keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Demonit kunnon uskovaisen vaivana


 

"Johanna Tukiainen kertoi Hymylle nähneensä sairaalassa ollessaan kasvotusten demoneja. Myös sisarusten Jyväskylän reissu sai karmivia piirteitä, kun heidän huoneensa wc:n lattialta löytyi kaksi veristä miehen jalanjälkeä vain yhteen suuntaan. Uskossa olevat sisarukset ovatkin päättäneet hankkia pastorin siunaamaan talonsa. Ilmiöt ovat alkaneet sisarusten uskoontulon jälkeen. - Iltalehti

Demoneillakin on oma tehtävänsä uskon jumalallisessa todellisuudessa.

Fundamentalistisen todellisuuden diskurssin korostus kertoo selkeästi demonisen todellisuuden funktion - ja tarpeellisuuden: ne ovat uskon testaajia.

Uskon todellisuuden todellistajia. Uskoontullut todistaa sitä väkevämmin ja uskottavammin, mitä pirullisemmat demonit häntä vaivaavat. Sitä hengellisemmäksi todellisuus siis tuntuu muuttuneen, mitä väkevämmät henkimaailman voimat ovat vastassa. Demonit todistavat  tässä kerrontaperinteessä ja tulkintatodellisuudessa Jumalan todellisuuden faktuaalisuudesta taistelun kautta. 

Kokemukset ovat hyvin todellisia. Suggestion voimaa ei voi vähätellä eikä kokemuksia sinänsä mitätöidä. Mitä suurempi kaipaus pelastuksen ja muutoksen funktioon todellisuuden uudelleentulkinnassa, sitä voimallisemmat vastavoimat ihmisen tulkintaperspektiivissä.

Draamaa, huikeita kontrasteja.

Ennen kokemattomia toivon fiboja, oman sisäisen kaaoksen jäsentymistä ja projisoitumista hengelliseksi taisteluksi ja pyhän/demonisen dikotomiaksi. 


KEYWORDS:: Uskontotiede antropologia uskomukset uskonto manaus demonologia exorcism eksorkismi henkien poismanaus siunaus

.

Ei kommentteja: