perjantaina, syyskuuta 16, 2011

Soinin ässästä Soinin taakaksi

" Timo Soini vaatii: Jussi Halla-Aho erotettava eduskuntaryhmästä" http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/timo-soini-vaatii-halla-aho-erotettava-eduskuntaryhmasta/art-1288414126759.html

Jos tämä tuli yllätyksenä, niin et ole katsonut Soinia läheltä etkä kuunnellut Soinin puheita johtajuutensa ehdoksi.

Mies on peluri. Rohkeasti on kansanmies julistanut olevansa ehdoton patrairkaalinen perussuomalaisten johtaja roomalais-katolilaiseen tyyliin, kunhan hänelle ei aseteta julkisesti vapaata kilpailijaa ja vastalinjauksia puolueen sisällä.

Loogisesti siitä seuraa se, että jos joku vetää omaa linjaansa ja aiheuttaa arvovaltatappioita, niin Soini karkoittaa häiriötekijät pois pomon paratiisista ja puolueen julkisivulavastusta häiritsemästä.
Halla-Ahon jutut eivät muutu, mutta poliittinen ilmasto ja kiehunta vallan kattilassa muuttuu. Soinin ymmärrys Halla-Ahon suhteen tai eettinen perusta retoriikalle ei ole muuttunut, vain johtajan etujen tavoittelu vaatii nyt uudet kikat ja kyykytykset valtahierarkian saippuaoopperassa.

Taktiset vedot muuttuvat kun strategia muuttuu tilanteen mukaan. Tämäkin veto tapahtuu vain Soinin omasta valtapoliittisesta syystä, koska strateginen tilanne Soinin on uusi parlamentaarisen  arvovallan rakentamisen kannalta.  

Aikaisemmin Halla-Aho oli nöyrästi ja kuuliaisesti peukalon alla nopeasti vaikenemassa ja toi ääniä eikä perintöprinssi hieman nolosti edes asettautunut  EU-vaaliin aurinkokuningasta himmentämään (vaan perui ehdokkuushaaveensa aika epädemokraattisesti johtajan edessä kellahtaen) - ja nyt Halla-Aho viekin kuuluisalla oikeistolaisella/neuvostoliittolaisella retoriikallaan johtajan arvovaltaa tämänhetkisessä sosiopoliittis-henkisessä ilmapiirissä, varsinkin eduskunnan sisäisessä arvovaltastatuskilpailussa.

Perussuomalaiset. Ei se ole aatetta, se on politiikkaa kun valitaan unelmoiden puolueelle diktaattori ja isähahmon korvike.

Koettakaa valita ensin aate, sitten johtaja, joka ei ilmoita olevansa korvaamaton. Yrittäkkää katsoa vasemmalle, sieltä löytyy kansan ystäviä, jos todella haluatte tehdä kansan hyväksi työtä ilman rotuoppeja ja despotismin ihanteita.

Soini joutuu nyt maksamaan velkaansa äärioikeistolaisille flirttailusta, koska haluaa itse olla tässä vaiheessa yhteiskuntakelpoinen humanisti. Hieman myöhään mutta hyvin odotettava siirto.

  • "Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) mielestä Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, koska talouskriisiä ei voi ratkaista demokratian keinoin."

Vaikka kreikka onkin kahden despoottisuvun vallassa ja niiden ottaman velkarahan korruptoima tällä hetkellä, ratkaisu ei ole entistä typerämpi  despotismi ja militaarimafia.

Ei kommentteja: