perjantaina, syyskuuta 03, 2010

Kekkosen jääkausi - Poliittisen halvautumisen eepos

Maan isän syntymäpäivä.Mielikuva Kekkosesta perustuu toiveeseen täydellisestä maan isästä, joka kirkon fantasian pohjalta suojelee maata pahalta niin kuin Jumala. Kunhan olemme tottelevia jumalille, emme saa jumalien vihaa vaan rakkauden.

Ala-asteella oppilaat  pakotettiin rukoilemaan joka viikko ainoan Kekkosen puolesta - 70-luvullakin. Vaalikarjaa valmennettiin huolella.

Uusintapainos ja ylösneusemus, kansa vaatii ( ja Sanomien patruuna Erkko kaverilleen )


Suojelijamme, ainoa vaihtoehto, valtiaamme, turvamme, vahvin mies ikinä! Maan isä. Vastaan sanomaton.


Kekkosen valtapeli perustui siihen, että hän "suostuu" mafiatyyppiseksi suojelijaksi eikä sabotoi ulkomaansuhteita eikä puhu idän kavereilleen pahaa meistä, jos kansa ja poliittinen systeemi (puolueet) luopuvat demokraatisesta systeemistä aj toimintatavosta eli vapaasta poliittisesta puheesta, johtamisen kilpailusta ja poliittisten syy-seuraussuhteiden avoimesta ja kontradiktisesta esittämisestä.

Mm. Noottikriisi on jo selkeästi todistettu Kekkosen järjestämäksi Neuvostoliiton agitaatioksi, jotta muut poliitikot pitäisivät Kekkosta ainoana oikeana kanavana vallan lähteesen ja taivaaseen, Neuvostoliiton johtoon.

Tämän tyyppistä despotismia yritetään yhä kiivaasti nähdä ainoana Suomelle soveltuvana "demokratiana" - tuona aikana. Suomettumisen käänteisdemokratiassa poliitikot sanelevat kansalle politiikan eikä kansa siis missään tapauksessa sanele poliitikoille kansan tahtoa.

Kekkonen osasi luoda dikotomisia (mutta näennäisiä) vastapainoja, jähmettäviä valta-asetelmia: talous oikeistolle ja esim Yleisradio vasemmistolle (mutta hyvässä ruodussa ja reippaalla sensuurilla).  Ulkoministeriö omaksi epädemokraattiseksi Kekkosen  valtakunnaksi ulkopolitiikkaan ja eduskunta riitelemään mitättömien asioiden kotimaisista sovinnaisuuksista.
Suomalainen rehdin nöyrä Kansa on hyvän kansalaisen yhtenäiskulttuurimassaa, joka tottelee omaksi parhaakseen ja ymmärtää, mikä on virallinen totuus, jumalan sana, ja ymmärtää kunnioittaa herkkähipiäisen aatelispoliitikon kunniaa ja hyväntahtoisuutta; Katainenkin häpeää taas kansaa vanhalla patooksella - eikä omia sanojaan:


Vastuunpakoilun suomettumisstrategiaa vuodesta toiseen.

Tämä on tuttua suomettumisen luukutusta, jossa poliitikko häpeää tottelematonta ja "suulasta" kansaa.

Politiikkahan on poliitikkojen reviiriä ja vain poliitikkojen tulkittaviassa. Kaikki on aina väärinkäsitystä, jos poliitikkoa vaaditaan tilille sanoista, seuraamuksista ja poliititsista linjauksista.

Paasikivi ei tukenut Kekkosen ryömivää ja ruoskivaa näkemystä vaikka meille on lukiossa paukutettu Kekkosen "vain" toteuttaneen Paasikiven Aabrahaminkaltaista lähetyskäskyä YYA-uskontoon ja poliittiseen pokkurointiin. Paasikiven mukaan Suomen on oltava sovitteleva mutta ypeä ja avoin demokratia sekä pyrittävä aktiivisesti irti sodan asetelmista, seuraamuksista ja sodan jälkeisestä poliittisesta lähtökohdasta.

Suomesta tuli kaikkea muuta. 

Suomi oli täysin Kekkosen sisäpiirin ja teollisuuden hallitsema nepotistinen valtakunta. Käänteistä demokratiaa, kansalle ilmoitettiin mikä on poliittisesti mahdollista. Kansa sai luvan toteuttaa hyvän kansalaisen tyydyttävää tehtävää hyväksymällä "turvallisesti" taivaan ja maan isän käskynjakoa itsenäisyyspäivänkin puheen varjossa hiukset kammattuna ja koko perhe television ääressä.

Vasta 70-luvun kiihkeät ja laajat työläisvasemmiston linjaamat lakot saivat tämän kokoomus-myönteisen valtapiiriklikin jakamaan hyvinvontia suomalaisille (keskusta on aina ollut maatiaisten kokoomusjaosta).

Ruotsin huikea kansainvälinen hyvinvoinnin imago sai Suomalaiset poliitikot matkimaan Ruotsia kaikessa, jopa progressiivisessa verotuksessa ja ennen näkemättömässä hyvinvoinnissa mutta ilman sisäistä näkemystä.

Suomi oli kuitenkin 40-70-luvulla läntisen Euroopassa eniten sensuroitu ja viranomaisten kontrolloima maa, jonka asiantilan jopa monet sen ajan eläneet ovat aktiivisesti ja vihaisesti unohtaneet.
"Kaikkihan oli ihan hyvin! Meille sanottiin että asiat olivat hyvin! Mitä sananvapaudella kun Kekkonen suojeli meitä!"

Kekkosen vaalikoneisto pääministeriksi ja presidentiksi perustui varastettuun valtion rahaan.

Kekkonen kaappasi/pakkolunasti itselleen ja kavereilleen valtion eli kansalaisten maa-alueita  ja myi ne hyvällä rahalla. Tämä kaikki on tunnettua historiaa mutta siihen ei haluta viitata, ettei suuren johtajan ihanaa kuvaa turmeltaisi ja vietäisi Suomen toivoa ihailtavasta hitoriasta vahvan johtajan kainalossa. Kekkosen vaalipäällikkö oli moninkertaisesti tuomittu talousrikollinen.

Vahva johtaja luo oman lain - ja todistaa oman vahvuutensa kiistämättömästi.

Kaikkihan kääntyi kaikkien hyväksi! Miksi purnata.

Mitä nyt nykyinen halvaantunut poliittinen stagnaatio jatkuu yhden ainoan virallisen todellisuuden ympärillä. Sosiaalidemokraatit purkivat hyvinvoinnin sekä veroprogression ja vihreät ajoivat ydinvoimaloita hallituksessa.

Kuinkahan moni lapsi adoptoisi enää ihanteellista Kekkoskuvaa, jos samalla koulun tunneila selostettaisiin selkosuomella, kuinka Kekkonen oli sisällissodan ajan kiertävä pyöveli suomenruotsalaisten upseerien tuhoamissodassa aseen ja kirveen kanssa - ja sen jälkeen SUOPOn hakkaava ja kiduttava virkamies.

Kekkosen ensimmäinen julkinen poliittinen sota oli sotaveteraaneja vastaa: heistä tehtiin sodan alkamisen ja häviämisen syypäitä jotta poliitikot väistäisivät vastuun.


Mitä meillä on?

Historiankirjoitusta ja kehräävää hyminää, joka ei välitä Kekkosen motiiveista eikä välitä poliittisista ja henkisistä seuraamuksista.


Ruben Stillerin mielestä olisi kauheinta, että syntyisi poliittinen nostalgia Kekkosen aikoihin.

- Sellaista konsensusta ja auktoriteettiuskoa ei saada enää aikaan kuin Kekkosen aikaan, hän sanoo. - Kekkonen symboloi minulle suurta huijausta.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

UKK:n merkitys

Omista toimistaan UKK on mm todennut, että aina roiskuu kun rapataan. Lopputulema UKK:n rappaamisesta on kuitenkin se, että kautensa päättyessä Suomi oli rikas ja lähes velaton valtio. Nyt pelkästään valtion velkaa on noin 14 000€ per jokainen kansalainen. Kaik on män, eikä piisantkaan. Virolaisenkin mukaan huonosti pysyy hattu velkaisen päässä. UKK seminaarissa 3.9.2010 ei tuotu esille UKK:n työn ehkä merkityksellisintä saavutusta, Suomen talouden edistäjänä. Jos talous ei ole kunnossa, niin mikään ei ole kunnossa. Ei se auta vaikka olisi kuinka rikkaan talon poika, kun ei ole rahhaa, niin ei ole rahhaa. Taloutemme menestyksessä ydin asia oli NL:n bilateriaalikauppa, josta meille oltiin äärimmäisen kateellisia. Ostamamme öljy maksettiin suomalaisella hiellä, sillä vientituotteissamme piti olla vähintään 80%:n suomalaisuus osuus, muuten ei saanut vientilisenssiä.

Ulko-ja sisäpolitiikassa yhtenä ongelmana olivat omat myyrämme. KTT, prof. em. Heikki Urmaksen kirjassa “Raadolliset toverit ja vallan väärinkäyttäjät” Mauno Koivisto ja Kalevi Sorsa osoitetaan KGB:n miehiksi. USA:n silloinen presidentti Gerald Ford ei olisi tullut Suomeen ETYK kokoukseen vuonna 1975, jos pääministerinä olisi ollut Kalevi Sorsa. Tämä käynnisti operaation, jossa nimitettiin Liinamaan virkamieshallitus ja ETYK kokous Helsingissä onnistui.

Somerolla 22. syyskuuta 2010
Jali Raita, diplomi-insinööri

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Urkki oli edistämäässä hyvinvointivaltiota mutta on kaksi tärkeämpää seikkaa.

70-luvulla sosiaalidemokraatit organisoivat n 100 isoa lakkoa, jokta johtivat palkkojen ja työsuojelun syntymiseen.

Kateus ja ihailu ruotsia kohtaan johti ruotsalaisen systeemin täydelliseen kopioimiseen. Hyvinvointiyhteiskunta ideoitiin Ruotsissa ja täällä kopioitiin säntillisesti.

Kuten on 700-vuotta tehty poliittisesti.