maanantaina, kesäkuuta 15, 2020

Orkney - suomalaisten kuninkaiden kaupunki; Britannian I muinaiskaupunki joka kutsui suomalaisen kuninkaan


Orkney - kulttuurialue, jonne myös kutsuttiin suomalainen kuningas Suomesta.

Fakta Orkneyn omista aikakirjoista, jota suomalaiset historioitsijat juoksevat kirkuen pakoon suomenruotsalaisten hameen alle.

Orkney asutettiin ja 60 kivikehää Briteissä valmistettiin pohjoisesta etelään - koska suomalisten logiikka ja suomalaisten geopolitiikka pohjoisesta etelään.


   Britain's Ancient Capital
Secrets of Orkney 



Watch Video

               
Episode 1 (2017) BBC Documentary

"Saaga-runouden parasta aikaa lienee ollut 600-800 -luku, mutta ne kirjoitettiin muistiin vasta 1200-luvulla. Eräs vanhan perinnön tallettajia oli Snorri Sturlusson, islantilainen katolinen pappi ja valtiomies. Mm. Orkney-saarten jaarlien saagan säilynyt versio on hänen kynästään. Snorri noudatti kirjoittaessaan ja editoidessaan vanhaa perinnettä: Jaloimmat kuninkaat ja sankarit esiteltiin Norjan valloittaneiden ja valtakunnan perustaneiden tarunomaisten suomalaissotureiden ja kuninkaanpoikien, Nórrin ja Górrin jälkeläisinä."



" Orkney-saarten, Svean, Norjan, Tanskan, Islannin ja Normandian hoveissa ja kartanoissa skaldi-laulajat ylistivätkin päälliköitään laulamalla näiden todellisesta tai myyttisestä syntyperästä ylistävin sanoin. Muinaisskandinaavinen yhteisöhän arvosti ylhäistä syntyperää.

Vain vanhimmat ja kuuluisimmat suvut saattoivat ylpeillä esi-isillä, jotka kuuluivat tarujen sankariaikaan: Jumalat, jättiläiset ja Suomen kuninkaat. On selvää, ettei skaldi olisi pitkään nauttinut kuninkaallista vieraanvaraisuutta pitopöydän ääressä, jos paikallinen valtaherra, Norjan kuningas tai Orkneyn jaarli, ei olisi pitänyt tuollaisesta puheesta. Kuninkaallisten sukujen suomalaiset esi-isät olivat siis ilmeisimmin senaikaisen rahvaan historiankäsityksen mukaan todella olleet olemassa, ja hallinneet Norjaa ja Pohjolaa. https://eurooppalaisuus.wordpress.com/2016/10/10/suomen-muinaiset-kuninkaat-saagojen-mukaan/





   * Lisäys - Uusimpia tietoja kaivauksista:








 Tälle ei voi kun nauraa, kun toimittajat välttelevät kymmeniä uusia ja satoja vanhoja todisteita suomalaisten laajasta natiivikulttuurista ja vallasta Euroopassa - tässäkin otsikko on tahallaan harhauttava, ei kerro suomalaisten heimojen koko Euroopan laajasta kattavasta kulttuurista: 

- - "The hunter-gatherers show the greatest similarity to modern-day Finns",

 says Pontus Skoglund, an evolutionary geneticist at Uppsala University in Sweden. A DNA study conducted on the prehistoric skeletal remains of three individuals from the nearby large offshore island of Gotland supports that area having been ethnically interconnected with Finland and Kvenland during the primeval era, just as the medieval accounts of Hversu Noregr byggdist and Orkneyinga saga suggest.


Source – nature.com:http://t.co/DmE9RbgZ

Five-thousand-year-old DNA gives insight into the spread of agriculture across Europe.
NATURE.COM





Jopa Apollokultti osoittaa teksteissään pohjoiseen Hyperboreaan kulttuurin alkuna.  




      Suomalainen aito kivitoteemi, ikä 9000-40000 vuotta:





















#Europe Finland Kven kalevanpojat #england #UK #ancient #archelogy arkelogia museovirasto Suomi viking norden nordic scandinavia stone age Stone Henge 
StoneHenge 

Ei kommentteja: