sunnuntaina, joulukuuta 29, 2013

Helsingin ghettomeininki ja kaupunkisuunnittelu

Tosiasia on, että tuloerot kasvavat, alueittainen leimaantuminen kasvaa ja perheen varallisuus merkitsee yhä enemmän lasten sijoittumiseen ja menestymiseen oikeistolaisen politiikan takia.

Hallitus tekee sitä vaijeten mistä Packalen puhuu keräten äärioikeistolaisten moralistien ääniä.

Sokea paheksunta Packalenia kohtaan antaa taas kokoomuksen jatkaa äärioikeistolaista ja syrjäyttävää politiikkaansa.Tuore mutta perinteinteisen oikeistolainen slummitöräytys eli sinänsä varsin rehellinen tokaisu oikeistolaisesta hierarkiaa korostavasta maailmankuvasta saa ihmiset nyt kovin helposti leikkimään kalpean moraalisia Helsingin kaupunkisuunnittelun suhteen ja tuntemaan halpaa ylemmyydentuntoisuutta.

Aivan kuin Helsingissä ei olisi "ghetto-slummeja" ja aivan kuin varakkaat oikeistolaiset eivät ajattelisi yleisesti näin. 

Kokoomus ja demarit vihreiden avulla ovat onnistuneesti jo luoneet slummeja Helsinkiin.
 


Tätähän on taas edistetty 22 vuotta oikeistolaisten toimesta kuin 1900-luvun alussa.  Ihmiset ajautuvat passiivisen oikeistoasuntopolitiikan ja grynderikorruption tähden "alaspäin". Valtion aktiivinen elintason korottaminen kielletään ja Helsinki ei rakenna inhimillisiä asuinalueita vaan rajoittaa omaa rakentamistaan vaikka voisi lain mukaan pakkolunastaa kokoomus-grynderien alueita.EU:hun vedoten oikeisto kieltää Helsinkiä perustamasta omaa rakennusyhtiötä. Jotta kiinteistöjen hinnat noususivat keinotekoisen kysynnän paineen takia. Tyhjiä kiinteistöjä on muistaakseni 1.2 miljoonaa neliömetriä. 

Kaikenlaista erottelupolitiikkaa ja grynderikorruption turvaamista ei Helsingin eliitti sano ääneen kuten Packalen koska salassa tehty oikeistolaispolitiikka voidaan myydä demareille ja vihreille voitelemalla heidät kaikenlaisilla lupauksilla.

Vihreätkin ovat hyväksyneet eristämispolitiikan:  maahanmuuttajille on surkeasti kielikoulutusta - ettei maahanmuuttajia vain pakoteta mihinkään -  ja suomea taitamattomat pakotetaan kuitenkin tavallisille koululuokille tuhoamaan koulutuksen laatuperusteita muilta oppilailta. 

Kotouttaminen suomalaiseen kulttuuriin on kielletty sana tekopyhille porvareille jotka muuten hirnuvat alipalkkauksen ja maahanmuuton puolesta. Ruotsinkielisten haltuun luovutettu prosenttiosa maahanmuuttajista kotoutaan kuitenkin väkipakolla puhumaan vain suomenruotsia.

Aivan kuin valtuustossa istuvat ja korkeat virkamiehet asuisivat samassa rapussa Suomea taitamattomien siirtolaisten kanssa "jakamassa rasismista vapaata vastuuta ja solidaarisuutta" kun vaativat vain köyhiltä ihannoitavaa suvaitsevaisuutta.   

  
Oikeistolainen politiikka korostaa hierarkiaa mutta ei koulutusta, terveydenhuoltoa, sopeuttamista, työllistämistä, sosiaaliapua toimintakyvyn lisäämiseksi ja tukea paikallista identiteettiä ryhmätoimintoina. 

Roihuvuoressa on nähty, kuinka virkamiehet ovat yhä tylyttäneet jopa laajasti organisoitunutta ja tunnustettua asukasyhdistystä ja tehneet toistuvasti päätöksiä salassa ja asukkaiden tahtoa vastaan ihan vain valtapelinä.
   

Kaupunkipolitiikalla ja suunnittelemalla kaikintavoin vammautettu Kontula  luotiin alusta saakka äärimmäisen harkitusti julmaksi ja ankeaksi slummiksi työläisiä lamaannuttamaan eivätkä vasemmistohumanistit taistelleet lainkaan sitä passivointia vastaan vaikka sosiaalistavasta kaupunkisuunnittelusta puhuminen oli jaloa kahvipöydissä.  


Kaupunkipolitiikan ainoa tavoite on kiristää asuntorakentamista jotta kiinteistöjen hinnat nousisivat automaattisesti ja  pääoma ikäänkuin kasvaisi tyhjästä.

Tämä on harkittua kurjistamispolitiikkaa grynderien ehdoilla.


Helsingin virkamiehet myönsivät vasta 2011 että Helsingissä on slummeja ja Helsinki on luonut kansallisuuden mukaan keskittymiä asuntopolitiikassaan. Kontulaa ei haluttu millään tavoin kaupallisesti keskustan haastajaksi ja siksi siitä tehtiin tympeä betonierämaa.

2011 saakka virkamiehiä oli käsketty kieltämään toimittajille Helsingin ghettouttava sijoituspolitiikka, keskityspolitiikka. Toimittajatkin olvat olleet kovin laiskoja pormestarin mieleen.
Nyt on ollut pari harvinaisen avointa artikkelia. 
  

Tekopyhyyden parametrinä ovat olleet myös rotat.

Lapset ystävystyivät aitojen konturottien kanssa hyvin sympaattisesti mutta virkamiehet tulivat tekopyhyydessään hävittämään Kontulan sosialiset rotat 2010 vasta kun media puhui niistä porvarien mielikuvahygieniaa uhkaavana ilmiönä.
Helsinkiläiset rotat ovat erittäin älykkäitä ja sosiaalisempia kuin useimman ihmisen sylikoirat.


Myös varakkaiden tuleva rotuopillinen Shangri La,

asuntoalue vain RKP:n määrittelemille tarpeeksi "ruotsalaisille" suomenruotsalaisille Helsingissä, on yhtä lailla hyvinvointivaltion ja humanismin periaatteita tuhoava kuin köyhien ghetto, aivan samaa ideologiaa ja politiikkaa.    Näin se käy.

Syyllistetään köyhät ja unohdetaan hallituksen 23 miljardin euron vuosittaiset verohelpotukset yhteiskunnan ja perustuslain tuhoamisprojektina.

Uusliberalismin tsemppausprojekti köyhille ja vedätetyille


Kontulassa on ollut matalimpia äänestysprosentteja joten slummiprojekti ilman konsertti-, kerho- ja kulttuuritiloja onnistui täydellisesti. Keskustan kauppiasporvarit lobbasivat myös onnistuneesti, ettei Kontulaan luoda kauppoja ja yksityisyrityksille tilaa ja kävelykatuja.Kuinka kansa kiittää kiinteistöjen hintojen noususta

Leikkaajien teurastuskulttuuri tuloerojen kasvun puolesta    -- Harvinaisen poliittinen Sarjakuva Sarjari Otso 2007 --Ja Demarien panos Helsingin vuokrahintojen nostoon 


Eli jäseniltä otetaan rahat, jotta voidaan nyhtää muita kansalaisia kokoomuksen korotuskarusellissa

Onko ghettoja, "slummeja" vai ei?

Mikä on slummin raja pohjoismaalaiseksi kuviteltavan standardin mukaan? 

Tilastojahan ei tehdä täsmällisen paikallisesti
tai julkisteta tai tehdä ollenkaan vaikka pitäisi: 

Avioerot, alkoholinkäyttö, opiskeluunsijoittuminen, elinaikaodote, sairastelu, aito työttömyys (myös systeemin ulkopuolella hääräävät varkaat ja huorat), työttömyyttä jopa kerrostalokohtaisesti (ghettotalot ja pienet alueet saturoituvat leimautuvat ), lääkkeitten väärinkäyttö, itsemurhat, sairaseläke abortit, seksin aloittamisikä, väkivallan toistuvuus ja varsinkin spiidin käyttö (paljon suurempaa kuin muissa pohjoismaissa eikä siis varakkaiden huume).

 Suuri osa tilastodatasta on vain salattua tutkijoille annettua dataa.

Tilastokikkailulla ja -sensuurilla peitetään pahoinvointi. NSA saa tietää enemmän suomalaisista kuin suomalaiset itse.STAKEShan esti mm. naisten väkivaltaisuuden tutkimisen tutkijoilta.

Samoin itsemurhan kriteerit on määritelty naurettavan tiukoiksi (lääkkeiden väärinkäyttöä, alkoholin yliannostusta ja katolta "putoamista" harvoin merkitään itsemurhaksi) niin että todellinen itsemurhaluku selvästi itsetuhoisan käytöksen on mielestäni 7-10 suurempi. 

1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Tosiasia on, että tuloerot kasvavat, alueittainen leimaantuminen kasvaa ja perheen varallisuus merkitsee yhä enemmän lasten sijoittumiseen ja menestymiseen oikeistolaisen politiikan takia.

Hallitus tekee sitä vaijeten mistä Packalen puhuu keräten äärioikeistolaisten moralistien ääniä.

Sokea paheksunta Packalenia kohtaan antaa taas kokoomuksen jatkaa äärioikeistolaista ja syrjäyttävää politiikkaansa.