sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Usko, wincapita ja identiteetti

Miksi jotkut wincapitan huijauksen uhrit eivät suostu vieläkään uskomaan todellisuutta - edes päätekijän omaa tunnustusta pyramidihuijauksesta?

Kysymys on primitiivisen uskonnon perusfunktiosta.

Kun ihminen uskoo, hän luo identiteettiä.
Uusi identiteetti luodaan aina jonkin kautta. Aluksi tai taantumalla.

Lapsuudessa äiti on hymy, äiti on turva ja olemassaolon ehto. Äiti ei ole imeväiselle toinen olento vaan itse olo. Imeväisen lapsen symbioottiset tunteet eivät ole oman identiteetin varassa.

Uutta identiteettiä (epätoivoisesti) etsivä ihminen voi luopua (vanhasta) identiteetistä luodakseen lupauksen antajan kautta uuden identiteetin.

Jäsentymätön persoonallisuus luo ihmiselle huikean tarpeen saada identiteetti, roolitehtävä ulkoisesti mitattavien kriteerien kautta.

Itseluottamuksella voidaan yrittää korvata persoonan itsereflektiokyky, itsetuntemus.

Identiteetti on vain uskomusten ja mielikuvien varassa, mikään fakta ei luo ihmiselle identiteettiä. Ihminen ei ole millinkaan pelkkä faktaolento vaan eksistoiva olento olettamusten ja tuntemusten ulottuvuudessa. Jokaisella on oma todellisuudelta suojautumis- ja vieraantumisasteensa. Oma todellisuutensa.

Jos ihminen on luonut uuden identiteetin ja uuden toivon uusien uskomusten kautta, hän huoletta voi kieltää faktat suojellakseen uutta elämäänsä, uutta määrittelyn kohdetta, uutta identiteettiä. Lupausten huomista, täyttymyksen fantasiaa, jolla voi paeta menneisyyttä, ei-olemista, köyhyyttä, mitä tahansa.

Uskonto on aina tulevaisuutta määrittävä kognitio. Kuten äiti on turvallisuus ja jatkuvuus imeväiselle. Kaikki.

Muoti on uskontoilmiön havainnollisin ja kiihkein muoto. Jokavuotisena initiaatioriittinä on muodikkuuden ja muodin muutosten oivaltaminen ja siihen sopeutuminen. Muoti kaatuu koko ajan tulevaisuuteen: muodikkaana oleminen tänään vaatii koko ajan tulevaisuuteen kurottautumista ja entisen uhraamista. Tyytymättömyyden ja tyytyväisyyden yhtäaikainen generatiivisuus (kuin imeväisellä).

Yhteinen usko luo yhteisen identiteetin ja turvallisuuden tunteen. Muodissa uskoa ja kelpaavuutta koetellaan jatkuvalla muutoksella ja jatkuvalla yhteisen myöntymisen rituaaleilla.

Rasittava amerikkalainen "our way of life"-filosofia oli mukana myös pelastaja-Obamankin virkaanastujaispuheessa (kalvinistisen kirkkovaltioidean / teokratia:n mukaisesti). Odotin kauhulla, sanooko Obama sen ja tietysti hän sen sanoi.

Nobody can prevent our way of life.

Me toimimme niin kuin uskomme eikä kukaan voi arvostella siksi meidän tekemisiämme. Fundamentalismin, äärimmäisen omaehtoisen olemisen suloinen ylimielisyys. Vaikka kaikki sademetsät kaadettaisiin pihvilihaksi, that´s our way of life.

Murrosiän tärkeä tehtävä on luoda suhteellinen identiteetti, subjekti, joka kontrolloi valittuja identiteettejä: kapinoimalla nuori ymmärtää etsiä erillisyyden ja itsenäisen tuntemisen uusia muotoja ja uutta voimavaraa.

Rigoristinen suku voi estää tai häpäistä nuoren murrosikävaiheen suvulle tai uskonnolle uhkana - ja siten luoda otollista ainesta lahkomaisille järjestöille. Erillisyyden etsintään assosioitunut kauhu voi luoda lähes sietämättömän kaipauksen taantumisen siunauksesta imeväisen rooliin homogeenisen ryhmän alaisuudessa.

Murskaava ja jatkuvan ristiriitainen kaksoissidoskasvatus luo narsistisesti häiriintyneitä johtohahmoja, joiden persoona on ohut mutta itsekorostus lähes ääretön. Heille riippuvuus on rakkauden korvike mutta itse he eivät halua olla kenestäkään riippuvaisia. Tällöin ihminen kokee olemassaolonsa täyttymystä vain toisten manipuloimisen ja alistumisen kautta. Psykopaatti pysyy kasassa vain äärimmäisillä tehosteilla ja ihailun lypsämisen tarpeella.

Psykopaattien tehokkain työväline on vaativan teoreettinen ideologia ja hyvin moralistiset vaatimusjärjestelmät, joiden kautta he tarjoavat ihmisten huonon omantunnon- ja syyllisyydentunteille katetta aatteen tai ideologian kautta. Kasvava firma, hyväntekeväisyysjärjestö tai verkostomarkkinointi voivat olla loistavia välineellisiä organisaatioita narsistin kuvailemiin kelpaamis- ja etenemisihanteisiin. Identiteettiä sokeasti etsivä ihminen haluaa päteä ja osoittaa uskollisuutta, jotta voisi uskoa itseensä muiden ihmisten ihailun kautta.

Lahkojen ja fasististen järjestelmien aivopesuprosessi on taantumisnäytelmä, lähes psykodraama; Ohjaaja asettaa itsensä äidin asemaan. Seuraajan olemassaolo saa jatkuvuuden vain samaistumalla Ohjaajaan. Subjektiivisesta käyttäytymisestä rankaistaan mutta mukautuvsta, "harmonisesta" uskosta annetaan hyvä olo. Paradoksaalinen vapauden illuusio täydellisestä antautumisesta ja sokeasta uskosta.

Lahkot, jotka korostavat uskon hypyn, luottamuksen ja paradoksien sietokykyä vahvuutena ja ihailun mittana, luottavat stressin ja alati uhkaavan mitätöitymisen voimaan.

Vinoutunut feminismi on esimerkki uhkaideologiasta: "Meitä yhdistää yhteinen viha uhkaa kohtaan eikä kukaan voi kyseenalaistaa ihanteitamme, koska joka kyseenalaistaa uskomme peruspylväät, vihaa meitä ja siten yhdistää meitä".

Mitä suurempi valhe ja lupaus erityisyydestä, sitä vaikeampi sitä on yksilön vastustaa, jos itse kaipaa ehdotonta ja nopeaa elämän muutosta. Aivan jotain muuta.

Mahdoton on mahdollista sille joka uskoo.

– Sanoisin, että tässä on kyse ajojahdista. WinCapita on toiminut rehellisesti, toisin kuin eräät muut tahot, Luumäeltä kotoisin oleva Kari sanoi lehdelle.


KEYWORDS:: symbioosi manipulaatio sosiologia kirkkososiologia kalvinismi john Calvin kalvin kalvinistinen predestinaatio oppi dogmi dogma dogmatiikka uskontososiologia antropologia psykologia psykoanalyysi id eg superego itseluottamus itsetuntemus fundamentalismi fundamentalisti matala kokous salainen kokoontuminen poliisi raportti pidätetty tutkinta persoonallisuushäiriö uskonnon uhrit ry vanhoillislestadiolaisuus helluntailaisuus helluntaiherätys terapia psykodraama sosiodraama draama tragedia keskustelu lapsen kehitysvaiheet kasvatus aikuistuminen lapsuus traumat traumaterapia traumatisoitunut keskusteluterapia dissosiaatio torjunta .

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nyt pelottaa
Kirjoittanut: 3 ISKUA JO MINUA KOHTAA / Tänään / klo 19:53

nyt pelottaa

Lisenssi ei ole keräys!

viestit katoaa....

#
Operaatio Valkyrie - Arvoarvostelut | Arvoarvostelut
15. helmikuu 2009 ... Tuo mainitsemasi Tom Cruisen skientologia tuo kyllä jonkinlaista ... lehti ( päätoimittaja Risto Hentunen ), jossa käsiteltiin psykiatrian ...
www.arvoarvostelut.net/elokuvat/operaatio-valkyrie

#
Eri uskonnot kyttäävät vanhusten perintöjä – Keskustelu – Ajassa ...
Ihmisoikeudet-niminen lehti (päätoimittaja Risto Hentunen ), jossa käsiteltiin ... Nimimerkki 'jura' on kyllä varmaankin sekoittanut tuon skientologian ...

ketkä todella takana.

Ei tosiaankaan ripa.

Hän on ollut scientologi, joten on moraalinen!

KRP NBI?

Todetaan:

ei ole rikos myydä LISENSSEJÄ!

Miksi siis huijaus syyte?

perätöntäkö kaiKKI-

POLIISI mielivaltainen?

3 kertaa netti pysähtyi heti!

Mistä on kyse?

mikä on suomi?

poliisi tom sörnes?

poliisi mukana?

iso peli- panama?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt näkee taas jonkun ilman omia tutkimuksia tehnyt "reportterin" lausamia median ja KRP:n "totuuksia" uskovainen mielipiteet!

Uskotko tosissaan että 12 000 henkilön määrään ei ole yhtäkään logikalla toimiva ihminen?
Ei tää mikä uskonto on!
Ja kun nyt otat Wincapitan asiat esiin, niin emme mitään uskonlahkoa halutaan, vaan TOTUUS ESIIN!!! Olkoon paha tai hyvä, mutta TOTUUS eikä median ja KRP:N sanelema