perjantaina, tammikuuta 21, 2011

Vanhasen esteetön suojeluoperaatio


PS Perjantaina FST Ebbe
 Tämän illan huippudokumentti. Ällistyttävämpi kuin mikään perusfiktiojännäri - mitä varjoja poliitikkojen liepeissä liikkuukaan

Dok: Ebbe - the movie

Ns. Ebbe Carlsson -jupakka ravisutti Ruotsia 1980-luvun lopulla ja johti yhden ministerin ja usean poliisipäällikön eroamiseen. Mutta kuka tämä Ebbe oikein oli ja kuinka hän pääsi niin pitkälle?


Professori Jyrki Virolainen kirjoittaa auki tuoreimman poliittisen korjausoperaation, joka on kuin ihanalta Kekkos-vuosisadalta. Hesari puskee korjausliikettä  syyteharkintaan vaikuttaakseen.
Paheksunta on hyvin tehokas porvarillinen halveksunnan korviketoiminta. Perusteluilla ei ole väliä eikä Vanhasen teoilla mutta statukseen vetoaminen korvaa helposti kaiken muun logiikan  kuin lestadiolaisten suljetuilla pyhien käräjillä.

Poliitikoiden syyttäminen ja esteellisyyden osoittaminen on ollut Suomessa jo itsessään lähes rikos. Suomalainen valta ja korruptio perustuu koskemattomuuteen ja itsestäänselvyyksiin. Valtaa ei saisi kontrolloida ja asettaa julkisille säädöksille alttiiksi. Vain hyvä veli -sopimukset ovat päteviä.
Media vaikeni ministereiden juopottelusta 80-vuotta ja vieläkin on aika ajoin hukassa vastuun käsite.
Poliitikot ovat huutaneet kansalaisten korvat umpeen asioiden valmistelurauhasta ja nyt oikeusjärjestelmän rauhasta tutkia on kuin märkää riisipaperia keskustalaisen päätoimittajan mammuttilehdessä.

Presidentti Tarja Halosella on iso rooli koskemattomuuden eetoksen symbolisella ylläpitämisellä.
Hän ei päästä tutkijoita Urho Kekkosen eikä Mauno Koiviston (lama-ajan laittomiin pankkien vastuusta vapauttamisten) arkistoon. Johtajien häikäilemättömyys on julkinen salaisuus. Suomessa on tahoja, jotka vahvasti pitävät kiinni aatelisesta valtiomuodosta: kansalaiset ovat johtajien palvelijoita eivätkä johtajat demokraattisesti ja avoimesti kansalaisten palveluksessa.

Valta Suomessa ei ole raskasta sillä valta merkitsee vastuusta vapauttamista. Jos pomo erotetaan, pomo saa muhkeat rahalliset korvaukset petollisuudesta ja valheista - kunhan pysyy hiljaa.
Sotatuomareiden arkistokin pysyy historiassa kiinni, koska eihän päättäjä voi olla vastuussa tekemisistään kun historian lehti kääntyy?

 Avoimuus olisi demokratian ehto mutta meillä salaisuus on vallan sinetti. Monessa asiassa ja asenteessa.Sota on kivaa - armeijan värväyskampanja 11-vuotiaille Suomessa
kts uutislähetys MTV3
17.1. http://www.katsomo.fi/?treeId=101"Tänään ilmestyy Ilta-Sanomien monipuolinen Marski-lehti. Marsalkka C. G. Mannerheimin kuolemasta tulee ensi viikolla kuluneeksi  tasan 60 vuotta. Mannerheim kuoli 28. tammikuuta 1951.
Mannerheimin vaikutus itsenäisen Suomen historiaan on poikkeuksellisen suuri, mutta 84-sivuisessa lehdessä ei tyydytä vain kertaamaan Mannerheimin vaiheita tsaarin upseerista ylipäälliköksi ja presidentiksi.

Ilta-Sanomat etsi hänet kohdanneita suomalaisia – lehdestä voi lukea heidän mainiot tarinansa ja muistonsa marsalkasta. Otavan entinen pääjohtaja Heikki A. Reenpää esimerkiksi kertoo, kuinka hän toimi Mannerheimin autokuskina ja esittäytyi Kukkoseksi, ja näyttelijä Kyllikki Forsell paljastaa, miten ratsasti salaa Mannerheimin hevosella. - Marski-lehti jatkaa Ilta-Sanomien arvostettujen historialehtien sarjaa, päätoimittaja Ulla Appelsin sanoo. "

Ohjaaja: Armando Iannucci
  • In the Loop

 

Eriksson:

  • "Uhkailun, nöyryyttämisen ja mitätöinnin käyttö johtamisen filosofiana liittyy hierarkkisiin organisaatioihin, joissa johtajilla on lähes rajattomat ja kontrolloimattomat mahdollisuudet käyttää saamaansa arvovaltaa, sanoo professori Marja Eriksson Suomen Akatemian Valta Suomessa –tutkimusohjelmasta” - sydan.fi

Ei kommentteja: