lauantaina, tammikuuta 12, 2008

Lama-ajan ajatusmalli lyömäaseena


Aamulehdessä Vanhanen jakaa samoja viisauksia kuin Viinanen ja Holkeri peitellessään poliitikkojen karmaisevia virheitä vuonna 1991:
Mutta eivätkö korkeat palkankorotukset tuo mukanaan myös kiihtyvän inflaation, joka syö ostovoimaa? - Sen jokainen palkkasopimuksia tekevä tietää. Se on oma häpeä.
Vanhanen ei näytä ylimielisen tahallaan tietävän, että vaikka Tanskassa ja Ruotsissa on paljon parempi palkkataso, ei siellä inflaatio ole sen erilaisempi kuin Suomessa. Ihmeellistä pelotteluliberalismia lama-ajan malliin, yhä, aina vaan samaa suomalaista kapitalismin mallia. Saatanallista kyykyttämishinkua.


1)

Enemmänkin "globalisaatio", suuryritysideologian epäeettinen ja epätoivoinen ulkoistaminen on juuri inflaatioon paljon suurempi suora syy ja aihe. Rajaton ja epäeettinen kilpailukulttuuri.

Kysymys ei ole verotuksen alentamisesta.
Kysymys ei ole teennäisten vaalilupausten täyttämisestä.
Hyvinvoinnin alasajossa on kyse veroproggression purkamisessa.

Veroprogressio täytyisi ottaa rohkeasti takaisin valtion talouspolitiikan tärkeäksi osatekijksi. Pääomaverotus Saksan tasolle ja voisimme puhua hyvinvoinnin jakamisesta.


2)

Valtion virkamiehet kuten Sailaksen saatana ovat huomanneet, kuinka paljon etua suuryrityksille oli laman lamauttamista työntekijöistä ja valtion törkeistä valtaoikeuksista. Keskustelu kiellettiin ja kaikki ajettiin kilpailuyhteiskunnan malliin. Siksi laman aiheuttaminen tuntuu olevan virallista valtion politiikkaa. Saksassa on verotuspolitiika keskitety tukemaan pieniä yrityksiä mutta Suomessa vain suuria, yli 200 hengen yrityksiä.

Asuntojen hinnannousu on tätä samaa kapitalistista unelmaa, jossa "markkinat" saavat määrätä hinnan. Valtio voisi hyvin yksinkertaisilla sääntelyasetuksilla ja tukitoimenpiteillä hillitä asuntojen hinnannousua, mutta rahan liikkuminen on kapitalistivirkamiehiemme ainoa ohjaava mielikuva.

Valtio ei ole enää kansalaisia varten vaan kansalaiset ovat yrityksiä varten. Seuraamuksia ei haluta ajatella yksilön kannalta. Siksi kansalaisia nöyryytetään luovuttamalla mielettömiä bonuksia valtion entisten firmojen ja nyt siis monopoliyhtiöiden johtohenkilöille. Pelkkää vittuilua ja halveksintaa hyvinvointiyhteiskunnan raunioille. Jotta ihmiset eivät uskoisi mihinkään ideologiaan, jotta kansalaiset luulisivat ettei mikään ideologia ohjaa valtion toimia. Vain raha.

Kohti kovaa yhteiskunnan jakautumista, kohti uusia sisällissotia. Kohti USA:n osoittamaa vastuuttomuuden kaaosta. Historia toistaan aina itseään, jos siitä ei ota mitään opiksi.

Ja voi kysyä, minkä ihmeen takia sosiaalidemokraatteja äänestävät ihmiset kelpuuttavat täysin oikeistolaisen puolueen sosiaalidemokratian nimessä? Lämmin ajatus pehmentää kovia arvoja?

Median hyvin lempeä ja hellä suhtautuminen stora enson järjettömiin riskitappioihin kertoo lehdistön solidaarisuudesta ison rahan kuvioihin. Tapahtui mitä tahansa, niin reaktioiden on oltava maltillisia ja sävyisiä. Tämä on kapitalistista inhmillisyyttä, yhteiskunnan ja vastuun redusoimista pois liiketaloudellisesta todellisuudesta. Taloudelliset tapahtumat ovat mediassa kuin kasinopeliä, ikään kuin kohtalon antamia, eivät yhteiskuntaa muokkaavia ideologisia tapahtumia.

Mitä kertoo yhteiskunnastamme se, että humaltuneen teinin polttama Porvoon kirkko tuottaa kuuden vuoden kovan kakun mutta neljän miljardin euron polttaminen taas kultaisen kädenpuristuksen hyvästä yrityksestä Soneran ja Stora Enson tapauksissa?


3)

Suomalaisten nuorten koulupahoinvointi ei huoleta viranomaisia, koska koulusuoritustaso on hyvä ja jopa erinomainen.

Vaikka Suomi on WHO:n mukaan väkivaltaisin maa Euroopassa, konservatiivinen pääministeri alensi alkoholiveroa asiantuntijoiden lausuntoja vastaan taloudellisista syistä, valtion verotuksen maksimoimiseksi.

Vaikka itsemurhatilastomme ovat maailman synkimpiä ja vaikka suuri osa itsemurhista on siirtynyt alkoholikuolemien rajusti kasvaneisiin tilastoihin, ei suomalainen nuori saa asiallista terapiaa ennen kuin yrittää itsemurhaa tai omaa rikkaat vanhemmat.

Pelin henki on selvä.
Keskustakin palkkaa Sarasvuon kouluttamaan itselleen kovan pelin henkeä.
Jokainen ymmärtää valtion talouspolitiikan sanoman.

Jokaisen olisi älyttävä pyrkiä "selviäjäksi" ja tehdä ilmaiseksi vaikka ylitöitä. Muuten jää jalkoihin.Suomalaiset: Köyhyys johtuu olosuhteista, ei ihmisestä itsestään - HS.fi


WHO : Suomi on Länsi-Euroopan väkivaltaisin maa. - HS.fi


Mielenterveysongelmista iso lasku. Vuonna 2005 ennenaikaisista eläkkeistä naisilla
46 prosenttia jamiehillä 41 prosenttia myönnettiin mielenterveysongelman vuoksi,
ilmenee Kansanterveyslaitoksen tutkimuksesta." -Mediauutiset

.

Ei kommentteja: