keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Suomen fasistinen sivuluisu talvisodan aikana

* päivitys ii - jatkosodankin osalta:


Erillistotuuden voi jo unohtaa

- HS


Yksi Ylikangas vastaa kymmentä perässähiihtäjää

Räväkän historioitsijan mukaan suomalaiset kuvittelevat
olevansa muita jalompia pahoissa paikoissa - HS.fi"Melkein ensimmäinen vastaan tullut asiakirja oli pikkuinen, viaton kuitti. Siinä kerrottiin, että suomalaistulkki on luovuttanut puolustusvoimille sen omaisuutta lopetettuaan palveluksensa yksikössä nimeltään Einsatzkommando der Sicherheitspolizei", Silvennoinen sanoo.
Einsatzkommandojen käsissä kuolemanvaarassa olivat kommunistit, partisaanit ja juutalaiset.
"Siihen asti olin löytänyt vain omituisia merkintöjä, joissa ei selitetty, mitä yhteistyötä oli tehty." Kun Silvennoinen jatkoi penkomista, kokonaiskuva alkoi hahmottua. Hän löysi tiedot kokonaisesta 12-henkisestä suomalaisesta komennuskunnasta, jonka Valtiollinen poliisi lähetti Pohjois-Suomeen saksalaisten Einsatzkommandon käyttöön. Se tarvitsi tulkkeja ja kuulustelijoita, ja natsien tavan mukaan kuulustelijalla oli myös valta langettaa tuomioita." HS

Suomi oli nistitilastojen ykkönen vuosikausia – heroiini kansanlääkkeenä ja sotapillerinäHistoriankirjoissa
on selitetty välttämättömyytenä suomalaisten sotakumppanuus fasistisen Saksan ja Italian kanssa. Puolustusministeri Kääriäinen käytti vanhaa valkoista propagandaa vielä 2005 puhuessaan Suomen talvisodasta, että "liittolaisia ei saatu yrityksistä huolimatta". "Suomi oli yksin". Siten Jatkosota oli pyhä ja välttämätön.

Pirkko Kanervon väitöskirja ( " Italia ja Suomen talvisota. Il Duce Mussolini 'maailman urheimman kansan' apuna) kertoo ja perustelee vakuuttavasti jotain muuta. Suomi jättäytyi länsivaltojen avun ulkopuolelle ja valitsi toisen tien. Voittajan tien. Vahvimman tien. Suur-Suomen unelman.

Suomi sai Talvisotaan n 800 milj markkaa fasistiselta Italialta sotatukea, kun Ruotsilta esimerkiksi 1500 milj. Ne olivat valtavia ase-eriä, jotka pitivät Suomen pystyssä. Italian tuki on vaijettu yleisissä historiankirjoissa. Suomi ei todellakaan jäänyt yksin. Muilta länsimailta ehti tulla tukea lisäksi n 3000 milj. Aseita virtasi solkenaan Suomeen.

Suomi kuitenkin torjui jatkossa liittolaisuuden länsivaltojen kanssa ja aloitti Jatkosodan maasotatoimet rajanylityksineen. Tätä ei kouluissa opeteta. Kohtalomme valinnut kolminaisuus Tanner, Ryti ja Mannerheim uskoivat saksalaiseen ideologiaan ja fasistiseen tehokkuuteen. He olivat vakuuttuneita niin Italian kuin Saksan inhosta Neuvostoliittoa kohtaan. Suomalaiset ministerit eivät aluksi lopettaneet Talvisotaa osittaiseen antautumiseen Saksan salaisen sopimuksen mukaisesti vaan ottivat siis tukea Italiasta. Mussolini ei halunnut uskoa tai tukea Molotovin-Ribbentropin sopimusta - kuten eivät suomalaiset ministeritkään. Mussolini koki liittolaisensa Hitlerin jo uhkaksi sekä Molotovin-Ribbentropin sopimuksen loukkaukseksi fasistisia periaatteita kohtaa - ja hänen motiivinsa tukea Suomea Talvisodassa Saksan "liittolaista" vastaan liittyi tähän henkiseen kädenvääntöön Mussolinin ja Hitlerin välille.

Göringin pyynnöstä ja lahjonnasta Suomi suostui sitten "välirauhaan" ennen jatkosotaa. Ryti puhui jo talvisodan lopulla "väli"-rauhasta eli hän luotti Natsi-Saksan tukeen seuraavan sotatoimen aloittamisesta ja Saksan lupaamista aluevalloituksista. Tannerin muistiinpanoista on nyt vihdoinkin pystytty todistamaan, että hän tiesi saavansa länsimaitten apua Ruotsin kautta, jos niin olisi haluttu. Länsivallat puhuivat julkisessa diplomatiassaan tietysti Neuvostoliiton puolesta, mutta kylläpä vain tukea virtasi Suomeen. Suomi katkaisi sen tuen.


Saksalle oli tärkeää, että se sai ensin Neuvostoliiton uskomaan kumppanuussopimukseen, Molotovin-Ribbentropin sopimukseen ja tuudittamaan Stalin valheelliseen rauhaan. Suomalaisille kelpasi salaiset lupaukset runsaasta asetuesta Saksasta ja Talvisota loppui "Saksan diplomatian ansiosta". Siten Saksa sai kiitollisen Neuvostoliiton ja täydellisen yllätysmomentin hyökätessään Neuvostoliittoon - jopa Stalin joutui neljän päivän psykoosiin eikä kyennyt antamaan käskyäkään armeijan toimintaan.


Suomi oli Honkaliiton ja jääkäriliikkeen jäljiltä valkoisen ideologian lumoissa ja uskoi fasististen valtioiden päämäärätietoiseen aggressioon. Valkoiset valheet olisi vähitellen riisuttava lukion historian kirjoistakin.

Suomi aloitti Turussa salaisen saksalaisten insinöörien ja sukellusvenekehittäjien koulutuksen jo vuonna 1930 - vastoin Versailles:in rauhansopimusta. Jääkärisotilaiden hengessä ja hyvää korvausta vastaan. Suomalainen tietotaito ja teknologia mahdollisti Hitlerin sodan Englantia vastaan sukellusvenesotana. Suomella oli ratkaiseva rooli maailmansodan syttymisen aikaistamisessa.

Jo talvisodan alkukin olisi ollut vältettävissä diplomaattisin alueluovutuksin - mutta Suomalaiset ministerit ja diplomaatit olivat jo valinneet puolensa perinteikkään Saksan ihannoinnin takia ja käyttäytyivät typerän ylimielisesti Moskovassa.

Sotapropaganda on elänyt siis hyvin 69 vuotta. Paavo Lipposen salainen kumppanuuskeskustelu Bushin kanssa ja Irakin sodan "100%" tukeminen on nykyistä sotapropagandaamme, jonka Jäätteenmäki rohkeasti paljasti - ja raskaasti sitten maksoi poliittisen teloituksen kautta Lipposen hamarasta.

Olisiko aika rehellisyyteen?


YLE Teema: "Suomea ei jätetty yksin talvisodassa"
sekä Heikki Ylikankaan luento17.10.2013 :

Tekstissä ihmetellään, kuinka natsien ystävä ei saa sympatiaa länsiliittoutuneilta.

Täysin seonnut historiankäsitys, karmeaa itsesääliä valheiden katteeksi.

Suomi kieltäytyi irrottautamasta Saksasta ministeri Erkon kautta.

 Saksa oli prioriteetti ja Suomen itsenäinen geopoliittinen viisaus hylättiin.

Tämä otsikko on mielipuolista typeryyttä.

Usko Saksan vei Suomen lähelle tuhoa..

2 kommenttia:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Nyt elämme jälleen oikeistolaisuuden lumon aikaa. Takana on syvä ja vaikea lama kuten 30-luvullakin, raju työttömyys ja lukuisten ihmisten itsetunnon runtelu. Pelkään, että siniset ja mustat marssivarustet voisivat olla monen ajelehtivan nuoren ja vanhemmankin ihmisen mieleen. Kansan kahtiajaon kasvattaminen ei ole viisasta.
Itse en usko, että vielä voidaan tehdä tiliä neljän vuoden takaisista kuvioista. Päivänpolitiikka häiritsee hahmottamista liiaksi...

Arhii kirjoitti...

Niin.

Siis se Lipposen salainen sotaherra-roolipeli Bushin vieraana 4 vuott sitten...

Poliitikot eivät uskalla luottaa kansaan koska Kekkonen iski alitajuntaan mielikuvan, suomettumisen etiketin, jossa heikko poliitikko on sellainen, joka luottaa kansalaisiin.

"Herran pelko on viisauden alku" on svedu-russian-poliittisen sielunelämämme lakitaulun ensimmäinen käsky.

Kova ja ihana isä-jumala-poliitikko ottaa vallan eikä pyytele tai jaa sitä. Se on Kekkos-Tsingiskaanimme perintö.

"Lupaile paljon, kadu vähemmän" on toinen poliittisen identiteetin pyhä käsky.


Selvittämätön menneisyys palvelee tehokkasti pelokasta ja arkaa kansalaisen identiteettiä, jolle turvallinen poliittisen eksistenssin pikavastaus on aina vahva johtaja. Siitä arasta ja häpeilevästä eetoksestamme persoonallisuushäiriöiset pyrkyripoliitikot pitävät.

On mielenkiintoista, kuinka Tommy Tabermanista kuoriutui vallanhimoinen poliitikko.
Mutta vain peittelyn ja vähättelyn keinoin. Tommy on taas näitä muka "epäpoliittisia" vaihtoehtoja. Haluavat politiikkaan ja valtaan mutta yrittävät kaikin keinoin välttää politiikasta ja asenteista avoimesti puhumisen.

Tulee mieleen Koivisto, joka hurmasi niin leppeällä olemuksella mutta kyllä sieltäkin yrmy, ärjy ja vihoitteleva pikku kekkonen kuoriutui esille, joka halusi aktiivisesti kieltää aroista asioista puhumisen vielä virkansa jälkeenkin.

Jessus mikä poliittinen historia Suomessa onkaan. Miten voi nuori 20 tajuta mitään post-Kekkoslandiasta? Hädissään sitten äänestetään jotain seksikästä merkikukka-äffää kun muuta ei keksitä. Tai uskalleta.