keskiviikkona, joulukuuta 26, 2012

Vasemmisto talvihorroksessa


 Vasemmisto talvihorroksessa
 Vasemmisto talvihorroksessa
 Vasemmisto talvihorroksessa
 Vasemmisto talvihorroksessa
 Vasemmisto talvihorroksessa
 Vasemmisto talvihorroksessa
 Vasemmisto talvihorroksessa

     
Vasemmiston ainoaksi valtakunnan politiikaksi on tullut harhautus, vaikutelmien antaminen.

Ja ainoaksi tehtäväksi eliitin rauhoittelu ja miellyttäminen.

Pääpaino valtakunnan politiikassa onkin sitten suomettuneen Suomen vanhassa eliitin mantrassa: konsensuksessa ja hallitusrauhassa.
 

Omissa korvissani kuulostaa todella irvokkaalta kutsua oikeistodemarien valtaamaa SDP:tä vasemmistoksi ja yhä vähemmän myös Arhinmäen johtajakulttiakaan minkäänlaiseksi vasemmistoksi.

 Vasemmistoliittokaan ei millään tavoin liity vasemmiston näkemykseen vastavoiman tuottamasta yhteiskuntasopimus-ajatuksesta ja selvän hyvinvointivaltion politiikan ajamisesta.

Kuntapolitiikassa joillakin kunnilla vasemmistoliitto on hienosti palannut juurilleen paikallisppolitiikassa mutta itse tärkein oleellisen vallan politiikka Arhinmäen eduskuntaryhmässä on totaalisen korruptoitunut kokoomuksen eliittihierarkiaan sopeutuva sopuliryhmä.


Jos eliitin hyväksynnän saaminen on vasemmistoliiton hallituspolitiikan tärkein juju, voidaan sanoa ettei mitään vasemmistoa ole nyt olemassakaan.
Vasemmisto on alistunut konsensuksen reaalipolitiikkaan "nöyränä" ja suuriin kuvioihin koskematta. Kokoomuksen infantiilia hegemoniaa jostain syystä kunnioittaen - vaikka kokoomus ajoi Suomen nykyiseen eurohelvettiin kyvyttömien eurovirkamiesten käsiin;
 •  kokoomusta äänesti vain 12,7 % suomalaisista kuntavaaleissa kaikista kansalaisista kun otetaan huomioon kaikki änestämättömätkin kansalaiset.
Oikeisto saa nyt määritellä vasemmiston ja vasemmisto saa oikeistoeliitiltä kehuja ja lupauksia uralleen kabinettikeskusteluissa.

    "Hyvä konsensus, jonka reaaliteetit nyt sattuvat vain
    lähtemään oikeiston määrittelemistä reaaliteeteista
    eliitin hyväksi, muuten kaikki romahtaa, ai ai, jos eliitti
    suuttuu, niin kaikki romahtaa..."  

Kekkonen opetti tämän kesytyskeinon yhden ulottuvuuden kun hän alkoi neuvostoliittolaisen hoitolan hormonikuurien jälkeen järjestää lihaksikkaana alfauroksena vasemmistoälyköille "lastenkutsuja", hoviteatteria.

Vasemmistonuoret kokivat krijailija Saarikosken johdolla, että Kekkonen oli reilu isähahmo - ja siksi häntä kohtaan ei saisi kapinoida.
Tai menettää isukin antamat makupalat ja saunakaljat.


Oikeistoretoriikka pyrkii aina kieltämään ideologisen vastakkainasettelun isällisellä (patriarkaalisella) häpäisemisellä. Kuninkaan kirkko kutsui tätä Jumalan antamaksi synnintunnoksi.

Arhinmäki on todella syönyt tämän karvaisen syötin nimeltä "vastakkainasettelujen aika on ohi" hameenhelmat ylhäällä. 

Valtakunnanpolitiikassa "vasemmisto" on enää vain vasemmiston puherutiineina, jota Paavo Arhinmäki ja Jutta Urpilainen käyttävät hyväkseen vahvistaakseen asemaansa puolueessaan  ja  saadakseen samalla unelmoimansa euroviran liittovaltiossa, jota vasemmistoliittokin ajaa hyväksymällä Kataisen vaatimukset alistua pankkien raiskattavaksi ja eurovirkamiesten vallan alle.

 • Suomen perustuslaki on kohta täysin mitätöity eduskunnan allekirjoituksella eikä kansa sitä tajua. 

Alkuperäinen vasemmistolainen humanismi lähtee päämääristä ja ihmisten tarpeista yhteiskuntasopimuksena eikä eliitin miellyttämisestä ja hyväksynnän kerjäämisestä rahankahmijoilta.

Nyt vasemmistolainen humanismi toimii pelkkänä lavasteena ja harhautteena juhlatehostepuheissa sillä aikaa kun ”vasemmistolaiset” ryhmäkurin lyttäämät kansanedustajat murehtivat vain omasta asemastaan eliitin joukossa ja omasta urastaan uusliberalistien ajamassa pankkien liittovaltiossa.

Pelko on voittanut huomionkipeässä, kiitosta kerjäävässä vasemmisto-organisaatiossa ja luovuttamisen henki on käännetty kätevästi keskustalaiseen pragmatismiin eliitin miellyttämisessä ja junttien pyörittämisessä äänestysluukuille.


Kun vasemmisto lakkaa olemasta vastavoima epäinhimilliselle tuloerojen kasvattamiselle ja hyväksikäytölle rikkauden perusteena, ei ole toivoakaan hyvinvointivaltiosta.

Hyvinvointivaltio on ollut 100% alkuperäisen vasemmiston luoma päämäärä ja veroprogressiota edellyttävä aito yhteiskunta.
1970-luvulla köyhät työläiset sanoivat ei Kekkosen eliitin eliitti-konsensukselle ja vaativat 1100 lakon kautta talouskasvun jakamista suoraan palkankorotuksina, sosiaaliturvana ja terveydenhuoltona veroprogression keinoin Ruotsista matkittuna.

Hyvinvointivaltio ei synny vain teollisesta tuotannosta, pääomasijoittajista ja pankkien paisumisesta vaan sen elimillinen osa on veroprogressio eli elintason, resurssien ja kulutuksen jakaminen. Se ei ole olemassa ilman vasemmiston kirkasta vastapainoa ahneuden uusliberalismille ja eliitin julmalle aatelisperinteelle.

Elitismi ei voi olla yhteiskuntasopimuksen perusta jos puhutaan kehittyvästä ja inhimillisestä yhteiskunnasta. Nyt oikeiston luomat verotuslait vuotavat rahaa veroparatiisienkin kautta ja Suomi köyhtyy poliittisesti epäitsenäiseksi, jos ei tehdä korjausliikettä vahvaksi valtioksi takaisin.   

Globalisaatio käsitteenä on pirullisin huijaus, mitä porvarieliitti on retorisesti keksinyt purkaakseen valtion ja luodakseen taas pääoman terrorin vuosisadanalun mukaiseen tyyliin.
Vasemmisto ei voi olla oikeistohallituksessa ja kutsua itseään vasemmistoksi ja ajaa samalla pankkien diktatuuria liittovaltion muodossa.

Nykyinen tuloerojen huima kasvu Suomessa on vasemmiston ja varsinkin oikeistodemari Lipposen SDP:n eliitille antamien aiheettomien myönnytysten ja eutoikeuksien selvää syytä, ideologinen valinta ylistää uusliberalismia ratkaisuksi uusliberalismin aiheuttamille ongelmille.
Nyt verotusperiaate yhteiskunnan pohjana on romutettu veroprogression alasajamisessa sekä joka vuosi myönnettävissä 23 miljardin verohelpotuksissa isommalle bisnekselle. Harmaa talous ja veroparatiisikikkailu on myöskin kokoomuksen ja keskustan sinnikkään tuhansien lakisäädösten viritysten tulos.

 • EU ei ole lainkaan minkään vasemmistolaisen tai keynesiläisen talousteorian  mukainen valtiokapitalismin hybridi vaan pankkien, sotatalouden, keinottelijoiden ja pörssieliitin vallankaappausstrategia.
 • EU on vaatinut eurooppalaislle maille tiukat saaste -rajoitukset mutta vapauttanut Kiinan ja Aasian niistä, jotta suurteollisuus voisi ulkoistaa helpommin teollisuutensa  pois Euroopasta ilman saasterajoituksia. Yksi suuri huijaus nimeltä hiilidioksidikauppa. Täysin pörssieliitin rahantekokoneistona ja Euroopan harkittuna nujertajana ilman sakkotulleja todellisille saastuttajille. EU:n päätarkoitus onkin kieltää valtioiden sakkotullit ja rationaalisen eurooppalaisen oman teollisuuden kehittäminen. 

 • Kiinassa pystytetään joka viikko n. 2  hiilivoimalaa (ei modernia saastesuodatusta), joiden saastevaikutus on megalomaaninen myös globaalilla tasolla. Suomen kalliilla hiilidioksidiverotuspelleilyllä köyhimpien verotustaakkaa nostavana, hiilidioksidia sitovien metsien keskellä, on vain 1:100 000's vaikutus globaalisti siihen mitä Euroopasta ulkoistetun teollisuuden kontrolloimattomassa Kiinassa ja Aasiassa tapahtuu  eli ei todella yhtään mitään.

Hajota ja hallitse - ylikansallisten yhtiöiden erityistä europolitiikka.

   Sotatalouden toinen nimi on kolonisaatio.

Siksi Kreikka, Espanja ja Afganistan sekä tietysti euromaiden tuella Irak (joko unohdit Lipposenkin tuen jenkkien Irakin hyökkäyssodalle?)  on laitettu lihoiksi sormiharjoituksina ja harkittuina velka-ansoina, ikään kuin oppituntina ja turruttavana alkusoittona, totutteluna ylikansallisten yritysten sotatalouden jatkamiselle.

  Bilderberg Katainen ajaa Suomea
  Kreikan ja Irakin kohtaloa kohti.
EU seuraa selkeästi USA:n itsepetoksellista velkatalouden eli sotatalouden mallia,  joissa kriiseistä tehdään eniten politiikkaa  ohjaavia tekosyitä.
 • Malli löytyy Saksan sodista 1800-luvulla ja maailmansotien syntyprosesseista, joissa yhteiskunnallisen asemansa häviämistä pelkävät aateliset omistivat sotateollisuuden osakkeita ja näkivät sen parhaimmaksi tavaksi keskittää ja muokata yhteiskunnan voimavarat ja valtion velkaannuttaminen sotaeliitin käytettäväksi.
  Ruotsin laajat ryöstöretket Saksaan suomalaisilla ryöstöarmeijaan pakotetuilla sotilailla 30-vuotisen sodan aikana on nähty luoneen "modernin" sotatalouden mallin Euroopassa, joka sitten johti synkällä tavalla lopulta suoraan maailmansotiin ja preussilaisen sotilaskultturin syntymiseen - sotataloutena.

Stubbin puheet EU-jäsenyydestä "rauhan hintana"
on posketonta huttua ja mielipuolista horinaa kun näkee, miten kolme katolista Euromaata on nyt vajoamassa täydelliseen äärioikeistolaiseen kaaokseen eurovirkamiesten hyväksymän korruption, nihilismin, velka-ansojen ja mafiamyönteisyyden takia.


Vasemmiston sokeus on tiiviisti kiinni vasemmistoikonien pelokkaissa ja itsekkäissä sumutuspuheissa pelkkänä valta-aseman suojaamisena ja ammattitaidottomuuden peittämisenä talousteorioissa.
Lohduttelussa.

Mutta lohduttelu ei ole lainkaan vasemmistolaista politiikkaa. 

  Nyt puhutaan toista ja tehdään toista.
Faktat unohdetaan taktisesti euro-talouskriisin ideologisista taustoista, valheista ja valtakamppailusta;
Siinä Kataisen pehmittelyprinsseinä Arhinmäksi ja  Tuomioja  ovat korvaamattomia vasurilukkareita, vasemmiston nukuttajia ja nurkassa pitäjiä. Vastarinnan neutralisoijia, lamaantuneita myyriä, jälkiensä peittelijöitä.

Vasemmisto haluaa tehdä olonsa mukavaksi ja puoluekulttuurinsa viihdyttävän harmoniseksi lasten päiväkodiksi  - valheellisella toivolla, suloisella itsepetoksella, oidipaalisella johtajien suojelulla. Alkuperäisen tehtävän perverssillä laimentamisella, porvari-identiteetin hallunisatoorisella tavoittelulla, täysin kajahtaneilla samaistumisperiaatteilla kokoomuksen leikkikehässä.  
 • Vasemmistolla ei ole mitään mahdollisuutta kasvattaa vasemmiston poliittista valtaa aitona vaihtoehtona, koska vasemmiston johtajat julistavat vaihtoehdottomuutta kokoomuksen saksalaistamisen marssin tahdissa.
 • Ainoa keino on vasemmiston ja perussuomalaisten sekä karkurikeskustalaisten vihainen yhteistyö kokoomusta vastaan. Hallituksen kumoaminen demokrattisella ylivoimalla.

  Keskusta voi olla kinkkinen operaatio saada kapinaan mukaan: kokoomus aloittaa oikeistokeskustan vanhan perinteisen liehittelyn ja lahjonnan, jos demarit ryhtyvät kapinaan.


  Tuomioja toivotti  joulurauhaa ja -turtumusta kaikille valtakunnassa,  jossa suloiset valheet peittävät puolueiden todellista politiikkaa kokoomuksen renkeinä. Suomi on sittenkin tonttujen valtakunta:
  Tuomiojan SDP ajaa kaikin voimin eurovirkamiesten liittovaltio- diktatuuria kuten ajoi Kreikan velka-ansaa ja Italian valheellista eurojäsenyyttä petoksilla - mutta lehdistötilaisuuksissa leikitään kuvottavalla tavalla todellisuudesta irtaantuneella vasemmistodiskurssilla, jotta kansa pysyy hiljaisena ja toiveikkaana.


Puolueet käyttävät yhteiskunnallista hätätilaa ja hämennystä aseena,

jotta poliitikot eivät olisi vastuussa oikeistolaisesta politiikasta. Päivittelyä ja voivottelua riittää mutta todellisuuden poliittinen luonne ja verotusratkaisujen järisyttävä vaikutus nykytilanteeseen kielletään.

Myös vasemmistoliitto uskoessaan liittovaltion ja eurovirkamiesten diktatuurin välttämättömyyteen.

Valtio ei julista mitään auttamisprojektia vaan päinvastoin: valtakunnan hätää lisätään ja uhan ilmapiiriä kiristetään kaikin keinoin pelotteena työhulluille, porvareiksi itseään luuleville työläisille


Konsenensus eli oikeistovähemmistön valtataktikointi on aina merkinnyt Suomessa propagandasotaa ja sensuuria.

Kekkosen luomaa unelmaa unelmajohtajasta,
maan isästä ja populistista superpresidenttiä ei olisi lainkaan mielikuvissamme ilman hävytöntä sensuuria ja brutaalin despoottista vallankäyttöä. Kekkosen jumaluus ja ”korvaamattomus” on vain Kekkosen häikäilemättömyyden luomus ja kaunis muisto mielissämme. 

Nyt eliitin valitsema kulissikuningas on viattoman ja aina niin loukkaantuneen näköinen Katainen, jonka ”asialinja” on ideologia, joka kieltää ideologioiden olemassaolon.

Metatupla itsepetos Kekkosen kunniaksi.
Sekä Kekkonen että Katainen käyttävät oikeistolaista nationalismia oikeistolaisen vallankäytön kulissina."Meidän täytyy tuntea vastuuta eurosta, koska olemme vastuuta tunteva kansa". "Ruotsi elää synnissä, kun ei ole euroliitossa".


Media on tässä "suomalaisuuden" lumetodellisuudessa mukana monin keinoin ja olemalla uutisoimatta suomalaista todellisuutta, todellisia ihmisten kohtaloita.

Itsemurhista uutisoimatta jättäminen on päätoimittajielle yksi pyhimmistä ja tärkeimmistä poliittisista sensuurin periaatteista.
Lääkäreille taas selvien itsemurhien merkitseminen muuksi kuin itsemurhaksi on aina ollut kunniakysymys. Itsemurha ei saa olla poliittinen ilmiö eikä siitä saa tehdä poliittisia johtopäätöksiä. Onhan lottovoitto synytyä konsenskuksen Suomeen.
Virkamiesten korruption ja vastuunvälttelyn sekeä ja reaaliaikainen journalismi on myös päätoimittajille hyvin vastenmielinen ilmiö ja vasta kun räikeä virkamiesvallanväärinkäyttö purkautuu todellisuuteen, sitä uutisoidaan mutta oikeistolainen journalismi pyrkii aina korostamaan sitä erillisilmiönä erillään eliitin normaalista vallankäytöstä.

Pidetään kansa erossa todellisuudesta ja maan tilasta.

Luodaan mielikuvaa, että ollaan eliitin kanssa samassa veneessä vaikka eliitti seilaa aivan omassa luksusristeilijässään - vasemmistoeliittiä kutitellen.Heinäluomakin sumuttaa lumista todellisuuttamme aivan kuin emme olisi jo Natossa.
Onhan se kiva uneksia ja puhkua vasemmistosävytteisesti pohjoismaisesta liitosta vaikka kaikki resurssit on uhrattu Naton määrittelemille asehankinnoille, jotka eivät tähtää lainkaan tehokkaaseen valtion itsenäiseen puolustamiseen ja sadat suomalaiset sotilaat ovat matkalla Naton palkkasotilaiksi:
  Salainen ulkopolitiikka on ollut aina valheiden äiti Suomessa;  
 On irvokasta esittää "pohjoismaista agendaa" ensisijaisena puolustuspoliittisena periaatteena kun rahat, strategia ja suomalaiset palkkasotilaat asetetaan Nato-keskeiseen toimintaan

Aateliset ja porvarit ovat aina osanneet uhan ja pelon käytön status quo -illuusiossa. Nyt aatelisten kirkon tehtävää hoitaa "euroidentiteetti”  ja EU, ”joka tarvitsee meitä” ja uhrautumisalttiuttamme.
Suojeluskunta-aate elää  poliisivoimissa muutenkin: erotetaan näpistyksestä kiinni jääneet poliisit mutta kotiväkivallasta kiinni jääneitä täytyy lohduttaa ylennyksillä.- Suomi saa moninkertaisesti ihmisoikeustuomioita verrattuna muihin Pohjoismaihin
- Useampi kuin joka kymmenes työntekijä pakotettu tekemään työtään palkatta elinkeinoelämän etujen nimissä
- Suomalaiset työntekijät maksavat joka vuosi yli sata miljoonaa euroa johtajien lisäeläkkeitä
- Suomessa yhä kasvavat rikkaiden ja köyhien väliset elinikäerot jo suuremmat kuin missään Länsi-Euroopassa
- Köyhyydessä elävien lasten määrä kolminkertaistunut vuoden 1993 verouudistuksen jälkeen – määrä Pohjoismaiden korkein
- Lapsilisät leikataan pois kaikkein köyhimmiltä lapsiperheiltä
- Suomessa hallitusohjelma valmistellaan jo vuosi ennen seuraavia eduskuntavaaleja yhdysvaltalaisen konsulttiyhtiön ohjeistuksella, jonka lisäksi sen sisältöön vaikuttavat lähinnä eri elinkeinoelämän etujärjestöt


 • "Pitääkö (Suomen) hyvinvointivaltio purkaa?",

  kysyy Suomen Kuvalehti Maailmanpankin ekonomistilta Kaushik Basulta.

  Ja hän vastaa: "Suomen ja muiden Pohjoismaiden ihmisoikeuksilla ja sosiaalisilla normeilla on tärkeä opetus koko maailmalle. Älkää luopuko arvoistanne vaan tehkää niistä vientituote."

Kun veroprogressio on purettu, kansantuote kasvaa mutta nyt valtion velka kasvaa myös - valtio on tehty epäfunktionaaliseksi, veroparatiisit täyttyvät ja riskisijoittajien pankkeja rahoitetaan verotuksen kautta      

 • " Vaikka hallitus, vasemmisto mukaan lukien, muuta väittää, tuloerot kasvavat edelleen.
   Ne räjäytti kasvuun Esko Ahon (kesk) hallituksen tekemä veromuutos, jota erityisesti 2000-2010 -lukujen porvarihallitukset ovat kiihdyttäneet hyvätuloiste...n veronalennuksilla ja verotuksen painopisteen siirrolla tasaveroihin.    Pääomaverotuksen eriyttämisen jälkeen suurin yksittäinen tulonsiirto köyhiltä rikkaille oli ns. sosiaalitupo, jolla poistettiin yritysten Kela-maksu ja siirrettiin 800.000.000.000 – 1000.000.000.000 euroa / vuosi kansalta suuryritysten omistajille. Kaikki hallitukset Holkerin hallitsemattomasta ”hallitusta rakennemuutoksesta” lähtien ovat karsineet sosiaalisia tulonsiirtoja aiheuttaen lopulta lähes miljoonan ihmisen köyhyyden.

Tuloerojen lisäksi on muita mittareita, jotka kertovat taloudellisen hyvinvoinnin – tai vaihtoehtoisesti pahoinvoinnin – kehityksestä. Global Progress Indicator, GPI, on tällainen. Se ottaa huomioon BKT:n tekijöiden lisäksi mm. tuloerot. Ehkä häveliäisyyssyistä sen aikasarja on laadittu Suomeen toistaiseksi vain kerran, vuonna 2008. Käyrä kertoo saman kuin tulonjakotilasto: Harri Holkeri & Erkki Liikanen ja Esko Aho & Iiro Viinanen aloittivat taloudellisen hyvinvoinnin hyvän kehityksen alasajon. GPI on pudonnut jo alle 1970 -tason. Ennen Holkerin ja Ahon hallituksia GPI seurasi BKT:n kehitystä. Käyrien muoto on lähes sama kuin tuloerokäyrien.

Nämä aikasarjat osoittavat, että tuloerojen kasvatus on tietoinen poliittinen valinta. Miksi vasemmisto sellaisen sallii? Selitys piillee demareiden keskiluokkaistumisessa. Suomen mediaanipalkka, jota Suomessa eniten saadaan on noin 2.700 euroa / kk. Ay-liike keskittyy tämän palkansaajaryhmän edunvalvontaan. Veikkaukseni on, että suurin osa demareista on gaussin käyrällä hyvin lähellä tätä arvoa. Bemari-demareita ei enää kiinnosta köyhälistön asiat ja kannatuskin on sen mukainen. Keskipalkkaiset (n. 3.100 € / kk) taas ovat jo siirtyneet kokomustaan. Vasemmistoliitto ryssi 1990-luvulla niin pahasti, että sieltä ei ole helpolla nousua, eikä tämä 1995-hallituksen uusinta nyt auta yhtään. Köyhillä, pienituloisilla ja tulottomilla ei vain yksinkertaisesti ole enää puolustajaa. Siispä seurauksena on tämä luokkayhteiskunta, jota poliittisesti korrektit tutkijat vasta uumoilevat, mutta joka on jo tätä päivää. Syttyykö uusi luokkasota, jää nähtäväksi. Toivottavaa se ainakin on, tosin ilman väkivaltaa. "

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2012/12/24/huomisen-suomessa-koyha-tietaa-paikkansa/201244075/139


Global capitalism on the brink?


Kommenttini Esko Seppäsen kirjoitukseen:
Arhi:
Esko, ei kai tämä tosissaan ole vetoomus Stubbille?

Luuletko tosiaan, että uusliberalistiseen ideologiaan uponnut Stubb kuuntelee mitään järjen ääntä?
Ei tämä kuule oikein toimi edes vitsinä.
Ainoa keino on vasemmiston ja perussuomalaisten sekä karkurikeskustalaisten vihainen yhteistyö kokoomusta vastaan. Hallituksen kumoaminen demokrattisella ylivoimalla. 
Keskusta voi olla kinkkinen operaatio saada kapinaan mukaan: kokoomus aloittaa oikeistokeskustan vanhan perinteisen liehittelyn, jos demarit ryhtyvät kapinaan.
Tämä yhteistyö on perustettava järkiperustein EU:sta eroamisen päämäärän saavuttamiseksi ja muut ideologiset riidat ja ihmiskuvakiistat on unohdettava selkeän pääämäärän saavuttamiseksi.
EU on pekästään liikepankkien bulvaani ja sotalordien sotilasliiton astinlauta joten vetoamiset Nato-Subbiin ovat aivan hyödyttömiä.
Et kai tosissasi usko veljellisen puhuttelun vaikuttavan yhtään mitään thatcheriläisiin valtion tuhoajiin?
Tarvitsemme poliittista vastavoimaa eikä mitään uneksivia kahvipöytäkeskusteluja porvarioikeiston "järkeistämiseksi".


-
Ei kommentteja: