perjantaina, syyskuuta 16, 2011

Keisarilla ei ole aatteita - eikä siis tarvitse vaatteita

Osa meistä kansalaisista muistaa ajan, jolloin Kekkonen sai kontata ravintolan lattialla ja  hän sai työntää päänsä valitsemansa naisen hameen alle isokenkäisten illanviettäjien nauraessa ja naisen kihertäessä onnesta tullessaan Urkin valitsemaksi.

Ritarina punaisen lohikäärmeen edessä votkapullotoisessa kädessä kilpalaulantaa varten - vaikka todellisuudessä hän ruokki lohikäärmettä ja pyysi sitä puhkumaan liekkejä Kekkosen ympärille. Messias käsikirjoitti itse oman korvaamattoman sankariosansa ja suosikkijärjestelmällä maan tavan, maailman näkymättömimmn korruptiojärjestelmän.
Ja media oli hiljaa.

Media luuli sensuuria yhteiskuntasopimukseksi.
Sensuuri oli alastoman Kekkosen kruunu. Hänestä luotiin populistinen ikoni, kuva itsensä hillitsevänä maan isänä, jokaisen lapsen ihanneisänä, joka oli kovempi kuin kaikki muut.
Kekkonen on poliitikkojen märkä uni. Mikään ei ole ollut niin populistinen ilmiö kuin isä Kekkonen ja kouluissa pakolliset man isä -rukoukset aamunavauksissa.

Esikuva ja unelma vapaasta vallasta muiden yläpuolella.

Nyt "kristityt" poliitikot luulevat moralismia yhteiskuntasopimukseksi.

Lahjoja saavat poliitikot suojellaan "työrauhassa" mutta jos rikkoo avioliittokulissien salassapitovelvollisuuksia moralistisessa kulttuurissamme, joutuu teuraalle välittömästi. Jotta kansa ei luulisi johtajia raadollisiksi.

Täytyy ottaa tässäkin poliittisessa konfliktissa katse moralismin funktionaaliseen historiaan, jolloin kirkko ja aatelisvirkamiehet hallisivat Suomea kirkon syntiopilla ja kansan häpäisemisellä.Muuten emme ymmärrä tätä seksuaalimoralismin kulissivaltaa, jonka suojassa johtajat esittävät "kristittyjä".

Rahvasta leimattiin eläimelliseksi mm. seksuaalisuuden syntikuvilla ja aatelisto esiintyi jumalallisesti itseään hallitsevana ja esimerkillisen "riippumattomina" alhaisista vieteistä, ja siten kuin jumalat esiintyivät Jumalan ja Jumalan lain edustajina "korkeammalla moraalilla" ja etuoikeuksilla.
Kansalle paukutettiin systeemin tuoman kontrollin ja alistumisen autuaaksi tekevää voimaa.

Varsinkin Suomessa moraali on sidottu järkyttävän tiukasti ahtaaseen seksuaalimoralismiin statusjärjestelmänä mm. lapsista aseksuaalisina "viattomuusmielikuvina".
Kekkosenkin tenho riippui siitä, että hänen seksuaalihurjastelujaan ei kuvattu mediassa vaan hän oli itsekontrollin esikuva mielikuvana.

Kun muistamme tapauksen Kanerva ja halpa nainen, näemme myös modernin esimerkin, jossa herra menetti ylemmyyden takaavan statusasemansa konttaamalla todistetusti halpojen naisten perässä ja siten hänestä tuli yleistä riistaa vanhan moralismikulttuurin voimalla eikä hän enää voinut edustaa "ylevämpää" yhteiskuntaluokkaa. Kulttuurisosiologiaa, teologiaa ja psykologiaa.
Tärkein popularismi on eliitin kulissipopulismi.

Perustuslakimme ollaan eduskunnassa juuri näinä päivinä purkamassa eikä valtamedia tiedota sen megalomaanisista seuraamuksista. Valtion hajottamisesta EU-virkamiesten diktatuuriin.


Ei kommentteja: