sunnuntaina, joulukuuta 09, 2012

Salaliittojen pörssikapitalismi

*  päivitetty II
EU on saanut Nobel-mitalin demokratian ja rauhan puolustajana vaikka europrosessi ja EU on vain pankkikartellin eli pankkiunionin vallankaappaushanke.
Suomen eduskuntaakin valmistellaan ja kansanedustajia painostetaan hyväksymään hallituksen ajamaa "kurisopimusta" eli alistumista EU:n laajuisen pankkiunionin talousdiktatuuriin.  

Eduskunta ja demarit kokoomuksen talutusnuorassa ovat taipumassa järkyttävään vallan luovutukseen pankkiunionille talouskurisopimuksessa :




Keskusta antaa selvästi kokoomukselle tulitukea, kun ei halua kaataa sitä oikeistolaisen miljonääripuheenjohtajansa Sipilän selvän julkisen tunnustuksen mukaan  "Vaaleilla valitun hallituksen on hoidettava tehtävänsä"
Tämä lausunto ei kuvasta demokratiaa vaan sisäpiiripolitiikkaa.

  Eduskunta on pohjimmiltaan dynaamisen ja ministerivaltaa valvovan vallan ydin.
Ministerit eivät ole perustuslain suojassa ja "koskemattomissa" - vaikka niin kansa on harhautettu luulemaan - vaan eduskunta on perustuslain velvoittamia toimeenpanovallan valvojia.

  Jos   eduskunta uskaltaa toimia perustuslain mukaan ja vaatia hallitusta eroamaan valheiden takia, niin tulee käymään.
Nyt ryhmäkuri näyttää olevan pelokkaille kansanedustajille perustuslakia tärkeämpi. Siksi meillä ei kohta ole Suomen perustuslakia enää lainkaan eurovirkamiesten hallitessa kohta mietä vain verotettavna maakuntana.

  • "Pitääkö (Suomen) hyvinvointivaltio purkaa?", kysyy Suomen Kuvalehti Maailmanpankin ekonomistilta Kaushik Basulta. Ja hän vastaa: "Suomen ja muiden Pohjoismaiden ihmisoikeuksilla ja sosiaalisilla normeilla on tärkeä opetus koko maailmalle. Älkää luopuko arvoistanne vaan tehkää niistä vientituote."


Kun vallankaappaus on salaliitto, sille löytyy aina suuri joukko maksettuja puolustelijoita;

Europankkien esikuva ja taustatuki




Eliitin varastavan rikastumisen terroriin ja keinottelijoiden pankkikriisiin  on vastavoimia:

  "Yhdysvalloista alkanut kriisi jatkuu nyt euroalueella toisenmuotoisena, mutta vieläkään neoliberaalit eivät myönnä, että heidän oppinsa perusteissa olisi mitään vikaa. Ei ehkä ihme, valtaapitävä eliitti on hyötynyt tämän opin mukaisesta politiikasta, rikkaat ovat rikastuneet entisestään."

  • "Se, että Olli Rehn pitää itseään ja ajamaansa politiikkaa keynesiläisenä on täydellisen irvokasta ja Keynesiä halventavaa. Siksi pyydämmekin komissaari Rehniä lopettamaan välittömästi Keynes-viittausten käytön tai vaihtoehtoisesti lukemaan Yleisen teorian ja sen jälkeiset Keynesin kirjoitukset hartaudella läpi vielä ainakin kerran. Jossain vaiheessa Keynesin ajatusten on kuitenkin pakko aueta myös Olli Rehnille. Onhan?"
         Olli Rehn ja Keynes


Eurodiktatuurin lähestyessä media on onnistunut vaimentamaan kapitalismin mädän selkärängan ja suurimman huijauksen  mitä Euroopassa on ikinä tapahtunut. Painajainen suoraan Kafkan unista - tätä hän pelkäsi päiväkirjoissaan: 


Valtaa haalinut ei ikinä myönnä, kuinka on haalinut valtaa ja rahaa.











EU:n myöntämät Kiinan etuoikeudet saastuttamisessa ja päästökaupan raiskaaminen ei ole vahinko kauppasodassa - sillä niin tahtovat pörssiyhtiöt EU:n alistumiseksi










Harva osaa esimerkiksi yhdistää Suomen sisällissodan ja Israelin terrorin palestiinalaisia kohtaan (joka on ennenkaikkea taloudellista terroria maavarkauksilla ja julmalla eristämisellä; rikkaat porvarit terrorisoivat Suomen työläisiä törkeällä alipalkkaamisella ja loppuvaiheessa puhtaalla orjatyövaatimuksilla, jotta suomenruotsalaisten porvarien hillitön voitonteko jatkuisi Euroopan talouskuohujen keskellä. Suomalaisten maat oli tietysti vuosisatojen kuluessa ryöstetty aatelisille suvuille ja kirkolle mm. verotuksen luomien velkojen kautta.



Vuosisadan alun porvari-ideologia on taas käytössä:


  • Kansainvälinen valuuttarahasto sen jo myöntää: julkisen talouden kiristykset kesken taantuman ja velkakriisin ovat vakava vikatikki. EU sen kuin kiristää "talouden löylykisaa" eikä piittaa varoituksista. Nyt Suomi näyttää valmistelevan aivan omaa talouden löylytystä – vaikka taju lähtisi.    -  Jan Hurri







 

       Vaarallisen idean historia
  • Se vaarallinen idea on säästökuuri (austerity).
    Näin väittää Brownin Yliopiston professori kirjassaan, joka ilmestyy ensi vuonna nimellä "Austerity: The History of A Dangerous Idea".
Brownin mukaan Euroopan ja Yhdysvaltain konservatiivit ovat onnistuneet syyttämään hallituksia tuhlaamisesta vaatien budjettileikkauksia. Meitä kaikkia vaaditaan myös kiristämään vöitämme koska olemme muka eläneet yli varojemme. Meidän on pienennettävä palkkojamme ja lisättävä kilpailukykyä. Tämä puhehan on jo arkipäivää Suomessakin. Brownin mukaan valtioiden velka kasvoi - usein kaksinkertaistuen - koska ne pelastivat pankkeja ja rahoitusjärjestelmiä. Näin yksityinen pankkivelka kääntyi valtion velaksi. Blythin mielestä säästökuri on vaarallinen idea etenkin silloin kun moni valtio yrittää sitä yhtäaikaa. Se vain heikentää taloutta ja lisää taloudellista eriarvoisuutta. Pahimmassa tapauksessa se johtaa lamaan ja vaaralliseen poliittiseen kehitykseen kuten on käynyt historiassa johtaen fasismiin."
    








Hallitus on valinnut valtion toimintojen ja vastuun alasajon mutta peittelee sitä omituisilla keinoilla
  • "Ylen A-studio sitten paljasti 5. joulukuuta, että edellisen hallituksen aikana tierahoissa oli 350 miljoonan aukko. Aukko paikattiin valtiontalouden tarkastusviraston mukaan lainvastaisesti. Virasto oli huomauttanut asiasta toistuvasti liikenneministeriötä – mutta tuloksetta."
       Tapaus Merja Kyllönen on universaali





Hurjan pankkikriisin timeline - lue
  • Eurokriisi




Avoimesti suojeltu laittomuus ja viranomaisten väite vastuuvapaudesta  - kuinka kolonisaatiopolitiikka etenee:

Tiedote 9.12.2012:

 Kansalaisten kaivosseminaari





Kuunneltavaa yleiskatsausta vaarallisesta vastuusta: kuinka vastuuajatus on hyvin vaarallista pörssi-ideologian vallankaappauksen toteutumiselle

Politiikkaradio: Ihminen, talous ja etiikka



Todellinen lamastrategia ja solidaarisuus valtakunnan politiikaksi vaatii ideologista palaamista vasemmistohumanistien yhteiskuntasopimukseen:

Ei kommentteja: