tiistaina, joulukuuta 01, 2009

Chrome Mac Selain
Nyt vikkelän toimiva beta Google browserista, Mac Chrome. Myös Linuxille ja wintoosalle.


Jos Firefox pykii tai kuumentaa prosessoria Macissäsi tai mini-Linuxissa, koetas tätä. Lähes välttämättöminä apulaisina AdSweep- ja FlashBlock-laajennukset -  saat siis suodatettua selaimessa näkyviä mainoksia ja jälkimmäisellä voi poistaa häiritseviä ja prosessoria kuumentavia  (akkua tyhjentäviä)  Flash-animaatiomainoksia aina tai silloin kun haluat.
 (intel Mac 10.5 järjestelmälle, Sow Leopardissa voi vielä tökkiä)

Uusin Thunderbird -sähköpostiohjelma on myös oleellinen uusi perusohjelma. JavaScript-ohjelmoijien haave tavallaan toteutuu Chromen myötä, mm. todella nopeaa JavaScript-animaatiografiikkaa ja -pelejä toistettavaksi. Jos Flash, Air tai Silverlight ei kiinnosta multimediaformaatiksi, Java on taas päässyt uuden loikkauksen eteenpäin Chromen avulla nopeaksi multimediaformaatiksi.  Kuvaa, grafiikkaa ja ääntä voi yhdistää toiston pykimättä. Nähtävästi nyt paljon kevyempää prosessorille kuin flashillä. Silverlight on nyt todella ongelmallinen formaatti, koska windowsille on eri toimintoja kuin Macille ja Linuxille.  Microsoft petti taas "universaalisuudessaan".

Googlen kanssa on tietysti yksi ongelma.
Tietoturva. Google antaa amerikkalaisisille tiedusteluorganisaatioille asiakkaittensa tietovirrasta mitä ne haluavat - eikä teollisuusvakoiluakaan yms voi sulkea pois amerikkalaisesta Patriot act-datakulttuurista. Kuuluisa "No evil" periaate on kääntynyt Googlella "We control evil" praxikseksi.

Firefoxissa oletushaku Googlen voi vaihtaa Bingiksi laajennuksen avulla.


Applen oma mainio presentaatio-ohjelma tavallisille käyttäjille multimediaesityksiin on  "PowerPoint"-vaihtoehto, tekstin, kuvan, excelin, videon ja äänen yhdistämiseen; todella näyttävän hieno ja helppo ohjelma: Keynote iWork. Tee unettavasta luennostasi helpommin havaittava show.  Siirtää esitelmän myös suoraan YouTubeen ja PDF:ksi. Maksullinen n 120 e.

Google Docsissa ja OpenOfficessa on nyt myös ilmainen "PowerPoint"-vaihtoehto. OpenOffice ja Keynote lukee ja toistaa MS "PowerPoint"-tuotoksia. Mycket bra.


Ei kommentteja: