keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

ULTRAREALITY - ROOMA, USA

Nelosella alkaa raadollisen uljas Rooma-sarja. Rome.

Mielenkiintoinen tuotantorakenne, BBC/HBO.
Asia/viihde epäpyässä liitossa, viihteen ehdoilla siis kuitenkin. Jotkut blogit ovat tietysti suunniltaan historian pikku nippelitietojen muuntamisesta dramaturgian tehostamiseksi. Asiapitoisia blogejakin löytyy.Hardcore-draamaa. Ultrareality-televisiota.
Historiaa, joka on tulevaisuuttamme.
'
Olisi erittäin valaisevaa, jos Nelonen fi hankkisi myös jonkin dokumentin myös ohjelmistoonsa, jossa pohditaan USA:n ja muinaisen Rooman (sotilas)politiikan yhdenkaltaisuuksia.
Niitä on paljon.

Rooman talous oli täysin sotilaspolitiikan ansiota.
Samoin on USA:n.

USA:n velkataakka on mieletön. USAn velka on yli $ 9 000 000 000 000. 9 miljoonaa miljoonaa. Jos väität käsittäväsi summan suuruuden, et ole käsittänyt mitään.
USAn arvovalta on vain ja ainoastaan sotilasmahdin kasvattamisessa. He eivät voi maksaa tuota valkaansa, joka kasvaa koko ajan. Eivätkä aijokaan.

Do the math.
Käykö USA:n kuten Rooman?
Jokainen inflaation merkki ja poliittinen epävarmuus ajaa uuteen veriseen valloitussotaan?


Rooma.

Ei mitään uutta auringon alla.


Ja historian yksi ironisin kulminaatio nousi roomalaisesta uhkailun ja nopean aggression avulla arvovaltaa ylläpidetystä Pax Romanasta: ilman Neron esifasistisia puhdistusvainoja keisarin jumalallisuutta kieltäviä ja verta juovia kristittyjä kohtaan ei olisi nykyistä kristinuskoakaan. Ei olisi. Kristittyjen pakkomielle olla palvomatta keisaria kuoleman hinnalla herätti hirveetä mediahaloota.

Aivan kuten Hizbollahin nykyinen suosio on kiinni vain Israelin aggressioista. Marttyyrin veri puhdistaa.

Ei kommentteja: