torstaina, lokakuuta 05, 2006

Piispan pallit ja vähän muidenkin

PS. kommentointi on nyt jokaiselle vapaa,
ei vaadi enää blogger-jäsenyyttä

Gustav Björkstrand valittiin piispaksi.
Hänellä oli palleja puolustaa naispappeja.

Hän on siis perusjärkeville suomalaisille seurakuntaäänestäjille sopivan humaani.
Mutta minkä Gustav Björkstrand näkee uhaksi palleilleen?
Homot.

Porvoon piispa Gustav Björkstrandin mielestä homoja ei saa vihkiä kirkon puolesta liittoon, koska "sitä voitaisiin väärinkäyttää" ( 6.10. TV1 SUOLA-haastatteluohjelma).

Väärinkäyttää?
Miten? Ketä vastaan?

Uhka vakavia heteropareja kohtaan? Uhka heteroidentiteettiä kohtaan niin että miehet jättävät heteroliittonsa ja liittyvät laumoittan homojen hikiseen rintamaan jos kirkko siunaa homoja?
Että kirkon arvovalta on kiinni siitä jos joku vaikkapa menee pilailumielessä naimisiin kaverinsa kanssa?

Väärinkäyttävät Jumalan määräämää seksuaalisuutta? Että homot eivät ole adosti homoja ja pakenevat "homoudesta tervehtymisen"-terapiaa?
Siis?

Toimittajalla ein haastattelussa ollut palleja, ei siksi että hän oli nainen vaan ennen kaikkea koska hän ei uskaltanut tarttua siihen uskomattomaan väärinkäyttö-argumenttiin.

Piispan virka on julkilausuma. Piispa on valtaa ja kunnioitusta. He ovat ihmisiä, jotka ovat muiden yläpuolella koska vain heillä on valta vaatia mitä jäseniltä ja pelastumiselta vaaditaan, heillä on valta määrittää synti ja pelastus. He ovat ihmisiä, jotka ovat halunneet hyväpalkkaisen viran (8000 e kk + auto kuljettajineen) ja puhdasta valtaa ja he kokevat, että miehuus on kiinni pallien käyttötavasta. Että heidän täytyy puolustaa tosimiehisyyttä ja avioliiton pyhyyttä - vaikka sallivat mitä omituisimmat pika-avioliitot, kypsymättömien nuorten "teinihurmos"avioliitot ja tietysti kaikki perusavioerot.

Ennenkaikkea opillisesti he ovat harhauskoisia, luterilaiselta kannalta tukeutuvat vielä paavin katoliseen oppiin "pyhän" avioliiton ajatukseltaan. He ovat unohtaneet, että kirkon uudistaja, heidän oppi-isänsä Luther määräsi jyrkästi, että avioliitto ei ole sakramentti, ei ole pyhä toimitus vaan vain ihmisten välinen sopimus.

Kirkon jämähtänyt ihmiskuva ja pelokas kulttuuri on tekopyhien mielikuvien varassa. Virsien valitus, ikivanha outo jumalanpalvelustyyli, syntioppi, hairahtuneen piispan erotusteloitus, kirkon miljardiomaisuus, kaikkipääseetaivaaseen-papit, rippikoululaisia iltaisin halailevat papit, kastamalla taivaaseen-periaate, neitsyt Marian ikuinen neitsyysoppi ja saatanaoppi kelpaa suomalaisille piispoille mutta ei homot, jotka voivat käyttää väärin pyhää avioliittoa.


Kirkko tukeutuu 1700-vuotta vanhaan todellisuuden hallintaharhaan. Kirkon valta perustuu todellisuuden omistamiseen, sen selittämisen yksinoikeuteen. Piispat luulevat vieläkin omistavansa korkeampaa tietoa, jolla he voivat tarjota pelastuksen tuotettaan mutta se on lukittu ahtaaseen ihmiskuvaan. Kirkolle todellisuus on muuttumaton mutta kuten naispappiaiheesta tiedämme, kun jyrkät sanankäänteet julkisuudessa ja kirkosta eroaminen kiihtyi, piispat muuttivat kantaansa - vain pakon edessä. Homojen takia ei nyt kovin moni julkkis ole kirkkoa painostamaan. Ehkä Ruotsin emokirkon maanittelun jälkeen ja nykyisten piispojen hallitessa vain hautaansa, ihmisarvo tunnustetaan ilman demonisia pelkotiloja.

Homot ovat uhka Jumalan luomisjärjestykselle, sano.


Heitä ei Jumala ole luonut piispojen ihanan turvallisen puhtaan maailmankuvan mukaan.  *   2014

Arkkipiispa ei ole suositellut kertaakaan kirkolliskokoukselle lainkaan täysin tasavertaista asemaa homoseksuaaleille. 

 

Ei kommentteja: