torstaina, helmikuuta 08, 2018

Miksi SOTE on peruttava?


 Miksi SOTE on peruttava?

Ensimmäiseksi ne väitteet, joilla SOTE markkinoitiin kansanedustajille ja kansalaisille, ovat olleet kaikki valheita.

SOTE ei ole tehostamista - vaan tuhoaa ulkopuolisten vaatimuksen takia yhden maailman tehokkaimman terveydenhuollon.

On selvääkin selvempää että suomalainen terveydenhuolto on ollut vertailuissa tehokasta.

Veronkiertäjäfirmat eivät ole tulossa tuomaan tehoa ja laatua vaan ottamaan rahaa ilman vastuuta. Vakavasti sairaat heitetään suoraan aina valtion hoidettavaksi tai kuolemaan vähättelyn, viivyttelyn ja "muutospuheen" sumuverhon alla.

Terveydenhoidosta on nyt leikattu aivan liikaa ja tahallisesti, jotta valtion valvoma terveydenhuolto näyttäisi tehottomalta ja sitä tarvitsevat ihmiset olisivat tyytymättömiä. Tämä on ollut törkeää taktikointia uusliberalismiin vannoneilta hallituksilta.

Olemme siis hallitusten siunaaman ja pörssi-ideologian vaatiman terroritaktiikan äärellä liian kiristetyn terveydenhuollon ohittaessa sairaita ihmisiä, jotta kansanedustajia voitaisiin painostaa suuryritysten kaappaukseen verorahoilla.

Perustuslain mukaan verorahat on käytettävä kansalaisten hyväksi ja ihmisarvon mukaan - eikä suuryhtiöitä ja veronkiertoa lisäämään.

Terveydenhuollolla ei saa tehdä bisnestä,

se ei ole aitoa kilpailua eikä tehostamista vaan verovarojen tehotonta ryöstöä. Tehokas ja tunnollinen valtion valvoma terveydenhuolto tuhotaan nyt kapitalismia edustavien systeemien ja keinotekoisen ideologisen paatoksen perusteettomilla vaatimuksilla.

Maakunta-projekti on myös tehotonta byrokratian lisäämistä ja rahankäytön piilottamista, hyvä veli -systeemin laajentamista: luodaan polittisia klaaneja jotka paisuttavat kuluja ja veroja keskusta-johtoisena piilokorruptiona. Karmaiseevaa. Lopettavaa valeuudistukset.

Suomea ei tarvitse tuhota

vaan pohjoismainen malli voidaan tyynesti ja rationaalisesti palauttaa takaisin tyhjien tuhokapitalismin mainoslauseiden jälkeen.

Pörssikapitalismi ei ole markkinataloutta eikä tehokkuutta. Ulkoistaminen on lobbaussotaa, kaappaustoimintaa.

Pörssi-imperialismi suuryhtiöiden maanisena vaatimuksena ei tuota hyvinvointia ja taloutta Eurooppaan vaan pahoinvointia ja törkeää suuryhtiöiden veronkiertoa. Pörssi-propagandan valheet ovat jo paljastuneet mm Ruotsissa epäonnistuneena pörssiyhtiöiden tehottomana rahaa kiristävänä terveydenhuoltona.

Ruotsissa terveydenhuollon ulkoistaminen

on ollut katastrofi ja monet kunnat ovat palauttaneet kunnallisen terveydenhuollon koska pörssifirmat ovat valehdellet tehostaan ja toiminnastaan tehottomina rahan polttajina.

Järki peliin. Kapitalismi ulkopuolisten vaatimuksena oman rahanhimonsa tähden ei ole järkevää talouspolitiikkaa eikä ideologiaa hyvänä valtiontaloutena ja yhteiskunnan rakentamisena.

Lääkäreitä olisi toki koulutettava nyt kaksi kertaa enemmän, suomalaisille lääkäreile olisi myös vientiä ja lääkäriliiton ym luoma katastrofaalinen tilanne vähennysvaatimuksien takia on taktisen kireä keinotekoisena lääkäripulana, jolla kiristetään palkkojen nostoa tahallisen apuutteena lääkäreistä. Myöskään huonoja hoitovammoja tehtailevia lääkäreitä ei nyt eroteta kiristystilanteen takia.

Aito kilpailu laadusta ja ammattiaidosta siis puuttuu nyt lääkärien ammatissa vaikka "kilpaulun avaamisesta" nyt puhutaan.

Tilanne on surkea johon valtion on nyt puututtava. Tehokas valtio toimii vain sääntelyn eli oman laadun tarkkailun avulla, on turha luulla että ahneet pörssiyhtiöt ajattelisivat asiakkaitaan, he ajattelevat vain rahojen lypsämistä loputtomalla hintojen nostamisella.

Nyt suomalaisia kuolee ja vammautuu ilman hoitoa tahallaan kiristetyn kapitalistisen kampanjatilanteen takia. Valtiota kiristetään rahanlypsyyn tähtäävien eturyhmien takia.

- Olen itse todistanut ystävieni vakavaa vammautumista terveydenhuollon

brutaalissa kiristetyssä tilanteessa kun hoitoa ei ole annettu vaan sitä on "siirretty".

Lopettakaa terveydenhuollon kiristäminen.

Valtio tarvitsee toimintakykyisiä ihmisiä ja ihmisoikeussopimukset velvoittavat lopettamaan epäinhimillisen pelin yhteiskunnan tuhoamisessa pörssiyhtiöiden rahastamiselle.

Ei enää rahaa yksityisille pörssifirmoille, ei erillistä työterveydenhoidon rahoittamista verorahoilla kunnallisen terveydenhuollon ulkopuolella - vaan kaikki budjetti takaisin tehokkaasti kunnalliselle ja valtiolliselle terveydenhuollolle, budjettileikkaukset nostaen takaisin perustuslain vaatimalle tasolle ja poistaen järkyttävät 6-30 kk jonot hammashoidossa ja kirurgisissa leikkauksissa.

Lääkärit on koulutettu verorahoilla joten on älytöntä kuunnella pörssilobbaajien vaatimuksia.

Pohjoismainen malli ja sitä tukeva perustuslaki on tehokas ja ihmisoikeussopimusten mukainen - ja se on palautettava.


     Arhi Kuittinen


  • " Suomelle tulee TODELLA kylmää kyytiä. Saksan ja Ranskan liittovaltio toteutuu ja Suomen rooli entiseen tapaan pysyy pelkästään maksumiehenä, mutta nyt sitä maksua tulee... ja helvetisti. Yhteisvastuut maittain, velat tasataan tod.näk, päätökset enemmistöpäätöksillä ja tuolloin etelä vie ja pohjola vikisee vaan...ja maksaa välimeren maitten maksut. Suomelle liittovaltiosta ei ole mitään hyötyä, pelkkää maksua ja se minimaalinen päätäntävaltakin loppuu. Hyvästi Suomi... ainoa oljenkorsi on, että suomalaiset herää tähän painajaiseen ja ottaa lusikan helvetin nopeasti kauniiseen käteen... Fixit.
Uusi 177-sivuinen hallitusohjelma pitää sisällään Suomelle kiusallista tekstiä.
IS.FI


.

Ei kommentteja: