sunnuntaina, syyskuuta 25, 2011

Keskiviikkona äänestettiin suomalaisten ERVV-rahojen siirtämisestä Italialle - vakausrahasto pankkien avoimena kassana


* Päivitetty IV
Lisä:
ERVV-äänestys audiona
- lataa ja kuuntele keskustelun äänite:ERVV-äänestys.

Keskiviikkona eduskunnassa äänestettiin siis Vanhasen lobbaamaa, suomalaisten rahojen siirtämisestä Italialle ja Italialle ja Kreikalle "vakausrahaston" muodossa ja niiden kautta voittoa tekeville pankeille.

 Eduskunnan istunto luovutti rahat Englannin ja Saksan voittoa tekeville kriisipankeille ilman takauksia.   

 Seurauksena on nyt vähintään 20 000 000 000 e
 (- 100 000 000 000 e riippuen annetun lupakirjan tulkinnoista) miljardia euroa)  maksettavaa suomalaisille kymmeniä vuosia mm. italian eläkerahastojen kautta mm. britti- ja saksalaisille pankeille.

Kansanedustajat ovat siis sillä kannalla, että suomalaiset maksamme esimerkiksi italialaisten eläkkeet tulevina vuosina.

Ruotsi ja Tanska eivät ole euron rahaliitossa. Heillä menee hyvin. Työllisyyttä ja vakaa valuutta.

 Lait säätää hallitus, eduskunta voi ne torjua  ja myös tarvittaessa kaataa hallituksen, jos ei tule sopivia ehdotuksia. Eduskunta ei voi itse tehdä ja valmistella lakeja ilman ministerien aktiivisuutta.
Suomalainen ministerien despoottisävyiset ennätyspitkät virka-ajat ovat Euroopan ennätyksiä viimeiset 30 vuotta.

Demokratia ei ole voimassa.
Kekkosen luoma kansalaiskäsitys ja kirkolliskokousmainen "hallitusrauha" sisältää pakkosyötetyn asenneilmaston, että kansa ei saa häiritä poliitikkoja ja virkamiehiä eikä vaatia edes selvityksiä päätöksien valmistelusta.

 Edes puolueiden omat eduskuntaryhmät eivät tilaa vaihtoehtoisia asiantuntijoita kertomaan vaihtoehdoista vaan ministereiden ja varsinkin kokoomuksen virkamiehet saavat määrätä asiantuntijalausunnoista.

 Virkamiesten avoimuus olisi edellytys demokratialle mutta Suomessa on salattuna paljon asioita vain sisäpiirin vallankäytön tehostamiseksi.

 •    Lista suurimman EU-päätöksiä lobanneen vallan käyttäjän, Vanhasen kaikista ”unohduksista” ja moraalista
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/89927-tassa-se-on-lista-vanhasen-kaikist...

Tilanne ei ole teoreettinen vaan todellinen, kun vakausrahasto allekirjoitettiin
 • "Eniten saatavia on jumissa Britannian ja vähiten Suomen pankeilla. Silti Suomi joutuu siivoamaan sotkusta yhä enemmän riskejä veronmaksajiensa kontolle, kun taas Britannia saa seurata sivusta – ja odottaa saalista pankeilleen. EU:n mielestä juuri näin pitääkin olla."

Kysymys on totaalisesta katastrofista.  Kataisen  ajama vakausrahasto ERVV / EVM pankkien tappioiden kattamiseksi ja voitojen varmistamiseksi yksityishenkilöiden verotuksen kautta ei ole ratkaisu.

Kysymys on vain pankeille siirrettävästä rahasta.  Miksi "vain"?

Koska valtava keskuspankki EKP voisi mm. velkakirjoilla ja pankkeja pääomittamalla (pankkivaltioiden, kuten Saksa, Ranska  yhteistyöllä) neutralisoida tämän hysteerisen velkakuprun ilman lain ulkopuolelle asetettavaa ja mielivaltaista vakausrahastoa.

 • Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johto hoputtaa Euroopan keskuspankkia EKP:tä ottamaan entistä suuremman vastuun Euroopan velkakriisin taltuttamisesta. IMF:n edustaja sanoi sunnuntaina, että ainoastaan EKP:llä on riittävästi voimavaroja pitämään velkamaita riepottavat markkinat kurissa
http://www.hs.fi/talous/EKPt%C3%A4+painostetaan+lis%C3%A4%C3%A4m%C3%A4%C...


Nyt olemme siirtämässä saksalaisten, ranskalaisten ja englantilaisten pankkien velkakuprua ja voitontavoittelua suomalaisten maksettavaksi.

EKP on epäröinyt tehdä saman kuin amerikkalainen keskuspankki velkakirjojen kanssa neutralisoidakseen pankkien ahneuden. Nyt siis kuitenkin eurooppalaiset pankit yrittävät saada niskalenkkiotteen eurooppalaisista valtioista vaurastuakseen lainavuoresta valtiokohtaisilla maksuilla "vakausrahaston" kautta kun EKP ei ota systeemivastuuta systeemin valvonnan pettämisestä.

Tämän kriisin maksamiseksi Suomen valtiolla ja kansalaisilla ei kuitenkaan ole mitään omaa vastuuta ja perusteita vastuuseen.

Tämä on siis aitoa ja raskasta rahaa, joka tulee rajuksi verotaakaksemme ja tuhoamaan talouttamme, yksityisten palkansaajien taloutta ja varsinkin oman heikon eläkesysteemin päälle myös eläkkeitämme kutistamaan.

Eläkkeemme laskevat ja verotuksella siirretään rahaa pois elintasosta ja mm. terveydenhuoltosysteemistämme. SDP:llä ja Jutta Urpilaisella olisi todellista aihetta laittaa nyt tukeva tukki Kataisen rattaisiin valtion tuhoamisessa. Mutta ei. Ei löydy enää sosiaalidemokratiaa.

 • "Hätärahasto ei ratkaise Euroopan velkakriisiä"
http://www.talouselama.fi/uutiset/imfjohtaja+eun+hatarahasto+ei+ratkaise...

EKP on nyt pakotettava omiin neutralisoiviin systeemitoimenpiteisiin rahamarkkinoilla eikä sitä ole suoraan kaadettava yksityisten suomalaisten kansalaisten maksettavaksi. Italian velalle eläminen, heidän kevyt verotuksensa ja eurooppalaisten pankkien ahneus ei ole suomalaisten asia. EKP:n on tehtävä oma finanssipoliittinen siirtonsa.
Salaiset pankkiparatiisit ovat vieläkin EU:n suojeluksessa mikä ei todellakaan paranna tilannetta.
Vakausrahasto tarkoittaisi siis Eurobondeja. Yksityiset kansalaiset rahoittaisivat eurooppalaisia pankkeja ilman tuottovoittoa ja tukisimme pankkien voittomarginaalia suoraan taloudellisena taakkana - aivan kuin vastuumme olisi maksaa veroja pankeille.

Tämä on vain tuijotuskisa ahneiden eurooppalaisten pankkien, finanssimarkkinoiden, EKP:n ja valtioiden välillä.
Jos Suomen eduskunta sanoo vakausrahastolle "Ei" (ja EU-lakien vastaiselle maan lainojen maksamiselle EU:n painostuksen kautta),
niin Suomi ehkä ainoana maana pystyy kumoamaan epädemokraattisen ja juridisesta vastuusta vapautetun "vakausrahaston"-systeemin, niin eurooppalaiset pankit vain painostavat EKP:tä velkakirjasiirtoihin (Amerikan malliin) sekä itse velkaisia maita verotuksen kiristämiseen ja terveelliseen veroprogressioon.
Eurooppalaiset valtiot eivät pärjää ilman veroprogressiota ja veroparatiisipankkien pakkotarkastuksia. Kaikki selittämättömät talletukset on sosialisoitava EU:n lainavarannoiksi ennen tavallisten veronmaksajien rääkkäämistä.

Nyt on viimeinen aika pahoittaa mielensä EU:n rahatalouden vedätyksestä.
 Kysymys on jokaisen verotaakasta ja suomalaisen hyvinvoinnin perusteettomasta vähentämisestä ja siirtämisestä Italiaan ja Kreikkaan sekä pankkien voittomarginaaliin kriisin avustuksella. 

Kirjoittakaa ja soittakaa kansanedustajille. Asiallisesti.
Olisi myös valtavan mielenosoituksen paikka  mutta kansalaisjärjestöt, perussuomalaiset tai vasemmisto eivät ole ymmärtäneet tiistain järisyttävää merkitystä epämääräisen virkamiespuheen kautta.

Tiistai oli median vaikenema ja synkkä päivä.
Eduskunnan sivuilta löytyy helposti kansanedustajia ja heidän sähköpostiosoitteitaan. Jos tunnet puolueaktiiveja, soita ja painota tiistain äänestyksen mielettömyyttä vakausrahaston puolesta. Kataisen uhkailut eivät ole perusteltuja.

  Huikean massiivisesta rahamäärästä ja EU-velkalkien rikkomisesta on kyse:
 • "Suomen ja Euroopan rahoitusvakausvälineen välisen ERVV-puitesopimuksen muuttamista koskevan sopimuksen hyväksymisestä sekä laiksi sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten hyväksymisestä ja laiksi Euroopan rahoitusvakausvälineelle annettavista valtiontakauksista annetun lain 2 §:n muuttamisesta. Hallituksen esitys  HE 31/2011 vp.
Valtiovarainvaliokunnan mietintö  VaVM 3/2011 vp ( mietintöön sisältyy kaksi hylkäysehdotuksen sisältävää vastalausetta).
http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/organisaatio/taysistunto/...   ::Tilanne taustalla::


I

Patomäki pankkikriisin todellisista taustoista:
 • "Suomi siivoaa sotkun, Britannia korjaa saaliin"
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/09/21/suomi-siivoaa-sotkun...
"Eniten saatavia on jumissa Britannian ja vähiten Suomen pankeilla. Silti Suomi joutuu siivoamaan sotkusta yhä enemmän riskejä veronmaksajiensa kontolle, kun taas Britannia saa seurata sivusta – ja odottaa saalista pankeilleen. EU:n mielestä juuri näin pitääkin olla."

ja
 • "Jos Kreikka olisi yritys, joka tekee joka kuukausi tappiota, jolle kukaan ei enää lainaa rahaa ja joka ei pysty enää maksamaan velkojaan takaisin, kutsuisivat sitä kaikki konkurssiksi."
http://www.bild.de/politik/inland/rettungsschirm/muessen-wir-bald-unbesc...

III
Esikuvamme:
 • Islanti taistelee pankkikartellia vastaan - menestyy
http://aaltmi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83991-islanti-taistelee-pankkikar...

IV
Peruskysymyksiä taloudesta:
 • Mistä velkakriisissä on kyse? – Suomenkuvalehti.fi
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/peruskysymyksia-taloudesta-mista-...
" Minkä maalaisia ovat velkakriisin velalliset ja velkojat? Kuinka paljon velkamailla on velkaa ja miksi sitä on niin paljon? Jäävätkö velat maksamatta? "

V
 • ‎"Kauppalehden ja Forbesin mukaan kymmenen suuren pankki- ja vakuutuskonsernin salkuissa on noin puolet Kreikan valtionbondeista. Mukana on edustava otos Ranskan, Saksan, Italian, Belgian, Hollannin ja Britannian finanssimaailmaa. Suurin, noin viiden miljardin euron riski on ranskalaisella BNP Paribas’lla. Seuraavina tulevat Dexia, Generali, Commerzbank, Société Générale, Axa, Deutsche Bank ja Royal Bank of Scotland."
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/saatavien-sokkelo

VI

Goldman Sachs piilotti Kreikan velat EU:lta

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...

VII
Totta ja tarua Kreikan taloudesta
http://www.tiedonantaja.fi/2011-21-9/totta-ja-tarua-kreikan-taloudesta


Tilanne ei ole harhaa. Spekuloijat ovat ottamassa todellista rahaa yksityisiltä ihmisiltä.

  • Lisäykset

  • " Euroopan pysyvä vakausrahasto saattaa ryhtyä toimiin jo vuotta suunniteltua aiemmin. Uutistoimisto Bloomberg kertoo saaneensa haltuunsa asiakirjoja, jotka paljastavat euroalueen virkamiesten selvittävän pysyvän vakausrahaston ottamista käyttöön jo vuonna 2012. Euroalueen valtiovarainministeriöiden virkamiehet pitävät ensi viikolla kokouksen, jonka asialistalta löytyy suunnitelma muuttaa nykyinen väliaikainen vakausrahasto ERVV pysyväksi EVM:ksi jo ensi vuonna."  - Uusi Suomi
  http://www.uusisuomi.fi/raha/116090-europomot-suunnittelevat-salaa-varaslahtoa

 • 2,6 miljardin riski pinnan alla - "Eduskuntaa ei edes informoitu" -- Eduskunta on myöntänyt riskilainoja velkaisille euromaille jo 2,7 miljardia. Harva tietää, että Suomen Pankin kautta on mennyt toinen mokoma."
http://www.iltalehti.fi/talous/2011092514456456_ta.shtml

 • Ex-keskuspankkiirit murjaisivat synkän eurovitsin IMF-kokouksessa
http://www.talouselama.fi/uutiset/exkeskuspankkiirit+murjaisivat+synkan+...

 • Mediapomo katuu lehtitalojen yhteistä EU-lobbausta Keskiviikkona 21.7.2010 Ilta Sanomat uutisoi otsikolla 'Mediapomo katuu', kuinka MTV3 toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara piti lähtöä yhteiseen EU-kampanjaan virheenä, joka haisi pahalle. Porin Suomi-areenan tapahtumassa Karhuvaara paljasti miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli. Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1287&fb_ref=2_1287&fb_sour...

 • Progressiivinen verotus
  tekee ihmisen onnelliseksi. Näin voi lukea tuoretta Virginian yliopiston ja Gallup-säätiön tutkimusta, jossa vertailtiin 54 maan verotusta ja ihmisten hyvinvointia. Tutkimus perustuu vuoden 2007 kyselyihin, joihin osallistui tutkimusmaissa yli 59 000 ihmistä.
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/115491-kansa-joka-kurittaa-rikkaita-on...

 • Vallankumouksellinen hanke etenee Kaliforniassa, osavaltioon perusteilla oma julkinen pankki
http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84067-vallankumouksellinen-ha...

 • Keskustelua
  vasemmistoliitosta Kataisen politiikan takaajana, kokoomuksen ylläpitämästä piiritanssista ja pankkien ahneuskriisistä
http://www.kansanuutiset.fi/scripts/edoris/edoris.dll?app=server&com=sql...


 •    "Suomen viranomaiset kätkevät tietoa"
        Suomen viranomaiset eivät piittaa avoimuussäädöksistä ja pyrkivät kätkemään julkista tietoa kansalaisilta. Tämä käy ilmi Turun yliopiston valtio-opin professorin Matti Wibergin ja neljän opiskelijan tekemästä avoimuustestistä:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomen+viranomaiset+k%C3%A4tkev%C3%A4...
Iltaisin livelähetys New Yorkin mielenosoituksista:
front.moveon.orgWith reports of what may be illegal arrests happening, it seems like a good idea for the world to be watching. Share this so the whole world will. • Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johto hoputtaa Euroopan keskuspankkia EKP:tä ottamaan entistä suuremman vastuun Euroopan velkakriisin taltuttamisesta. IMF:n edustaja sanoi sunnuntaina, että ainoastaan EKP:llä on riittävästi voimavaroja pitämään velkamaita riepottavat markkinat kurissa

http://www.hs.fi/talous/EKPt%C3%A4+painostetaan+lis%C3%A4%C3%A4m%C3%A4%C...- katso tähän lausahdukseen liittyen aikaisempi kirjoitukseni SUHDANNESUMU    
 • Mauri Pekkarinen paljasti täysistunnon puheessa 27.9. että oleellinen kirjaus vakausrahaston (ERVV) laista on poistettu kaikessa hiljaisuudessa juuri ennen eduskunnan äänestystä. Hän sanoi että 18.8. suuren valiokunnan jäsenille jaettiin luonnos vakuusrahaston laista. Luonnoksessa kirjatun mukaan ERVV ja tuensaaja voivat tarvittaessa perustaa vakuus- ja muun järjestelyn, jolla takauksista aiheutuva riski voidaan kattaa. 'Nyt kun luen tätä lakia, tätä asianomaista kohtaa, tässä on alakohta "d", mutta siinä on aukko paperissa'.
  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=1305&fb_ref=2_1305&fb_source=profile_oneline 


 • Nyt myös Yhdysvaltain talousjohto on ryhtynyt painostamaan euromaita yhä riuskempaan rahankäyttöön velkakriisin taltuttamiseksi. Eikä ihme: Yhdysvaltain pankeilla ja rahastoilla on vielä suuremmat Eurooppa-riskit kuin brittipankeilla.

  http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/09/28/taman-takia-myos-usa...

Ei kommentteja: