torstaina, maaliskuuta 01, 2007

Mitä kansa tahtooMitä kansa tahtoo,
sitä kansalle tarjotaan - mielikuvina.
Vain mielikuvina.
SDP:n mainokset wmv-video - YLE

Sosiaalidemokraattien ja SAK:n vaalimainonta on hyvin tietoista suomalaisten perimmäisistä arvoista mutta kuvottavaa on se, että sosiaalidemokraatit ovat ajaneet 18 vuotta hyvin oikeistolaista politiikkaa. Äärimmäisen oikeistolaista verrattuna siihen, kuinka ruotsissa toimittiin solidaarisesti laman lamauttamia kansalaisia kohtaan.

Sosiaalidemokraatit eivät ole toteuttaneet suomalaisten arvoja.


SAK:n mainonta on (oli) minusta "periaatteessa" kärjistävänä ja ideologisia rajoja tunnustelevana OK.

SAK on periaatteessa vaatinut poliittisia linjauksia hyvinvoinnin tasaamiseksi. Niin kuin sos.dem mainonta - vain ideoiltaan, lupauksiltaan. Poliittinen käytännön tahto on puuttunut ja maamme on raiskattu oikeistolaisella "yhdellä yhdenmukaisella" yhteiskuntanäkemyksellä, jossa yhteiskunta on suuryritysten asialla ilman mitään suhteellisuudentajua. Saksassa työläisten oikeudet ja ylityörajat ovat huikean paljon selkeämmät.
SAK video online - oli joo...
SAK on keskittynyt ikävästi suuren ikäluokan "ikuisten" virka-/työsuhteiden pönkittämiseen ja sallinut nuorten pätkätyöläisten rääkkäämisen aivan vapaasti. Sen tähden itse toivon vihdoinkin todellista kapitalismia tähän maahan, niin että olisi vain työehtosopimuksissa 3 vuoden velvoittavia työsopimuksia. Eli kaikki samalle viivalle. Ei ole oikein, että eniten työtä tekevät nuoret saavat vähiten palkkaa ja eniten uhkavaatimuksia lyhyen työsuhteen aiheuttaman paineen takia. Systeemi on nyt ikärasismia. Nuoret ikäluokat toimivat vanhempien käsikassarana. Väinämöinen laulaa iloissaan muut nuoremmat suohon - ja väittää että olemme samassa veneessä.


Globalisaatio on jokin suuri ehdoton aatteellinen idea, jopa totuus - mutta minkä takia - suuryritysten halvan tuotannon mahdollistamiseksi ja tuotannon vähentämiseksi Euroopassa. Mielipuolista meininkiä.

Sosiaalidemokraattien puoluejulistus ja puolueen fasaadimielikuva "sosiaalisena" on törkeä lavaste. Hyvinvointia ei ole jaettu vaan kaikilla tilastotiedoilla on nähtävissä, että kansakunnan tuloeroja on surutta lisätty - köyhemmän kolmanneksen kansanosan tulotaso on pudonnut rajusti. Lasten päivähoito, mielenterveyden hoidon puute, kaikki on karsittu sosiaalidemokraattien vallan alla ja vaatimuksesta. Perustoimeentuloturva on 50% pienempi kuin -89 vuokratasoon yms suhteutettuna. Vuokra-asuntotuotantoa ei ole tuettu - keinottelun ja kiinteistösijoitusten "arvon" lisäämiseksi. Poliittista tahtoa ei ole puuttunut kapitalistisesta visiosta - "markkinat määräävät". Jotain aivan muuta kuin sosiaalidemokratiaa.

Kirsikka poliittisen kermakakkumme huipulla on ISAF-iskujoukon suomalaiset sotilaat, jotka ovat Lipposen allekirjoittamien sopimusten mukaan parin viikon päästä valmiita tappamaan vääräuskoisia Afganistanissa NATO-kenraalien ohjaamissa joukoissa - USA:n sotastrategian mukaisesti.


Niin, ne mainokset. Rikkaat ja köyhät.
Näissä uusissa mainoksissa on pelkokuvien hyväksikäyttöä mutta kohtuullisen perustellusti - jos nyt tietoteoreettisesti ajatellaan vain tätä mainontaa. Tosiasiassa -89 lamahysterian jäljiltä käytetyt pelkokuvat ovat olleet sitä todellista ajatusten ja ihmiskuvan ohjaamisen voimaa, reaalipolitiikkaa "vaihtoehdottomina ratkaisuina", jolla kansalaisten turvaa, tasa-arvoa ja elintasoa on ajettu alas pörssiyhtiöiden rahavirran kiihdyttämiseksi ja osinkojen maksimoimiseksi. Valtakuntamme politiikka on pörssipolitiikkaa, ei enää hyvinvointiyhteiskunnan arvojen mukaisesti ohjattua politiikkaa.

Vieläkin on lapsiperheiden verovähennys poistettuna lamahysterian jäljiltä. Ja ihmetellään mistä uusia veronmaksajia?
"Suomessa köyhissä oloissa elävien lasten määrä on liki kolminkertaistunut reilussa kymmenessä vuodessa" - YLE

Suomi on ajettu tasaveromaaksi eli pienituloisilla on raskas verotaakka ja yrittäjillä on kätevästi pääomatuloista vanhan (läntisen) Euroopan pienin verotus.

Päin helvettiä oikeistolaisten "sosiaalidemokraattien" eli Lipposen ohjastamassa maassa.

Täysillä pörssiutopiaan oikeistolaista ihmiskuvaa palvoen. Kasvun nopeuden tähden, ei vakauden mukaan. Valtion firmat anti-kansallistettu halvalla ja "kapitalistisen käytännönjärjen" mukaan. Suuryrityksille "salaisia" suurtukia TEKES:inkin kautta - joita ei keksityn salausperiaatteen takia tarvitse perustella - mikä on perustuslain avoimuutta ja poliitikkojen sekä virkamiesten lain edellyttämää vastuuta vastaan. TEKES:in perustehtävä pitäisi olla uusien innovaatioiden nopea tukeminen uusille firmoille - ei muhkeasti kasvavan firman voittomarginaalin lisääminen osakkeenomistajille. Nokia voi pörssiyhtiönä hyvin työntekijät tekevät Eurooppalaisista high tech-firmoista eniten palkatonta ylityötä juuri NOKIA:lle ja matalemmalla palkkatasolla! Ilman bonuksia viimekin vuonna vaikka voitto-osuus oli ennnätyssuuri - osakkeenomistajille.

Aivan perseestä tämä reaalisosiaalidemokraattinen vallan lopputulos.
Mutta ihmiset uskovat mielikuvia "kunhan on periaatteita" - ja kaikki täysin kulissiarvojen vastainen poliittinen jamboree sallitaan jatkossakin. Kunhan on hyviä ajatuksia ja lupauksia.

Minä äänestän vihreitä. Joo. Niin.
Vaikka ovatkin moraalittomia myötäilijöitä vallan vähyytensä tähden... niin jaksan uskoa että ehkä sieltä jotain särmää löytyy, jos saavat enemmän kansan tukea ja ääniä - mitä eivät saa, koska eivät ole pitäneet periaatteita poliittisessa kaupankäynnissään tähtipoliitikkojensa uran tähden.


Ja reipasta poliittista huhmarointia, virkamiespolitiikkaa Suomessa:
"Hallitus on nimittänyt kansanedustaja Jari Vilénin (kok.) ulkoasiainneuvoksen virkaan 1.4.2007 alkaen. Ennen nimitystä valtioneuvosto myönsi Vilénille erivapauden virkaan vaadittavasta päteväksi toteamisesta. Ulkoasiainhallinnon virkamiehet vastustavat jyrkästi poliittisin perustein tehtyä virkanimitystä". - YLE


.

3 kommenttia:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Arhi, minua hämää tuon mainoksen ruokarunsaus. Nykyisin hyvinvoivat ja rikkaat syövät pieniä ja terveellisiä annoksia. Köyhillä ei ole varaa muihin iloihin ja siksi köyhät ja vähävaraiset ihmiset nauttivat ruoasta. No, onhan se niin, että täyspäiväiset ammattilaiset eivät ole tietenkään yhteiskunnan vähävaraisia, mutta sitä suuremmalla syyllä: mainoksen maailma on outo.

Arhii kirjoitti...

Mainosten ja satujen metaforathan eivät ole aina suoria. (Siilipoika-satu on harvinainen esimerkki suorasta psyyke-sadusta.)

Ökyautot ja kaikki statustavarat on nyt täysin hyväksyttyjä "itseilmaisun" muotona. Itsensä hyväksyminen rahan estottomassa käytössä statustuotteen muodossa on nyt vapautettu suomalaisesta luvun "nöyryyden" ikeestä.

Itsensä palkitseminen on hysteerisen ihailtua sublimaatiota aikakauslehdissä - piiloideologia ideologian korvikkeena.

En nyt siis väitä että neuroottinen kirkon suomalaisiin iskemä alistuva harmaa nöyryysperinne olisi ollut pohjimmiltaan terve ja tasapainoinen ihanne mutta kuitenkin, juppikausi on taas avattu. -70 luvun tasa-arvon ja perustyytyväisyyden ihanne on kuopattu. Nyt täytyy todistaa paremmuus, uskottavuus, kunnon kansalaisuus ei enää riitä moraalisena "tyydytyksenä".

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Jep, Arhi. Naapuri juuri eilen kertoi, kuinka Oulnkylän lukiossa pojat olivat kummastelleet, minkä ihmeen merkkiset farkut pojalla oli. Kyse on kuulemma lahjakkaiden lasten koulusta.