tiistaina, tammikuuta 20, 2009

Über Obama, Our Barack SaviourObaman kannatusluvut ovat hysteerisen korkealla, 85%, verrattuna jenkkien poliittiseen todellisuuteen, konservatiiviseen valtaväestöön. Obaman valitsivat aasialaiset bisnessuuntautunet kauppiassuvut, jotka pelästyivät pörssitalouden onttoutta. Ihmiset ovat uupuneet pettymykseen ja toivo on huumaavan kiva. Yhtenäistä poliittista tietoisuutta ei ole eikä varsinkaan johtopäätöksiä, vain pelastajan idea. Annetaan homma tyypille, joka jaksaa toivoa ja puhua toivosta.

Itse ennustin Obaman häviötä, kyllä, mutta sitten tuli aivan viimehetkellä muutoksen siunaus, talouskriisi, vieraita tappavaa sotaa todellisempi kriisi. Josta McCain onnistui puhumaan julkisesti käsittämättömän typeriä asioita luullessaan voivansa tukeutua periamerikkalaiseen torjuntaan näin mielettömässä kriisitilanteessa.

Jenkeille politiikka ei ole tärkeää, johtajakultti sen sijaan aina on.

Lupaukset, visiot, mahdollisuudet - unohdukset. Muutos ajatuksen ja juhlahengen voimalla ilman henkilökohtaista poliittisten ajatusten muutosta. Ilman hyvinvoinnin jakamista.

Itse tunnen pientä inhoa tällaista johtajakulttia kohtaan - vaikka miten miellyttävä ja tumma Obama onkaan. Joukkosuggestio toivon nimeen, muutoksen ulkoisten merkkien kliseiden nimeen. Meillä on toivoa kun Me toivomme ja voimme unohtaa entiset päätöksemme ideoloigaamme muuttamatta.

Minusta kulttipalvonta on oman yksilöllisen ja poliittisen asennevastuun pakenemista. Ryhmä ei ikäänkuin etsi yhteisiä kysymyksiä ja vastauksia vaan jättää vastuun ja vallan muille. Päättäjille. Vastuuta kenenkään ei tarvitse ottaa. Kuvitellaan muutos, jotta epämääräiseen muutokseen ja ongelmiin ei tarvitsisi käyttää ongelmanratkaisun energiaa ja avoimia ryhmäristiriitoja. Obama, pelastaja, yhteyttäjä toivon auringon alla.


Ihailua antavat kannattajat kokevat hohtajahahmon antavan heille uuden elämän ja uuden arvon. Silloin toisten ihmisten keskinäinen kohtaaminen ei ole tärkeää kun polttopisteessä ja avaimena on Hohtaja. Toisten ihmisten arvo arvioidaan tällöin heidän suhteestaan hohtajaan. Sellaista olen joutunut joskus seuraamaan sivusta ja olemaan myös hetkiä kohdekin, jolloin jotkut jostain syystä aluksi idealisoivat minua ja ovat sitten kauhean pettyneitä kun en toiminutkaan toiveiden lunastajana ja ihanteiden uutena ruumiillistumana, heidän puolestaan voimallisena.

Obama on paikallisen Kauppalehden entisenä päätoimittajana "realisti" ja piirien suosiossa, mutta poliitikkona osaa tunnustaa tosiasiat ilman johtopäätöksiä. "This is a great country".
"Nyt kun meillä on elokuvien ja kirjojen lailla tumma presidentti, niin nyt meistä on sitten pidettävä paljon tai..."


Obama haluaa myös olla sotapresidentti ja jatkaa riemuiten Euroopan vietnamia eli Afganistanin siirtomaasotaa.

Joka on tuhoon tuomittu operaatio. Terroristien tuottamisautomaatio. Vietnamista ei ole opittu mitään. En ole julkisuudessa huomannut suomalaista asiantuntijaa, joka kertoisi sodan olevan aivan toivoton mutta BBC:llä on useampaan kertaan päästetty kokeneita asiantuntijoita ilmaisemaan mielipiteensä mahdottoman sodan typerästä toiveikkuudesta. Lisää nuoria lihamyllyyn kansakunnan marttyyreiksi. Lisää lentäviä robotteja tiputtelemaan laserohjattuja pommeja epäilyttävien koulujen päälle.

Vaikka Suomen monokulttuurimedia Hesarin johdolla puhuu Naton rauhanturvaamistoimista eli sotatoimista Afganistanissa, niin hyökkäyssodan aloittaja USA määrää täysin, mitä Afganistanissa tapahtuu. Suomalaiset "rauhanturvaajat" voivat piilotella "turvallisilla" alueilla, kunnes huomaavat, että koko maa on turvaton ja kansalaiset vihollisia.

Kill them all.

Suuren johtajan titteliä jahtaavat ihmiset haluavat olla aina sotajohtajia, sillä sota pitää varpaillaan ja mielikuvat vihollisista rajojen ulkopuolella. Jenkkien todelliset viholliset ovat kuitenkin Wall Streetin ahneuden, hintojen nostamisen, keinottelun sirkuksessa ja kulutuksen velkavortexissa. Kun dollari tippuu puoleen Euron arvosta, maailman poliittinen kenttä jaetaan uusiksi ja Jenkeissä voi tapahtua mitä vain, pelkästään armeijan voimalla. Öljy sidotaan euroon ja dollari jää huojumaan yhä pahemmin.

Obama ei uskalla vastustaa valtion sotilaallista eliittiäkään, joka on saanut jopa perustuslain kumottua Bushin avulla. Jos Obama uskaltaisi Kennedyn viimeisen ratkaisun tapaan, hän ei olisi elävien kirjoissa montaa viikkoa.

Suurin kupla ei ole enää Wall Streetin alla vaan fysisesti Yellowstonessa.

Yellowstonen superlaavakaasukupla, kaldera, kun räjähtää, niin miljoonia amerikkalaisia kuolee välittömästi ja maan teollisuus ja maatalous hidastuu murto-osaan moneksi vuodeksi. Koko maailman viljatuotanto voi pudota kahdeksasosaan äkillisen viilentymisen takia. Ja tämä tapahtuu 10% todennäköisyydellä Obaman aikana - (tilastollisesti sen olisi pitänyt jo räjähtää). Kansainvaelluksia ja kaaosta.KEYWORDS:: vaalipuhe tulevaisuus neuvonantajat lähipiiri vaalilupaukset ulkopolitiikka politiikka lopettaa lakkauttaa leirit guantamo guantanamo guantanamon bay bayn kidutus kidutuksen vastainen sopimus demokraatit amerikan maine diplomatia vaalit presidentin valtaoikeudet armeijan ylin päällikkö talouskriisi päätökset tuet autoteollisuudelle pankkituet pankkituki pankit wall street pörssi finanssikriisi 2009 2010 afrikanamerikkalainen afrikan amerikkalainen.

Ei kommentteja: