torstaina, helmikuuta 01, 2007

Kauan eläköön massojena vapauttaja GoogleGoogle's decision to censor its search engine in China
was bad for the company
,
its founders admitted 26.1."Viime vuosina sensuuriin ja tiedotusvälineiden toiminnan vaikeuttamiseen ovat osallistuneet myös kansainväliset it-yhtiöt, kuten Google, Yahoo ja Microsoft. Tämä herättää vakavia kysymyksiä mm. Kiinan sitoumuksesta varmistaa ”täydellinen median vapaus” Pekingin olympialaisissa.
- Amnesty Action EU "

Suomen Googlelle valittiin supersymppis (markkinointi)johtaja Petri Kokko. eX-ammattiurheilija ja ammattimainen symppis.
Oikea valinta. Asiakaskontaktien liidaaminen ei ole tiedettä. Tarvitaan vain hyppysellinen hypeä, lupaavaa fiilistä, lähes monopimainen asema ja hyvää tahtoa. Asiakkaat kyllä tietävät mitä tahtovat valtavalta kontaktipinnalta ja virtuaalitodellisuudelta nimeltä Google. Symppishegemonialla tuotetaan hypeä ja kulissia pitää yllä. Bisnesystävyyttä ja kiehnäystä "laskelmointia" välttäen.

Google on ohjatessaan hakutuloksia kasvavasti vaikuttava poliittinen tekijä, siis jopa asenneohjaaja. Kaikki Googlen linjaukset ohjataan päämajasta joten mitä mukautuvampi, helpommin innostuvampi ja lyhytnäköisempi maakohtainen johto, sitä parempi suuryhtiön pirtaan.

Hakumoottori.
Valintamatriisi.
Käyttöliittymä, "mikä on in"-elämän liittymä, tajunnan rajaaja, ajan säästäjä.
Googlaa. Luota muiden valintoihin ja suosituksiin.
Helpota elämääsi. Unohda paranoija.

Googlen työtä on vartijoida ja antaa arvo tiedolle, määrittää tiedon arvo ja tehdä esivalinta ihmisten puolesta. Vähän niin kuin samalla periaatteella kuin sensuurielimet mutta sillai hyväntahtoisesti. Mediakriittisesti, modernisti ja ilahduttavasti. Ihmisten aikaa ja ajatuksia säästäen. Mediaseksikkäiden kriteerien mukaan toimiminen.

Todellisuuskuvan hallinta.
Despootin märkä unelma.
Goebbelsin käytännön tavoite.
Kiinassa kuka tahansa henkilö voi hävitä näkymättömiin milloin tahansa virtuaalitodellisuudessa. Hakemattomiin.

Google on (oli) sitoutunut julkilausumassaan olla osallistumatta mihinkään pahaan tässä maailmassa. Digitaalisen vallankumouksen usvaisten lupausten ja mahdollisuuksien ytimessä Suomen etäisessä Googlepesäkkeessä on hyvä unohtaa ja feidata Googlen sympaattinen diktatuuripolitiikka Kiinassa.

Tsemppiä uudelle uljaalle maailmalle Googlen varjossa, onhan sympaattinen dystopia aina parempi kuin tyly dystopia. Täydellinen tiedonohjauksen valta ja valinnan ohjaus on näköpiirissä. Google on kuin meta-Adam, jonka hybriksen jumalat ovat valinneet eläinten ja ilmiöiden nimittäjäksi, luokittelijaksi ja valitsijaksi. Gogolin Google.

"Mikä on in ja mikä out, me autamme".
Final solution. Easy solution. Google Earth.

* Tämäkin blogialusta pyörii Googlen siunauksella mutta tämä sivusto ei enää "kiina"-sanan takia näy virtuaalisesti puhdistetussa "Kiinassa".

Ei kommentteja: