tiistaina, elokuuta 22, 2006

Espoo Cine i

Espoo Cine on käynnissä.
Go for it. Every year.

ADAM´S APPLE on keskiviikkona aivan ehdoton elokuva, joka on jokaisen nähtävä.
*On kuulemma tuottajan mukaan melko varmasti tulossa Suomalaisiin teattereihin... vaikka on ollut kädenvääntöä ennen tämän palkinnon saamista...

Se ja BROTHERS ovat tuoreita tanskalaisia elokuvia, jotka ovat parhaimpia tuotantoja pariinkymmeneen vuoteen skandinaviasta. BROTHERS on jo uudelleenfilmauksessa jenkkilässä. BROTHERS on nautittavan freudilainen ja selkeä kuvaus tuskan paljastumisesta ja siirtymisestä traumaattisesti eteenpäin jopa sukupolvesta toiseen. Tuskan, joka synnyttää kaikki sodat tällä planetalla.

Clevenin TROUBLE kin on myös parhaita eurooppalaisia elokuvia mitä on tehty vähään aikaan.
Näiden elokuvien käsiksiä ei olisi Suomen elokuvasäätiössä hyväksytty pari vuotta sitten. Liian puhuttelevia. Mutta nyt Irina Krohn on uusi toimitusjohtaja ja muutoksia saa odottaa. Järkeä ja laatutason vaatimuksia on löydyttävä.


Tänään oli yllätysleffa::
Jens Lien: Den brysomme mannen (The Bothersome Man).
Jestas.
Ensimmäinen hyvä elokuva Norjasta, jonka olen nähnyt.

Aivan ehdoton DVD-elokuvahankinta, kun tulee markkinoille. Lempeää huumoria ja koleerista freudilaista angstia. Uskomaton miksaus eksistentialistista oivallusta hyvinvointikelmuun tukehtuvista ihmisistä, ehkä ohjaajan visio nykypäivän åljynorjasta.
Kafka Norjassa: holhousyhteiskunnan herkullinen painajaiskuva. Elokuva ei sinänsä minusta kritisioi hyvinvointiyhteiskuntaa ajatuksena vaan sen liukumista materialismiin, pelokkuuteen, ristiriitojen häivyttämiseen näkyvistä YYA-hengessä ja pelastushegemoniaa brändihysterian sanomalla. Tämän elokuvan kuten Adam´s Aplenkin voisi harvinaisesti jopa kuvitella Kaurismäen ohjaustyyliin sopiviksi käsiksiksi.
Ostakaa DVD:nä kun tulee.
Maukasta angstia sunnuntailounaan päätteeksi.

.

Ei kommentteja: