tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

YLEn Areena suoraan Sony-televisiossa

Keskiviikkona Sonyn uudet televisiot näyttävät suoraan YLEn Areenan videot, kun olet liittänyt television LAN-piuhalla nettiin tai  wlanilla, jos televisiomallissa on Wlan-moduli (wlan yhteys ei ole varmaa vanhaan wlan-asemaasi - uuden wlan-aseman vaihto on kuitenkin vain 30 euroa). 

Laatu on toki ruokottoman huonoa ison Sonyn näyttämällä Catch up tv-mediumin uusinta tulokasta, Areenaa.

Areena-toiminto on kuitenkin erittäin kätevä, suoraan kauko-ohjaimella dokumenttivalikoimaan.

Kesäksi sentään lupaillaan Areenaa lähes HD-tarkkuudella.

Sony has signed the Berliner Philharmoniker to provide classical concert performances to owners of internet-connected Bravia tellies.  That said, they're not free, and you'll have to pay to view. Individual works are priced from €3 (£2.55) while viewing a live concert will set you back €9.90 (£8.40). You can buy 30-day pass for €29 (£25) or a 12-month pass for €149 (£127). You register and pay at the BP website.

Tietokoneiden selaimissa Areena-videoita pyörittävä Flash-player osaa sumentaa hieman pehmeämmin huonosti pakattua kuva ja tehdä siitä siten silmälle miellyttävämpää kompromissia.

Sonyllä Areenaa ja muuta pakattua videota katsellessa kannattaa säädöistä  terävöitys säätää pois ja kuvan pehmennystä lisätä reippaasti. Sony Centereistä Sonyn saa mukavan varmalla viiden vuoden takuun. Nettimalli 40 tuumainen 900 euroa.

Areena näkyy suoraan myös BluRay Playstation 3:ssa ilman Sony-televisiotakin - sekä muissa uusimmissä Sonyn Bluray-soittimissa. Myös radio-ohjelmat kuuluvat Pleikkarissa mutta eivät nähdäkseni  Sonyn nettitelevisioissa.


Kaikkein turhin ja käsittämättömin laatuongelma on yhä kaapeliverkkojen normaaleissa TV-lähetyksissä.

Nykyisille kaapelidigibokseilla voisi välittömästi katsoa paljon parempilaatuista (vähemmän pakattua) YLEn kuvaa ja huomattavasti parempaa ääntä kaapeliverkossa mutta Yleisradio ei suostu lähettämään hyvälaatuista kuvaa kaapeliverkkoihin. 

Taulutelevisioiden HD-kuvassa nämä turhan ankarasti pakatut kaapelilähetysten pakkausartifaktit näkyvät räikeinä siis vain poliittisen päätöksen takia.

Miksi?

Koska Yleisradion hallitus on päättänyt joskus vuonna 0, että antennitaloudet eivät saa tuntea mustasukkaisuutta ja siksi kaapelitaloudetkin ovat pakotettuja antennilähetysten laaturajoituksiin Yleisradion poliitisen valinnan takia. Kaapelilähetysten matala laatu on siis vain valinta, ei tekninen tai raha-ongelma. Parempilaatuisen lähetyksen jakaminen kaapeliverkoissa ei käytännössä maksaisi YLE:lle yhtään mitään.

Aivotonta.

Vielä voit vaikuttaa!


Jokainen, jota tämä ihmetyttää ja ärsyttää, voi lähettää netissä eduskunnan Oikeusasiamiehelle lyhyen ja selkeän kanteluvalituksen sekä tutkintapyynnön tämän poliittisen rajoituksen takia.

Eduskunta päättää (vielä) Yleisradion toiminnasta - kokoomus on kuitenkin viemässä eduskunnan valtaa myös Yleisradion suhteen ja junttaamassa valtaa ministereiden neuvonantajille.


Kesäksi lupaillaan tämän Sonyillakin näkyvän nettistreamin kautta HD-YLEä.

Sonyn televisioissa näkyvät myös suoraan kaikki miljoonat Youtube-videot. (En tiedä näkyykö HD-laatuiset videotkin myös?) Sony liittää koko ajan uusia nettivideopalveluja ohjelmistovalikkoonsa. 

Sonyn televisioissa on myös toiminto, jolla oman tietokoneen kautta voi ohjata minkä tahansa Microsoft-koodekilla pakatun videon suoraan televisioon mutta tämän toiminnon vaatima ilmainen Windows-plug in ei ole vielä tarjolla. ( - kertokaa jos jostain löytyy betaversio). Nettivideoiden formaatti Sonylle kelpaavana on valitettavasti vain Microsoftin videokoodekki-videoilla eikä YLEkään lähetä muuta ulkoista streamiä muille nettitelevisioille sopivana Microsoft-lobbari Jungnerin takia. Ilmaisilla ohjelmilla voi muuntaa win ja mac-systeemeissä videoita sopiviksi.

Kohta siis vaikkapa Moon TVn saa taas teoriassa suoraan televisioon uusien nettilähetysten lisäksi.

on palvelu, jolla voit lähettää (kannettavalla) tietokoneella tai mediakännykällä videon ja tai äänen suoraan nettiin katseltavaksi reaaliaikaisesti. Lähetys myös tallentuu videoksi saman tien myöhemmin katseltavaksi ja yleiseen jakoon. Win, Mac yms.

Yllättävän vakaa ja varma palvelu myös wlanin kautta. 3G-verkon tai nettitikun kautta täytyy kokeilla, kuinka vakaa toiminta on - keskipäivällä 3G-verkot hidastuvat.

Kaikki hyvät luennot ja keskustelut nettiin. Nyt. Helposti. Bambuser.Streaming video Wowza

Laadukas videostreaming
Valmiin WMV- tai ASF-videotiedoston voi asettaa pieneen jakeluun suoraan jokaiselle serverille ilman ohjelmistoja ja on siis Sony-yhteensopiva lähitulevaisuudessa. Massiivisempaan jakeluun sopivat Media serverit.  Minkä tahansa videon voin kääntää ASF-tiedostoksi.

Ilmainen videoiden muunto-ohjelma ja streming XP:

Windows Media Encoder 9 Series for Windows 2000 and Windows XP.

Microsoftilla on laajempi "ilmainen" video streaming-serverisysteemi, jolla voi
siis periaattessa kohta lähettää hyvälaatuisia videotiedostoja tai livelähetyksiä  myös Sony-televisioille.   ASF tai Wmv-videokoodekilla. 
"Microsoft's streaming server (called Microsoft Media Services) is free and supplied as standard under Windows 2000 Server and as a free download for Windows NT server."
Info

New HD Video Delivery Via HTTP

 Nettitv nettilähetykset nettitelevisio stream video streaming streamvideo

Ei kommentteja: