sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Sivarin valitusvirsi
Sotilasasiantuntija: Helikopteri huono valinta tositilanteessa

Suomalainen ilmasodankäynnin asiantuntija kysyy, mitä lisäarvoa 20 kuljetushelikopteria tuo tositilanteessa Suomen puolustukselle. Entinen ilmatorjunnan tarkastaja viittaa sotakokemuksiin ja helikopteritappioihin niin Irakissa, Afganistanissa kuin Etelä-Libanonissa.- Helikopteri on huono valinta joukkojen kuljetukseen tai tulitukeen hyvin varustettua vihollista vastaan, toteaa eversti evp Ahti Lappi. Etenkin kevyet ilmatorjuntaohjukset ovat helikopterille todellinen uhka.Suomi sai pari viikkoa sitten ensimmäisen tilaamistaan NH90 -kuljetuskoptereista.

STT–JUHA RAIPPALINNA, 30.3.2008
http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=125140


"Venäjän asevoimien voimavarat tiedostettava"

-Puolustusvoimien tiedustelupäällikkönä aloittava Georgij Alafuzoff vaatii Suomea edelleen pitämään huolta maanpuolustuksesta. -IL


_____


Tämä on sivarin valitusvirsi.

Tämä on omituinen valitusvirsi sivarilta, myönnetään. Rauhaa rakastan mutta sitä enemmän todellisuustajua.

Herkkänä taiteilijapoikana aikoinaan menin järkiratkaisuna sivariin koska kuulin todellisia kauhutarinoita armeijasta ja sadistisista kapuista, tarinoita nimenomaan upseerienkin pojilta, jotka pettyivät vihaisesti armeijaan ja sen typeryyksiin. Tuttavani sai epilepsian 50 tunnin valvottamisen jälkeen. Pari tuttavaa meinasi menettää henkensä järjettömissä harjoituksissa tai helvetistä lainattujen narkkarilääkärien ammattitaidottomuuden takia.
Oliko 1970 MASH-elokuva, jossa annettiin morfiinipillereitä sotilaille flunssaan? Ei, vaan 80-luvun Suomen puolustusvoimat; useat kaverini ovat kertoneet saaneensa morfiinis flunssaan tai keuhkokuumeeseen pikapillereinä, kunhan eivät kirjautuisi armeijan sairaalaan tai pysyisivät harjoitusleirillä.

Jotain outoa vai?
Ei mitään verrattuna armeijan strategisiin ratkaisuihin.

Nyt siis Suomen armeija on tänä päivänä tuhoamassa tykkejä ja maamiinoja vauhdilla. Suomalaiset poliitikot ovat ottaneet todesta kansainvälisten miljonäärirauhanedistäjien hysteerisen mielikuvalobbauksen, jonka mukaan maamiinat kaikkialla ovat pahuuden palveluksessa ja on ehdottomasti tuhottava, ihan noin periaatteiden vuoksi.
Tämä ei ole hyvä juttu.

Suomen puolustus rampautetaan nyt lopultakin toimintakyvyttömäksi. Ilmavoimat ovat aina olleet superkallis vitsi, ylpeä puolustuspoliittinen ooppera ja siis pelkkiä leluja todellisen sodan alkamishetken kannalta. Ne tippuvat välittömästi alkutaisteluissa ja ohjusiskuissa kuin palavat riisipaperileijat.
"Suomi ´saattaa´ hankkia Hornet-hävittäjiinsä ilmasta maahan laukaistavia ohjuksia Yhdysvalloista." -MTV3

Armeija on nojautunut toiveikkaana NATOon päin kuin kiimainen kosija karja-aidan yli piian lypsiessä rytmikkäästi lehmää tanssiasillan kynnyksellä.

Todellinen kriisitilanne on kuitenkin kauhuskeanaario.

Kauhuskenaariot eivät ole muodissa. Ei ole poliittisesti maltillista ja muodikasta puhua kauhuskeanaarioista.
Suomalaiset poliitikot haluavat olla optimisteja eivätkä uskoa pahimpaan kauhuskenaarioon.

Taaksepäin ei haluta katsoa. Historiaa ei haluta nähdä toistuvana ilmiönä. Poliitikot eivät ole lukeneet Sinuhe egyptiläistäkään pitkään aikaan.
Kaikki on vain EU-positiivista, turvallista, päättäväistä NATO-utopiaa.

Uusi tulevaisuus, ilman menneisyyttä.

Nyt meillä on siis vain NATO-yhteensopivuus, natohankinnat ja huippunatoteknologia. Valitettavasti kun olen jutellut muutamien militaariasiantuntijoiden kanssa, natofantasialla ei ole mitään tekemistä suomalaisten osaksi kallistuvien kauhuskenaarioiden kanssa. Ilmavoimien budjetti on tähän mennessä ollut suurin puolustustehon murentaja strategiasokeuden sallimuksesta. Mielipuolinen vanhentuneiden panssareiden hankinta ylihintaan Saksasta oli jotakin sanoinkuvaamatonta itsetuhoista sähläilyä. Oudoin esimerkki viimevuosien todellisuustajun hämärtymisestä ennen tätä poliittista miina-allergiaa.

Joku mättää todella vinoon Suomen armeijan strategisessa johdossa, aina vain pahemmin. Olemme poliittisen hovitanssin lumoissa.

Fantasiahankinnat j aparaatihankinnat EU:n suoran toiminna show-joukkoja varten ovat olleet pois todellisen puolustustehon rakentamisesta. Jos Suomi halutaan miehittää esim vesivarantojen takia, siihen tepsisi vastavoimana vain hajautettu sissisotameininki ja sissitaktiikka. Jota nyt romutetaan kovaa vauhtia viimeisiäkin nauloja vetämällä.

Voimme siis nyt vain toivoa Parasta.
Ja unohtaa pahin, toivon tähden.
Pää poliiitisesti korrektiin pensaaseen.

Ei kommentteja: