maanantaina, syyskuuta 27, 2010

Oedipus Nokia

Mitä helvettiä?"Tästä suivaantuneena Nokia antoi HTC:n konferenssiin lähteville mukaan "survival kitin", joka piti sisällään muiden muassa silmälaput ja korvatulpat."  kauppalehti.fi

PR by Perkele.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila myöntää, että Nokian johtamistavoissa on ongelmia. Haastattelu Video

::


"Nokia hylkäsi kosketusnäytöt vuosia ennen iPhone-buumia"
- New York Times / HS

Ei.

Nokia hylkäsi humanistit merkityksettömänä innovaatiovoimana.

Ja kaiken siinä sivussa.
Siksi pitäydyttiin "nokialaisessa", käyttäjää kykyttävässä insinöörinippelipuhelinmallissa.
Jota täytyi "osata" käyttää.

Koska vanha kännykkärimpulamalli toimi niin hyvin - eivätkä insinöörit kuunnelleet amatööriasiakkaiden valituksia, koska näillä ei ollut dipl.ins. tutkintoa.

Vuorovaikutus ei kuulu Nokian ikonografiaankaan, ison veljen käsi ottaa pienempää kädestä Nokian ikonissakin "Connecting... People". Nokian mainonnassa on aina ollut esteettisesti ja semanttisesti jyrkkä hierarkiajako. Mm naiset nauravat aina enemmän Nokian mainoksissa verrattuna miehiin ja miehet ovat patriarkaalisen siistejä ja epätodellisia mallijumalolentoja, jotka saavat naiset nauramaan ympärillään.

Ei ole toimivaa kosketusnäyttöä ilman semanttista näkemystä - ja sitä Nokialla ei ole, koska on vain raivokasta halua olla ylpeä itse laitteesta. Katsotaan laitteen speksejä, ei käyttäjän motivaation ja selkeyden kokemuksen kasvattamista.

Nokian yrityskulttuuri on perustunut ankaraan säätyjäkoon, kolmeen säätyyn.

* Johtajat.
* Henkilöstöhallinto sisäisenä hierarkiapoliisina ja johtajien "mielenrauhan" ylläpitäjänä, statushallinnon yrityskulttuurina sekä juuri siksi "häiriköiden", eritavalla ajattelevien, poistajana ja terrorisoijana.
* Työn tekijät ja nuoret innovaatioinsinöörit (pienellä palkalla).

No, on neljäskin lahko. Ulkoistettu työ. 

Kannattaa lukea klassinen Oidipus, jotta ymmärtää Nokian umpiruostuneen tilanteen.

Luodaan sokea yhden varmuuden kulttuuri, jossa toisinajattelijat eivät ole rikkaus vaan vastustaja, vanahan uhka, "tuhoaja".

"Lapsenne tulee tappamaan teidät"

Kulttuuri, jossa muutos on uhka eikä pelastus.

Kulttuuri, jonka täytyy peloissaan tappaa jälkeläisensä ja seuraajansa.

Hail hardware, spit software.


Oedipus Rex ::

"Creon, the soul of trust, my loyal friend from the start steals against me... so hungry to overthrow me he sets this wizard on me, this scheming quack, this fortune-teller peddling lies, eyes peeled for his own profit--seer blind in his craft!


Googlen tutkan katveessa
ja Applen vyöryssä - Nokia

 

Takeltuva Nokia

 

Keksustelupuheenvuoro Hesarissa:

"Uuden X6:n haltijana ihmettelen, miksi herätyskello on niin vaikea sulkea ja vielä vaikeampi panna herätys pois päältä. Nokian pitäisi ottaa ihanteekseen, benchmarkiksi, esimerkiksi hyvin toimiva tavallinen herätyskello. Sen osaa lapsikin - tai mummokin - panna päälle ja pois. Jos digitaalivehje on mutkikkaampi, niin se on väärin suunniteltu. Tämän jälkeen tulee vasta oikeus tehdä uusia juttuja - ja niissäkin pitä olla sama simppeli järki mukana.

 

Chorus 

"Pride breeds the tyrant violent pride, gorging, crammed to bursting with all that is overripe and rich with ruin.... Can such a man, so desperate, still boast he can save his life from the flashing bolts of god?"

 

.

1 kommentti:

Luna kirjoitti...

Nokialla on unohdettu asiakas ja ihminen.

http://trustbus.weebly.com/1/post/2010/09/nokian-kriisi-kosketusnytt-vai-nppis.html