keskiviikkona, helmikuuta 27, 2019

Muumit propagandana Euroopan tuhoamisen itseisarvona


Syntioppi muumien tuotantoarvona.

Kuinka uusi muumipropaganda luo alistumisen eetosta ja voimattomuuden suggestiota suggestiopropagandana. Piilotettua sadismia lobbaamaan eliitin ja kirkon ikiaikaista alistumisen sanomaa alamaisille.

- " Kuusivuotias tyttöni tokaisi kesken kaiken "ihan hirveätä".
Katsoimme juuri lasten kanssa Areenasta ensimmäisen jakson: ihan hirveä pettymys, sävy ihan väärä, epämuumimainen. Noin 90% jaksosta oli kuvausta kiusaamisesta, joka alkoi ei-tarkoituksellisena mutta jatkui tämän jälkeen tarkoituksellisen ilkeänä, ja muumit kuvattiin tämän avuttomina uhreina. Koko jakson sisältö oli tässä.

Alkuperäisissä Muumeissa (ja vielä edellisessäkin piirrosversiossa) hankalatkin hahmot esitettiin omalla tavallaan ymmärrettävinä, ja siinä mielessä rakastettavina, ja Muumit selvisivät aina, ellei muuten niin Muumimamman käsilaukun avuklla, mutta tässä versiossa koko tämä sävy on hukattu: kiusaamisen pitkitetty kuvaus ja kohteiden avuttomuus on sävyltään lähinnä sadististista. Tässä ei paljon 3D eikä piirrosjälki auta: Muumien henki on pilattu."



Tietoja tästä verkkosivustosta
YLE.FI
Animaatiosarjan tekijät vastaavat polttaviin kysymyksiin!

Muumilaakso piirretyt lasten ohjelmat aivopesu politiikka yle areena a studio vaalit 2019 oppositio analyysi kulttuurikritiikki

1 kommentti:

Mika Johansson kirjoitti...

Lapsistahan se toimiva propaganda pitaa aloittaa. Surullinen tapaus - sellaista on "vapaus".