lauantaina, tammikuuta 01, 2011

Aurinkokuningas Soini - perussuomalaiset ja ongelma

        
* lisäys 2016

Perussomalaisten uskottavuus on romahtanut täydelliseen pouoluenepotsimiin ja puoluekuriin puolue-eliitin luomassa hegemoniassa ja kaikki vaalilupaukset on valheilla teurastettu. Tänäkin vuonna Sipilä vetää Suomeen 40000 maahanmatkaajaa, jotka eivät ole pakolaisia vaan etupäässä elintasoturisteja, lukutaidottomia vaimonetsijöitä, palkkasotilaita sekä joukkomurhaajia etsimässä mossad-CIA:n lupaamaa suojalomaa, elättäjien suojaa.

Trump sotki Soinin pasmat ja uraputken. Soini pakittaa Merkelin kainalosta hengitys vinkuen koska Trump hajottaa EU:n ja euroeliitin venäjävihan. Soinin usko Suomen hajottamiseen mahtavan pörssi-ideologian tähden ja CIA:n niin vetoavan venäjävihan takia huojuu. 
Persujen äänestäjät eivät vaadi Soinin kaatamista vaikka heidän päälleen kustaan joka viikko Soinin eskardoonan tomesta.

  
Lännen Median kysely: 
Perussuomalaisten ydinjoukko haluaa, että puolue asettaa vuoden 2019 eduskuntavaaleissa tavoitteekseen Fixit-kansanäänestyksen järjestämisen, selviää…
MTV.FI

Soini ei ole päivitettävä versio, niin kylmä mummojen ryöstäjä
2010 analyysini"Perussuomalaisten puolueaktiivi Varsinais-Suomesta kuvailee puolueen puheenjohtajan Timo Soinin johtajuustyyliä diktaattorimaiseksi.
- Johtajuuskultti pöyristyttää minua. Valtaosa puolueen vanhoista aktiiveista tietää Soinin todellisen luonteen. Puolueen suosion vuoksi annetaan paljon anteeksi. Puolueaktiivi väittää Soinin ottaneen itselleen sekä puolueen puheenjohtajan että puoluesihteerin tehtävät."  2011 IL


Soinin strategia on paavin ja joulupukin strategiaa.


Helposti loukkaantuvia etäisen isähahmon murahduksia - ilman vastuuta, ilman keskustelua, ilman ideologista täsmällisyyttä ja rehellisiä tavoitteita.

Aivan uskomattomalla tavalla Soini on onnistunut pönkittämään aurinkokuninkaan asemaansa avoimesti kuohitsemalla muita persoonia puolueessaan - ja se on kelvannut miehekkyyttä ja reiluutta korostaville puoluejäsenille. Täysin käsittämätöntä mutta perinteistä management by perkele. Eläköön uusi Kekkonen.

Suorastaan toivon, että persulaiset heräisivät vihdoinkin julkiseen solidariseen tasa-arvon kapinaan, isänmurhaan ja kyllästyisivät turhamaiseen ylimielisyyteen johtajassa, joka keskittää oman aktiivisen poliittisen toimintansa vain tukahduttamaan ja kontrolloimaan oman puolueensa jäsenien persoonien esiinnousua.


Timo Soini ei ole osa perussuomalaisia vaan perussuomalaiset ovat osa Soinia.

Yksinvaltiaan pilvimäisen epämääräinen puolue tulee yksiselitteisesti romahtamaan jos ei olekaan toverillisen reilu kuten jäsenet unelmoivat.

Aatepropaganda loi perussuomalaisten valkoisista perusarvoista elämää suurempaa lähiöfantasiaa uutena poliittisena voimana, "Meidän puolue ilman ideologiaa, vain suomalaisuuden aatteen ja arvojen voimalla" - mutta nyt tilalla onkin vain puoluekuri ja mediavarovaisuus, mitä perinteisin yhtenäisyysheristely ja dissaushyssyttely voiman keskittämisen hierarkiana, vallan hybriksenä.

Soinin luoma fantasia:

"Kaikki yhden johtajan puolesta jotta ei tulisi hajaannusta".
Eli valtaapitävä sanelee ja tottelevat alamaiset antavat tukea kokeakseen ristiriidattoman puolueen
"Älkää antako valtaa puoluetta hajottaville voimille".
Eli "pitäkää saatana turpanne kiinni, vain yksi päättää mitä puhutaan".

Kuningas ilman vaatteita ja aatteita.
  • Muinaisen kuninkaan kunnia liittyi aina rituaalisten tabujen rikkomis- eli ylitysoikeuteen. Mitä vapaampi kuningas oli tavallisen heimojäsentä sitovista säännöksistä, sitä kunnioitetumpi, jumalallisempi, korotetumpi ja enemmän odotuksia täyttävämpi kuningashahmo oli.
Pronssikaudella ja sitä ennen kuningas johdonmukaisesti rituaalisesti teurastettiin aina kun hän alkoi osoittaa vanhuuden heikkouden merkkejä - koska menetti toiveiden leimaaman/tuottavan statuksensa.Koska Soini on valinnut vahvan johtajan imagon, hän tule vain kiristämään otetta mikä voi johtaa vain romahtamiseen tai kapinaan.
  • Suomi on aina kirkon aikana ollut alfaurosten politiikkaa ja ihmisten onkin nyt  vaikea uskoa politiikkaan ilman "alaisten" ehdottoman alistumisen tuoman uskollisuuden varmuutta ja nöyriä rakkaudenosoituksia, kaivatun isähahmon valtaromantiikkaa häpäisyjen pelon dynamiikan alla.
Pelokas toive rangaistuksen motivoimana on unelma  mutta harhainen sellainen.
Lama 1989 olisi voinut politisoida ja nostaa suomalaista kulttuuria eurooppalaisten tasolle - mutta suomalaisten tyypillinen reaktio valtaeliitin nopeasti lanseeraamaan vihaan ja syytöksiin kansalaisia kohtaan oli taas kansan alistuminen, johtajien suojeleminen lamaannus ja pelko. Eliitti, joka petasi laman, sai entistä vakaamman vallan lamaantuneilta kansalaisilta.
Vastuuhenkilöitä ei syrjäytetty van he saivat ihmisten pelosta entistä enemmän valtaa.

  • West Endissä Timo Soini oli viimeksi kolmanneksi äänestetyin ehdokas. Take it like hot. Rikkaathan ne varsinaisesti ihastuvat nationalistiseen populismiin eivätkä köyhät!
Poliittiset analysoijat mediassa pelkäsivät käsitellä lainkaan West End -efektiä.
Aivan kuin se olisi ollut jotakin epäpoliittista. Epäsopivaa. Epämukavaa. Kekkosen aikanahan mitään epämukavaa ei käsitelty vaan vaijettiin kuoliaaksi. Jos muistatte.

Usein haastattelutilanteessa juuri toimittaja on ollut se, joka itse oma-aloitteisesti alkaa humoristisesti keventämään ja poistulkitsemaan Soinin ilmaisemaa moralistista ja sukupuolirasistista mies-nais uskonnollis-fundamentalistista ihmiskuvaa.

Suomettuminen elää - monella rintamalla. Monin eri tavoin. Monin eri emotionaalisin naamioin.
Oikeistonationalismi unohtaa myös omassa historiassaan monta omituista seikkaa oikeistosuomesta, kuten että valkoiset suojeluskuntalaiset olivat suomenruotsalaisten upseerien ohjaamia ja rahoittamia saksalaisen kuningas-/keisarivallan pystyttämisen poliittisia kannattajia.
  • EU-vaaleissa Soini puolusteli omaa äkkinäistä mielihalun heräämistä EU-ehdokkaaksi EU-vihakampanjan jälkeen "koska Halla-aho ei ole lähdössä". Mitä omituisin ja valheellisin väite. Halla-aho kun taipui  kumartuvaksi marttyyriksi sen takia, kun puolueella olisi nimekkäämpi ehdokas, joka lisäksi näki Halla-ahon uhkana koko puolueelle - eli itselleen, kuninkaalle.
  • Soini kielsi Halla-Ahoa pyrkimästä EU-vaaliin.
Joviaali-Soinin sulavaa kynärpäätaktiikkaa.

  •  Soinin fundamentalismiin eivät edes toimittajat ole vielä uskaltaneet käydä käsiksi, aivan kuin se ei olisi poliittinen kysymys.

Soini käyttää papillista kielenkäyttöä ja ruumiinkieltä.Hän on leppeä kirkkoherra joka on valmis milloin tahansa antamaan tuomion ja olemaan vastaamatta mihinkään kysymykseen. Etäinen, koskematon, epäinhimillisen Jumalaa lähellä. Hyvin Lipposmainen.
Hän käyttää hyvin vahvasti perinteistä papillista imagoa, puheen intonaatioita, helposti loukkaantuvaa arvovaltaa (kuten Kekkonen). Tällä papillisen imagon arvovallalla on 900 vuoden pakkotoimet ja valtava uskontopoliitinen paine Suomen historiassa. Kirkko  ja papit ovat saaneet määritellä ihmisten määrittelyn valtiolle ja Jumalalle kelpaavaksi. Uskonto on aina poliittista.

Häkellyttävää ei ole Soinin sinänsä ihmiskuva vaan toimittajien varovaisuus.
Aivan kuin Soini ei olisi poliittinen hahmo ja vastuussa eettisesti maailmankuvansa ja toimintastrategiansa kaikista seikoista.

Piilofundamentalisti Soini on saanut uhota rauhassa omalla uskonnollispoliittisella tönkkö-fundamentalismillaan "perusarvoista" tähän mennessä - mutta Räsänen taisi vetää vihateologiajargonia suojaavan kaikkein pyhimmän verhot alas maahan homoillassa ja pudotti suomut suomalaisten silmiltä fundamentalistien jyrkän ihmiskuvan suhteen.
Huomaavatko äänestäjät nyt, että Soini ei näe naista laisinkaan tasa-arvoisena esim. uskontoa harrastamaan naispappina?
Jaakonsaari: Soiniin suhtaudutaan kuin isoon vauvaan"  

Ei kommentteja: