian todellisuus - kilpailuideologian aivoton sisäänajo asenteina - Suomalaiset tekevät eniten ylityötä läntisessä Euroopassa koska raukat pelkäävät eivätkä tunnusta solidaarisuutta toisiaan kohtaan. Suomalaisten ylityöideologia on solidaarista ideologiaa kammoksuvalla yksilöllä seuraava: minä teen kilttinä lapsena niin paljon ylitöitä ja rääkkään itseäni niin että pomo ihastuu minuun ja dumppaa muut nulikat pellolle. Minulle rakkaus, muita kohtaan viha. Kiltin lapsen kerjuu-syndrooma. Samaistun pomoon ja teen pomolle ilmaista työtä, jotta pomo olisi tyytyväinen. Epäinhimillistä pomoa täytyy ihailla koska hän on niin vahva ja vaativa ja koska pomo ihailee alistuvia, epäsolidaarisia pompotettavia .
c) "Firman taloudellinen hyvinvointi ei saa näkyä työntekijöiden palkitsemisena - vaan aina enemmän keppiä ja keppiä" - tämä vinkeä ajatusmalli on todellisuutta monessa firmassa kuten juuri Nokiassa, joka teki huipputuloksen mutta oli vittuillen nostanut bonusrajat epärealistisen korkealle, että bonuksia vain hillitysti - jotta osakeomistajille enemmän osinkoja, ohi työntekijöiden.
d) Virkamiesuskonto piiloideologiana - älä turhaan lausu virkamiesten nimeä tai epäile reaalipolitiikkaa. "Se linja, mikä on valittu, on keskustelun ulkopuolella".
Tämä yhteiskuntarauhaan vetoava "asiallisen keskustelun" eli epäideologisen epäkeskustelun hysteerinen vaatimus on suoraa epä-Eurooppalaista tsaarinajan suomettumispolitiikan jatkumoa. Yhä vain saatanan pelokas kansa, kiltit lapset pomppivat pelosta. Herroja, virkamiehiä ja vallitsevaa käytännön politiikkaa ei saa kyseenalaista ja karnevalisoida.
e) Elintasosota. Hyvätuloiset lobbaavat "realistisen" matalapalkkaisuuden ja tasaveromallin puolesta - jotta hyvätuloiset voisivat olla hyvätuloisempia matalapalkkaisten kustannuksella. Tämä on ideologiaa, ei mitään työllisyyden maksimoimista "rationaalisesti". Hyvinvointiyhteiskunta perustuu ihmisarvon mallille ja hyvinvoinnin jakamiselle.
f) -89 laman takana oli juuri tämä sama pelokas suomettumisen sokeus, virkamiesten supervalta. Ainoa Totuus valtakunnassa (myös kokoomuslaisilla oli) että äiti venäjä pitää huolta suomalaisista että ei tarvita poliittista keskustelua ja vastakkainasettelua. Onko se Holkerinkin valheen kauhea jälki jo unohtunut?
SAK, ensin julistatte rohkeaa tietoisuutta ja ideologioiden tunnistamista ja sitten toimitte nimenomaan ideologisten vastustajienne painostuksen mukaan ja nuolette toisten kenkiä.
Antakaa vain ilmaisia pisteitä ja pelotevoimaa Kokoomukselle ja oikeistolaisille sosdem-poliitikoille.
Niin se käy. Äärimmäistä pelkuruutta. Säälittävää tuuliajoa.
Taas monokulttuurin eduskuntavaalit 2007 tiedossa. Vaalit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti