perjantaina, maaliskuuta 23, 2018

Jussi-gaalalla yksi ongelma - jussigaala 2018


Jussi-gaalalla on yksi ongelma.

50 vuotta elokuvasäätiössä on hihitelty kahvitauoilla

ohjaajien seksuaaliselle terrorille - ja nyt julistavat

vihaisesti, "päättäväisesti" nollatoleranssia.


Miten uskottava elokuvasäätiö
SES on virkamiesten ohjatessa taiteellista toimintaa mutta näyttelijät ovat ilman työehtosopimuksia tämän nykyisen systeemin ne estäessä?

Elokuvasäätiö on lakkautettava, oikeistolaisen sensuurin koneisto, virkamiestaide on lopetettava -- eihän se edes ole itsenäinen säätiö vaan OKM virkamieskin kuuluu SES-hallitukseen käytännössä poliittisena diktaattorina, kaiken määrittäjänä eikä sillä SES:llä ole omia säätiövaroja lainkaan. SES puuttuu suoraan ohjaajien taiteelliseen vapauteen määrätessään SES-tuttuja näyttelijöitä tuotantoon ja estäessään kaikki elokuvat joissa on suoraa poliittista kritiikkiä vallankäyttäjiin, poliitikkoihin, virkamiehiin, vapaamuurareihin, jätiifirmoihin. Tämä kaikki on suoraan vastoin SES:n tekopyhää julistusta että ohjaajilla on taiteellinen vapaus. 

Älkää nyt vain lähtekö täysin ammattitaidottoman ohjaajan fantasioihin näyttelijöiden nujertamisesta ja kärsimyksestä hyvän elokuvan ehtona, hyvinä uhreina. Älkää.

Louhimies ei ole käyttänyt "metodeja" vaan hän on ammattitaidoton ohjaaja ja hyvin häiriintynyt. Ei hän saa "ammattitaitoa" esille ihmisistä kiusaamalla vaan on toteuttanut ikivanhaa elitismiä - valtaa väkivallalla.


Elitismi ja vastuuvapaus:

  • Tulee lähes vaikutelma, että Louhimies kertoo virheillään tehneensä palveluksen” - viestintäasintuntija Louhimiehestä.  IS  
Ihailee itseään prosessin aloittajana. Aika törkeää ja vittuilevaa.Katso edellinen kirjoitukseni aiheesta.- Jussi-gaalan TEEMANA on seksuaalisen häirinnän ja vallan väärinkäytön vastustaminen. Absurdia olisi jos Aku Louhimies ja Tuntematon Sotilas voittaisivat tärkeimmät palkinnot #jussigaala.  - Jukka Martinsson @SirHamill


  Kalle Kinnunen 

 "Olen haastatellut eri yhteyksissä Louhimiestä sekä lukuisia nyt karmeita tarinoita kertovista naisnäyttelijöistä, Ylen jutussa kuvailtujen asioiden karmeustaso tuli todella yllätyksenä..." 
Porvaritoimittajat elävät kuplassa eivätkä suostu tarkastamaan omaa maailmankuvaansa eliitin suojelijana tämänkään paljastuksen jälkeen, eivät ymmärrä - eivät halua ymmärtää - että mm. elokuvasäätiö on siunannut kaiken myhäillen. 
  


SUOMENKUVALEHTI.FI

Tiina Saastamoinen - Tästä kirjoitettiin jo kesällä. Viisi näyttelijää lopetti kesken kuvausten.

  • "Työntekijät eivät voi puhua kokemuksistaan omilla nimillään, sillä sopimuksessa on määritetty tuntuva sakko, jos sopimusosapuoli vahingoittaa elokuvahanketta." Myös Ylen haastattelema työryhmän jäsen kertoo, että hän näki, kuinka yksi ihminen oli vähällä jäädä säiliöauton alle.
Näyttelijä kertoo myös liukastuneena vaarallisesti liikkuvan junan vieressä. Kun ohjaaja tuli paikalle, hän ei kysynyt näyttelijän kuntoa. 
–Sen sijaan hän kuiskasi, "sano että teit sen tahallasi, muuten kuvaukset loppuvat", Kuusniemi kertoi Ylelle. 
   Analyysiä väkivallan puolustamisesta :


Klikkaa kuva auki"Joka kerta kun näen uutisoinnin Tuntemattomasta, minulle tulee hieman paha olo." Tuntemattomassa ylityötä palkatta tehnyt työntekijä Niin tämä Jussi-gaala. Ehdolla on 19 elokuvaa. Suomessa pääsi teattereihin viime vuonna 39 elokuvaa. Noin 50% elokuvista on siis ehdolla. No, mikäs siinä. Bileet on aina hileet.  https://areena.yle.fi/1-1772018


Tämä kannattaa katsoa Areenasta, niin kauan kuin se siellä nähtävissä on. Jostain syystä tämä on ollut katsomattomissa lähestulkoon tv-esityksestä lähti, vaikkakin ollut areenassa listattuna. Jostain syystä nyt on auki. Vapaamurarien loosit ovat niitä oikeita "isojen poikien saunoja" joissa asioista oikeasti sovitaan. Hyvä veliverkostojen virallistumia.
 


Katso MOT - Hyvät veljet muurarit Yle Areenasta. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot. Tutki ja löydä
AREENA.YLE.FI


Jari - Kaleva julkaisu
Grabowskyn mukaan Louhimies oli antanut Aholle tiukat ohjeet tehdä tilanteesta mahdollisimman aidon näköinen.

– Kun hakataan, niin hakataan, Grabowsky kertoi Louhimiehen työtavoista Ylelle.


 
jussigaala jussi patsas jussipatsaat jussit 2018 ses elokuvasäätiö elokuvatuki parhaan elokuvan palkinto oikeisto okm opetus kulttuuriministeriö draama finnkino tuotanto tuottaja


Ei kommentteja: