tiistaina, helmikuuta 06, 2018

Hiidenpata (1985) maaginen Disney-elokuva, Orion - The Black Cauldron Den magiska kitteln

Hiidenpata (1985)

The Black Cauldron/Den magiska kitteln  Orionissa  ja varmasti torrenttina löytyy.

Mutta kiinnostavaa on että Disney co käyttää suomalaisten nimikettä Dionysios-tyyppisestä rituaalista "Morova" peräisin (Morovan vuoreen) muodossa "Morva" noitien asuinpaikasta. Kaikki nimet hyvin monimutkaisessa piirretyssä ovat hyvin suomalaistyyppisiä. Kreikkalaisethan puhuivat Eleusiin psykedeliajuhlista jääneissä ohjeissa selvästi suomalaisten kulttuuriin liittyvästä kaamoksen vaiheen henkisistä merkityksistä - Kreikassahan ei kaamosta ole ja Eleusiin rituaalitkin ovat siis selvästi alkuperältään suomalaisia kun kaamos on niiden maailmankuvan osa. Morovan vuoreen, Morovan vuoreen. Kreikassa on neljä hyperborealaisen eli suomalaisen neitsyen hautaa hyvin kiinteästä rituaalyhteydestä muistuttamassa. 

  • Elokuva itse rakenteellisesti voi olla symbolinen kuvaelma joidenkin rappariorganisaatioiden muodostamasta salaseuran rituaalihierarkiasta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiidenpata_(elokuva)

https://kavi.fi/fi/elokuva/196145-hiidenpata

  •  Lloyd Alexanderin kirjasarjan The Chronicles of Prydain oikeudet vuonna 1971. Viisiosainen mytologinen fantasiatarina oli ilmestynyt 1960-luvun puolivälissä ja saavuttanut menestyksen sekä arvostelijoiden että lukijoiden parissa. Sarjan toinen kirja Hiidenpata sai Newbury-kunnianmaininnan 1966 ja viimeinen osa voitti Newbury-palkinnon 1969.Ei kommentteja: