sunnuntai, syyskuuta 12, 2010

Pelastakoon ken voi - ex-johtajan jäljelle jäänyttä viisautta Nokian tulevaisuudesta

 
Sijoituspalveluyhtiö Seligsonin salkunhoitaja Anders Oldenburg pitää ulkopuolisen johtajan palkkaamista pörssiyhtiöön heikkouden merkkinä.   kauppalehti.fi

Anssi Vanjoki lähtee itse
Ylivoimakulttuuria. Pönötyskamppailua.


Nokia software engineer says
'hardware rules,' software follows


" Palkkiot on puristettu minimiin, ja ylitsepursuavan kassan omaava yhtiö maksaa laskunsa milloin huvittaa. Pienille ohjelmointiyhtiöille tilanne on ollut äärimmäisen vaikea.  


Lontoon Nokia World -tapahtuma paljasti selkeästi, mikä on ollut ehkä suurin syy yhtiön alamäkeen.  Nokia on kohdellut sovelluskehittäjiään huonosti. Keskiviikkona päättynyt Nokia World keskittyi hyvin pitkälti ohjelmoijien hyvittelyyn, kun suuria uutisia tai strategisia linjauksia ei tullut."  -Verkkouutiset.fi


Auta armias, kyllä Nokian ulkopuolella innovaatiota siis riittäisi:



Riku kannattaa (ehkä tietämättään) alkuperältään spartalaista valtiomuotoa.
"This diagnosis may be familiar, but the proposals quite radical. Risku proposes a dual-leadership role with an innovator – a Finn who understands the corporate culture – in a kind of “Steve Jobs” role. This would clear the many obstacles that stand between the lab and product concept and products."

Spartalainen kulttuuri perustui megalomaaniselle ylemmyydentunnolle ja rodulliselle paremmuuskäsitykselle joten tavallaan Nokian pönkittämiseen keskittynyt korporaatiokulttuurin nykyinen jyräävä tuotantotimmi lähtökohta "tehokkuutena" on tätä spartalaista suuruudenhulluutta ja itseylpeää, puolisokeaa sisukulttuuria. Ehkä kahden johtajan kunnian ja vastuunjaon systeemi vois olla dynaamisesti muutosta ajava. Sisäistä jännitettä, muutostarvetta ja semanttista kilpailua tiedostamisessa ihan profiilitasolla.

Humanistinen johtaja ja nuori korporaatiohai, siinä olisi vasta pari.




Vai onko Nokian kohtalona vain belluzzo?







Näin pilaat luovuutesi


Ongelmista huolestuneita mutta tyypillisen suomalaista fatalismia keskustelussa:

Taustapeilin Pyöreä pöytä:

Neuvoja Nokialle sen tuotteista ja johtamisesta

"Äärimmäisen epäilyttävää, että ihminen sanoo tekevänsä töitä 27 tuntia vuorokaudessa." - "Nokia säilyy isona tulevaisuudessakin." - "Pitäisi tehdä puhelimia, jotka kiinnostavat ja innostavat." - Pyöreässä pöydässä väitellään ajankohtaisista aiheista Pauli Aalto-Setälän johdolla. Väittelijöinä ovat Sirkka Hämäläinen, Rakel Liekki ja Pekka Seppänen. 
.

Ei kommentteja: