lauantaina, joulukuuta 22, 2012

Nokia odottaa teurastajaa


Nokia odottaa teurastajaa
            - in English -Nokia jatkaa kohti teurastajan pölkkyä samalla itsetuhoisella toimintamallilla kuin millä se tuhosi oman mahtavan brändiarvonsa ja millä estettiin Nokian kehitysosastojen työ.


Nokian hallitus on jo luovuttanut, sillä alentumalla Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän mainostajaksi Nokian varoilla se on käynnistänyt totaalisen itsetuhomekanismin tikityksen. MS pumppaa Nokiaa niin kauan kunnes Nokian kassa on tyhjä.
Windows kuten Nokia on pudonnut jo kuusi vuotta sitten taskutietokoneiden kehityksen kelkasta ylimielisenä ja rujona jättiläisenä.

Nokian väsähtänyt hallitus vain etsi itselleen teurastajan sillä näköalattomat ja bonuksiin keskittyneet nokialaiset eivät edes halunneet muuttaa ja kehittää Nokiaa ja nähdä Nokiaa itsenäisenä firmana. Virheiden ja itsetarkoituksellisen hierarkian tunnustaminen on vieläkin liian kova pala ylpeille ja turhamaisille Nokian miljonääreille, jotka olivat oppineet vain ylistämään itse itseään ja halveksimaan asiakkaitaan. Nokian sisäisestä kilpailusta tehtiin oma keinotodellisuus keskeneräisten ja vanhentuneiden kännyköiden sylkemiseksi markkinoille.

Android-maailman torjuminen on nyt mahdollisuuksien torjumista.
"Uskollisuus" Microsoftille on samaa keskiaikaista hierarkiapeliä kuin mitä Nokian itsetuhoinen ja turhamaisen statushakuinen yrityskulttuuri on ollut Johtaja Kairamon itsemurhan jälkeen.

Se on se kuuluisa ekosysteemi, jota Windowsilla ei ole eikä tule.
Ja jota Nokiakaan ei halunnut aikoinaan luoda luottaessaan jumaliksi korotettujen ja rahaan tukehtuneiden vanhojen insinööriensä 15 vuotta vanhaan konseptiin, jossa jokainen Nokian kännykkä piti olla erilainen, "ainutlaatuinen" ja erilaisilla ohjelmistoilla.


Vain Android-kapina Nokian omistajien keskuudesta voisi pienellä todennäköisyydellä pelastaa "itsenäisen" ja kasvavan Nokian mutta Nokian omistajatkin ovat yhä samassa itsetuhoisassa ja uskonnollisluonteisessa omnipotenssissa illuusiossa kuin rahojaan hihitellen laskevat Nokian optio-eläkeläiset.

Suomalaiset teknolehtien toimittajat jatkavat myös Nokian tuhoamista kymmenettä vuotta täysin harhaisilla toiveilla ja mitättömien rautaominaisuuksien nippelihehkutuksella ilman mitään käsitystä modernista mediakulttuurista, ihmisten elämänhallintatavoista, vuorovaikutuskognitioista ihmisten ja laitteiden kesken, käyttömukavuudesta, käyttövarmuudesta, sumeasta logiikasta tai  ohjelmavalikoiman keskeisyydestä rautapuolen ollessa täysin toissijainen seikka.


Ollila teki karmeita virheitä jo 14 vuotta sitten mutta lehdistö palvoi häntä.
Hän ei halunnut tietokonetta taskuun, jokainen Nokian vanha insinööri vannoi tämän Nokian uskontunnustuksen nimeen.

Käytännössä se oli pahimmillaan sitä, että nuorten ininöörien innovaatiot haudattiin tai sabotoitiin, jotta vanhojen insinöörien innovaatioita ei unohdettaisi tai mitätöitäisi.

Jotakin hyvin alkeellista heimokulttuurin brutaalia vallankäyttöä ja eliitikulttuurin luomista.
Ollilalla on vieläkin Kekkosen kaltainen suojastatus sillä mediahiljaisuudesta huolimatta hän loi tämän itsetuhoisen eliittikulttuurin ja hierarkian Nokiaan, josta nyt kärsitään ja "looginen" jonka jatke on tämä ulkomailta tuotu uusi aateliskuningas Elop.

Ollila teki Nokiasta jäykän ja sairaan optiokulttuurin, jossa vanhat insinöörit saivat ylistää omia konseptejaan ikuisiksi ja kiusata nuoria nerokkaita insinöörejä ja halveksia humanisteja sekä mediakulttuuria.

Ollila halusi tosiaankin olla kännykkäkulttuurin giganttinen määrittelijä, ylipappi, eikä käyttäjäkokemuksen ja mediakulttuurin seuraaja. Luotiin massiivinen tuotantokoneisto ja tärkein ylpeydenaihe oli vain hysteerinen kännyköiden määrä, jotka suollettiin vieläpä keskeneräisinä nöyrille fanikäyttäjille.

Nokian johto haukkui julkisesti iPhonen naisten puhelimeksi.

Se siitä machoinsinöörien ihmiskuvasta ja humanistien mahdollisesta käytöstä kulttuurin ja käyttäjäkokemuksen ymmärtämiseksi.

Insinöörikultti pahimmillaan, joka ei lopulta voinut myöntää virheitään vaan heittäytyi suuremman jättiläisen teurastettavaksi - kuin uskonnolliseksi uhriksi. Uskontotieteilijänä en esitä tätä vitsinä.  • – Tehokasta "huijausta" Asha-sarjalla, pankin analyytikko kirjoittaa.
Evli Pankin mukaan Nokia on onnistunut modifioimaan Ashan Series 40 -käyttöjärjestelmästä älypuhelintyyppisen käyttökokemuksen lisäämällä siihen muun muassa "rikkaamman lookin, näppärän nettiselailun ja sosiaalisen median integraation".   http://www.taloussanomat.fi/porssi/2012/12/19/pank...


"Nokian kaatuminen olisi karmea shokki"

Käsittämätöntä romantisointia ja todellisuuspakoa. 

Juuri tämänkaltainen ajatusmalli ylennetyistä brändeistä rituaalisina johtajina aiheutti Nokian tuhon.
Jos brändistä tulee tärkeämpi itseisarvo kuin ihmisten tarpeista ja inhimillisistä havaintotavoista, niin tapahtuu juuri niinkuin Nokialle tapahtui.

"Nokia on ainakin Applen ja Microsoftin ohella teknologia-alalla tällainen jättiläinen, jonka kaatuminen olisi karmea sokki koko alalle, kirjoittaa Technology Review -sivuston bloggaaja Don Reisinger.
http://www.talouselama.fi/nokialandia/nokian+kaatu... 
Nokialaiset väärät profeetat ovat aina osanneet hehkuttaa järkyttävän idoottimaisia ja elämälle vieraita iskulauseita.
Tämäkin kuuluu Top viiden joukkoon sen "Nokialaiset puhelimet korvaavat järjestelmäkamerat" -hyperidiotismin kanssa:
Nokian laite, ”josta vauvakin nauttii”
http://www.uusisuomi.fi/raha/53238-nokian-suuri-pa...

                Lue aikaisemmat NOKIA-kirjoitukseni:

Ei kommentteja: