maanantaina, syyskuuta 27, 2010

Dogtooth-elokuva suomalaisen mielenmaiseman tulkkina

 
Järkyttävän hieno esimerkki indie-elokuvatuotannosta.

Mielestäni persoonallisin, tyyliillisesti omintakeisin ja puhuttelevin, teemallisesti todellinen Rakkautta/Anarkiaa -elokuva Dogtooth on jo DVD:nä.  Aika mielenkiintoisen häiriintyneen kärjistynyt perhekuvaelma, hyvin spesifi eristäytyvän uskonnollisen lahkon ja funktionaalisen fundamentalismin protokuvaelma.


Tämä elokuva kertoo paljon myös suomalaisesta poliittisesta kulttuurista, maan tavasta, poliittisesta korrektiudesta/korruptiosta, joka on tänäänkin lehtien etusivuilla Kekkosen suomettumisstrategian ja poliittisen todellisuuden klaanijunttauksen jäljiltä. Korruptoitunut ja peitelty eliitin hallitsema todellisuus, jossa poliitikot voivat luulla suoraan kieltävänsä ihmisiltä keskustelun.

Uskottavaa Kafkaa elokuvana. Suosittelen. DVD nyt tilattavana with English subtitles!








Lisäksi suosittelen DVD-hankinnoiksi:


Ainutlaatuisen eksistentiaalinen omakotitaloyhteisökuvaelma, viime vuoden paras RA-elokuva (mielestäni), esteettisesti ja mentaalisesti tarkovskimaisin filmi ( vrt Peili Mirror ) mitä on tehty viime aikoina, Berlinaressa palkittu ruotsalainen indie-elokuva. Kaveriporukalla tuotettu kahden vuoden aikana.  Julkaisen ohjaaja Henrik Hellströmin haastattelun myöhemmin.

Omissa ajatuksissaan 

Burrowing, Man tänker sitt - Helmet DVD



The Milk of Sorrow



The White Ribbon



2008  The Class (nyt DVD:llä) oli aika dramaattinen RA-festarikokemus ajankohtaansa nähden: elokuvassa käsiteltiin koulukiusattujen poikien kouluampumistapausta ja elokuvan toinen näytös peruutettiin, koska Suomessa tapahtui hyvinkin lähelle teemaa liittyvä tapaus.

The Sacrifice









.


Ei kommentteja: