sunnuntaina, heinäkuuta 18, 2010

Berlusconi, hybris ja imago - dokumentti BBC

BBC

Berlusconi 

This World BBC World Documentary 

Sex scandals, divorce and a brutal assault in Milan - 2009 was a tough year for Silvio Berlusconi. Mark Franchetti finds an Italy divided between those who love and those who hate him. But can Berlusconi continue to defy his critics?  - - ilmainen televisiokanava 72 Welhon kaapeliverkoissa 

Berlusconi on tehnyt monta imagohattutemppua peräkkäin. Hänellä on sama kikkavarasto kuin fasisteilla vuosisadan alussa: tottelevat rikkaita ja liehakoivat köyhiä.

Berlusconilla on ihailtava imago, ainakin italialaisittain hyvin ihailtu rohkeus: hän ei häpeä mitään vaan osoittaa ns rohkeutta halveksimalla kaikkea poliittista, pitkän tähtäimen avointa pohdintaa. Italialaiset ihailevat varmoja ja riippumattomia ihmisiä. Vasemmiston sisäpiiririidat ja keskinäinen yhteistyökyvyttömyys  kyllästyttivät äänestäjät ja italialaiset kääntyivät takaisin oikeiston lumottuun charmiin.

Jokainen haluaisi olla rikkaampi, miksi ei siis ihailla italian julkkiksista rikkainta ihmistä.

Vasemmisto on järjestänyt Italiassa näyttäviä mielenosoituksia oikeiston, fasistien ja mafian yhteistyötä vastaan, ja näitä tapahtumia YLE ja Helsingin Sanomat väistelevät tai leimaavat poliittiseksi häiriköinniksi.

On hyvin kuvaavaa, kun media puhuu Europan suurista terroriteoista niin järjestään unohdetaan Italian oikeiston ja Naton salaisen iskuosaston rahoittama terrorismi 1950-1980. Suurimmassa kuoli 200 ihmistä.

Terrorismi on Helsingin Sanomien vuosikymmenien uurastuksen myötä leimattu vain vasemmiston ja nyt muslimien puuhailuksi. Israelin suorittamaa terroria ei kutsuta terrorismiksi, koska se on oikeistolaista sotateollisuuden bisnestä "oikeassa hengessä".

Partiointia. Poliisitoimi. Täsmäisku. Sotilastoimi. Puhdistus.


*  DVD:nä Sabina Guzzantin michaelmooremainen "Viva Zapatero!" (2005)
  


"Numb"


Seassa tippa jenkkisiirappia mutta muuten realistisen arvaamaton, terapiakriittinen ja eksistentiaalinen komedia - kuin hyvä eurooppalainen elokuva.  Mm. Matthew Perry
  ::* televisio ohjelmat tv ohjelmatiedot Räjähdysherkkää kemiaa

2 kommenttia:

Existenz_ kirjoitti...

Berlusconin italiasta löytyy ainakin yksi elokuvallisestikin mukiinmenevä dokumenttielokuva: Sabina Guzzantin michaelmooremainen "Viva Zapatero!" (2005). Lisäksi Nanni Morettin "Il Caimano" (2006) sivuaa voimakkaasti Berlusconia ja tämän törttöilyjä. Elokuvat löytyvät samasta dvd-paketista. Jollet siis vielä ole ko. leffoja katsonut, niin suosittelen tarkistamaan.

http://www.dvdplaza.fi/leffakanta/nayta.php?sid=6325

Ja niin, ton "Numbin" vois katsoa.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Viva Zapatero onkin kyllä hyvä. Dario Fon perillisiä. Henkisesti siis.