tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Blogi Gazasta - Moments of Gaza BlogIn more than 30 settlements, buildings including schools, synagogues and police stations, had been built on private Palestinian land. 


Holokaustin varjossa eläminen on tehnyt juutalaisista ikuisia uhreja - HS.fi

" Avraham Burg:in mukaan israelilaiset ovat holokaustin varjossa kasvaneita traumatisoituja ihmisiä, jotka ovat menettäneet kyvyn uskoa itseensä, naapureihinsa ja ulkopuoliseen maailmaan. Tämä on puolestaan johtanut kasvavaan kansallistunteeseen ja väkivaltaan, joka on osa israelilaisen yhteiskunnan arkea. "


Israelilainen ihmisoikeusjärjestö syyttää armeijan rabbia sotilaiden yllyttämisestä raakoihin otteisiin Gazassa. Jesh Din -järjestön mukaan johtava rabbi jakoi lehtisiä, joissa kehotettiin taistelemaan ilman armoa. - ISBlogi Gazasta
:

  Moments of Gaza

- uncovering the untold - From Gaza to the worldIsrael käyttää parhaillaan Saddamin tyyliin kokeellisia painepommeja ja kemiallisia palopommeja Gazassa, siviilien keskellä, Geneven sopimuksien vastaisesti.

Israel on vuosikymmeniä valloittanut palestiinalaisten maa-alueita, estänyt kaupankäyntiä, rahoittanut palestiinalaisten poliitiikkaan vaikuttavia ryhmiä, sallinut pakolaisleirien joukkomurhia mutta vetoaa nyt itse kansainväliseen oikeuskäsitykseen rajojensa kunnioittamisesta.

Israelilaiset poliitikot jatkavat vanhempiensa II maailmansodan sotatraumaa ja "purkavat" sen aiheuttamia perheongelmia sotatilan jatkamiseksi. Kuolema ja sotilaiden ihailu on israelilaisille pakkomielle, thanatosvietti ja sotatila tutuimmat
psyyken mielentilat marttyyrikulttuurille. Vanhempiensa ja isovanhempiensa kokemaa tuhotumisen uhkaa ja tuhottujen sukulaisten fantasiatasoista ihailua ei ole psyykkisesti purettu: kuolleet olivat elävimpiä tuhoamisleireiltä selviytyneille, lapsille annettiin väkivaltaisesti kuolleiden nimiä kantaakseen heidän kunniaansa. Israelilaisille on psyyken tasapainon sijaan mieluisinta kokea olevansa uhattuna nyt uhman kautta, jotta voisivat samaistua sukunsa ihailtuihin kokemuksiin.

Sodan tärkein elementti aggressioprojektiona on vapaus osoittaa aggressioita ilman rajoitteita, joita oma yhteisö kieltää ja joita ei saa osoittaa omaa yhteisöä kohtaan. Reaktiot yhteisön ongelmista on paras osoittaa yhteisöstä poispäin löytämällä hyvä vihollinen, jota on lupa vihata.

Rauhaa ajava israelilainen poliitikko koetaan suoraan kansakunnan uhkana. Rauha uhkana, sota ihailtuna, lähes raamatullisena koetuksena. Voimakas poliitikko on sodan asiamies tässä kulttuurissa, avuttomuuden näyttävä voittaja, natsiupseereille pärjäävä kuningas Daavid.

Sosiologisissa kartoituksissa useimmat keskitysleireillä kovettuneet uhrit eivät näe itse painajaisia - mutta heidän lapsensa näkevät kylmän, "kovaan elämään" valmistavan ja emotinaalisesti köyhän kasvatuksen jälkeen. Kasvatuksessakin kaiken mittapuuna on olut tuhomisleirin kokemukset. Lasten on ollut turha ilmaista emotionaalisia kokemuksiaan ja valittaa mistään kärsimysten mestarien varjossa.


Aivan samalla tavalla syntyi natsi-Saksan sotahullu ikäluokka lunastamaan päämäärätietoisesti ensimmäisessä maailmansodasssa katkeroituneen ja vammautuneen ikäluokan voiton odotuksia, vihaa ja voimattomuutta superinflaation jälkeen. Avuttomuuden ja häpeän sokea vastavoima on uhma ja omnipotentti aggressio vahvuuden kuvana. Koulukiusaaja aina koettaa sadismin kautta kumota omaa häpeäänsä ja torjuttua turvattomuuttaan.


Gazan tragedian olisi voinut välttää

- Alexander "Alex" "90%" Stubb

Graafinen ja brutaali blogi Gazan uhreista
- lapset, tämä ei ole alle 18-v. kamaa, vain aikuisille

Sabbah BlogPsykohistoria traumaterapia shokki kuolemanvietti kaupunkisota city war civilian casulties politiikka itseviha valtion terrori terrorismi terroristit armeija sotilaat pommitukset apache helikopteri ohjukset ohjusiskut ohjus. siviiliuhrit siviilit psykologia samaistuminen transferenssi psykoosi pogrom cristall nacht holocaust holokausti kristalliyö metsästysvietti yli-ihminen rotuoppi psykoottinen ryhmädynamiikka ideologia psykoanalyysi angst yliminä tulkinta tutkimus kognitio tehtävä rooli dramaturginen itsejäsennys yhteisön identiteetti, ihailu sionistit sionismi siionismi siionistit fasismi natsismi psykopatia koston kierre sisällissota 1918 punaiset valkoiset uusnatsit työttömyys finanssikriisi inflaatio arvomaailma maailmankuva ihmiskuva painajaiset painajaisunet reportteri sotareportteri lääkäri cnn bbc uutiset lähi-itä.

6 kommenttia:

catulux kirjoitti...

Täällä se Arhi saarnaa, papin kaapu päällä, ylhäisessä yksinäisyydessään ja puolensa hän on selvästi valinnut; värilleen uskollisena.

Ja kuulijoita, hartaita sellaisia, ainakin yksi.

Olisit heittänyt tarkemman analyysin rautarististä; kun tuon elokuvapuolen osaat.

Sen jälkeen olisimme voineet lähteä tsekkaamaan, missä niitä rautaristejä kasvaa.....

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Yksin, joo, vain 200 lukijaa päivässä.

Timo kirjoitti...

Mitenköhän blogitekstien kommentoitavuutta voisi analysoida?

catulux kirjoitti...

Lyhesti tuosta päivän epistolasta.

Tekstistäsi huokuu alkukantaisen voimakas viha juutalaisvaltiota vastaan.

Tunne taitaa tunkeutua tiedon tilalle, vaikka yrität kirjoittaa freudilaisittain, harjoittaen kansallis-historiallista psykoanalyysia.

Olisi hienoa, jos juutalaistraumat voitaisiin siirtää edes osalle Gazan kurjille, köyhille ja kiihkofundamentalisteille.

Sitä kautta kun näyttää syntyvän nobelisteja, joiden panos ihmiskunnan kehityksessä lienee tuhat kertaa suurempi kuin kiihkoilijakurjan kazalaisen.

Mites Arhi Gazan väestöräjähdys? 1984 0,5 miljoonaa, 2008 1,5 miljoonaa!!

Eikös tunnetun usktokriitikon Arhin kynälle olisi käyttöä kun törmätään selvään uskonnon aiheuttamaan kurjuusongelmaan??

Vai tyydytkö pelkästään lokaamaan/kritisoimaan kristillistä kirkkoa??

Patologista punavihreää relativismia vaiko mitä? Kto eta??

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Mitä vihaa juutalaisvaltiota kohtaan?

Vihaa fasistista politikointia vastaan ja itsesääliä hyväksikäyttäviä nationalistipoliitikkoja vastaan.

Natsitkin puhuivat puolustautumisesta hyökätessään Puolaan.

Israel on kokenut traumaattisia ja välttämättömiä sotia mutta niitä ei voi mitenkään verrata tähän kansanmurhaan ja historian vääristelyyn, jota Israel nyt harrastaa.

catulux kirjoitti...

"Kun Israelin lapset yössä kyynelten aamua kohden silmän nostavat. Ja Polttavina kaipuut rinnan tuskaisen Siionin vuoren nähdä soisivat.

Ah taas tulta syttyy sydämiin kun tää toivo mielen kirkastaa Daavidin pyhään kotikaupunkiin viel’ että riemuin saamme vaeltaa Daavidin pyhään kotikaupunkiin viel’ että riemuin saamme vaeltaa."

Shalom vaan. Historian vääristelyä?

Israel vetäytyi Gazasta 2005, jonka jälkeen israelin lasten niskaan on satanut noin 4000 rakettia, made by Hamas.

Miltähän Arhista perheineen tuntuisi valmistautua joka päiväiseen ilmahälytykseen; eli aikaa suojautua n. 15 sekuntia ennen kuin räjähtää??

Hamasin pyhin periaate on Israelin tuhoaminen. Miten tällaisen poppoon kanssa voi keskustella ja neuvotella rauhanomaisesta rinnakkain elosta ns. luvatussa maassa??

Ja etkö tosiaan näe Gazan avovankilan väestönkasvua ongelmana??

Israelin johtajien käsiä ei puhdista verestä mikään pikapesuaine.

Kuitenkin. älyllistä epärehellisyyttä ja sokeaa logiikkaa osoittaa se kiihko, jolla suomalaiset punavihreät puolustavat hamasia ja palestiinalaisia.

Kokonaiskuva. Sitä se M yritti opettaa Bond-ressukalle...