torstaina, marraskuuta 18, 2010

Nokian hilpeä hautajaissaattueOliko Elopin ensimmäinen toimintastretegiapuhe samalla jäähyväispuhe?

Vanhojen virheiden julistamista viralliseksi linjaksi?

Ylpeyttä, sitä riittää Nokialla. Hautausmaakin on täynnä ylpeyttä ja erehtymättömyyttä. 


Tämä on taas sitä Nokian rohkeutta olla rohkeasti ylimielinen, ilman tilanneanalyysiä.

Nokialle ylimielisyys ja omaehtoisuus merkitsee "intuitiivisuutta". Tämä on ollut itsekkään johdon mantra kymmenen vuoden ajan. Ikään kuin brändin lähes uskonnollista korvaamattomuutta testataan koko ajan käyttäjien hämmennyksen kipurajoilla.

Elopin ensimmäinen suuri päätös, Androidin ulkopuolelle jättäytyminen

Rohkeutta rohkeuden näyttämisen vuoksi. Valmista Androidia ei oteta käyttöjärjestelmäksi vaan lähdetään kilpailemaan samankaltaisella mutta keskeneräisellä systeemillä.

Aivan kuin Nokian suuruus ja "originaliteetti" tulisi näkyviin käyttöjärjestelmän luomisen osoittamisessa. Aivan kuin myöhässä voisi todistaa olevansa intuitiivinen leikkimällä sokeaa muiden saavutusten suhteen.

Nokia on ollut rautafirma ja ylpeästi tehnyt ontuvia käyttöjärjestelmähutaisuja - siksi rautafirmalta ei odottaisi nyt turhaa ohjelmistoylpeyttä ja jälkiviisasta torjuntataistelua turhana perässäjuoksemisena mutta samalla MeeGo-erottautumisena.

Niin kaukana toimivasta käyttöjärjestelmässä eikä silti oteta käyttöön edistynyttä systeemiä, vaikka se olisi tarjolla.

Nokian markkinaoperaatioiden ongelmallisin pulma ovat alueet, joille käyttäjävihamielinen symbian-sekoilu ei ole uponnut eli missä ei myydä Nokiaa. Niitä ei valloiteta ilman Androidin laajaa tukea ja lisäohjelmia.

Yksinkertaisesti no chance.

Jos ongelmien torjunta on ydinstrategia, silloin ei voi olla toimintaa kehittävää aitoa ydinstrategiaa.


Nokia ei ikinä tunnusta menneitä virheitään vaan luulee elävänsä aivan omassa ylhäisessä ulottuvuudessaan, jossa nokialaisia yhä tehdään puolivillaisesti parin teknisesti edistyksellisen ominaisuuden takia mutta ilman toimivan käyttäjäkokemuksen puutteiden seuraamuksia. "Käyttäjä joustaa, seuraavassa mallissa korjataan kaikki"

Kaikki taas yhtiöylpeyden, jumalaharhan ja piittaamattomuuden takia. Nokia kuvittelee olevansa edelläkävijä, The Brand, jolta ihmiset jaksava fiktiivisen uskollisesti odottaa muruja pöydältä. Tämä on vakavaa, taas riippumattomuuden osoittamisen pakkomielteistä suuruudenhulluutta. Aivan kuin asiakkaiden uskollisuuden testaaminen odottamisessa olisi laitetuottajan perusfilosofia. Nokiakokemus vuodelta 1999 ei enää potki eteenpäin.


Asiakkaat eivät enää odota. Mediakännykkä tarkoittaa nykyään helppoutta ja sujuvia ohjelmia, vorovaikutusta nyt, ei visioita, ei merkkiuskollisuutta, ei Nokia-kulttia.

Hyvästi Nokia.


" Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin ensimmäinen suuri päätös, Androidin ulkopuolelle jättäytyminen ja omalla käyttöjärjestelmällä jatkaminen, voi osoittautua kriittiseksi, kirjoittaa The Wall Street Journal. "

Googlen Android-käyttöjärjestelmästä tulee matkapuhelimien suosituin alusta, sanoo Apple-yhtiön toinen perustaja Steve WozniakITVIIKKO

Mistake
http://www.google.com/buzz/louisgray/3r5KHxurSfv/Big-mistake-for-Nokia-Nokia-Decides-Against-Using

 

Nokia's Go-It-Alone Strategy - WSJ.com
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703628204575618711287993790.html

 

Symbian OS - one of the most successful failures in tech history
http://eu.techcrunch.com/2010/11/08/guest-post-symbian-os-one-of-the-most-successful-failures-in-tech-history/


.

Ei kommentteja: