perjantaina, joulukuuta 04, 2009

Kysymyksiä lääketeollisuuden pörssikurssien noususta sikainfluenssahysterian seurauksena

 

Ruotsin kymmenmiljoonaisesta kansasta noin kuusi miljoonaa sai sikainfluenssarokotuksen. Tauti käyttäytyi maassa kuitenkin samalla tavalla kuin niissä maissa, joissa rokotusinto ei ollut yhtä korkeaa.
- Sitä en käsitä. Tämän pandemian yhteydessä on ollut paljon yllätyksiä, sanoo skoonelainen rokotuslääkäri Hans-Bertil Hansson.
 

- Useampi tuntemani ihminen on sairastunut rokotteesta kuin itse taudista, sanoo Lorna Patterson, yksi sairaanhoitajista The Raw Story -verkkolehdessä. - MTV3

Saksassa on noussut viimeisen viikon aikana suuri kohu, kun maan mediat kertoivat aluksi armeijan henkilöstön ja myöhemmin myös Saksan virkamiesten ja ministerien saavan eri sikainfluenssarokotetta kuin valtaväestö. Kansan Pandemrix –rokote  sisältää elohopeaa (jota myös Suomeen on tilattu GlaxoSmithKline:ltä)sekä adjuvanttia eli ainetta, joka vahvistaa toisen aineen (tässä tapauksessa viruksen) vaikutusta. Sen sijaan Celvapan ei sitä sisällä, mikä on entisestään kuohuttanut ihmisiä. - tohtori.fiRokotteita on nyt tulossa suomalaisille niin pirusti, terveydelle testaamattomia ja ranskalaisen lääkefirman kurssi rajussa nousussa. Miksi rokotetta ei edes tilattu suomalaisilta tutkijoilta, jotka nyt tutkivat muille europpalaisille - ja luotu suomalaista organisaatiota? Poliitikkojen räävittömästi mainostama pohjoismainen yhteistyö oli taas nolla, nada.Ja suurin kysymys: mitä hyötyjä ja kenelle on kauhukuvien esittämisestä massiivisella mediapommituksella ilman tieteellisiä perusteita?

Tilanne on vaarallinen, kun valtaisalle teollisuuden alalle on hyödyllistä, jos kansakunnat sairastuvat ja yleensäkin lääkkeiden terveysvaikutukset ovat mahdollisimman lyhyet ja epämääräiset. Sokeat poliitikot pitävät myös tämänkaltaisesta hysteriasta, joka luo tarvetta "vahvoille" johtajille.

Sotateollisuus ja lääketeollisuus elävät kumpikin hysteriasta ja hahmottomuudesta. Tärkeintä on mediatemppu, suuri Uhka.

Ovatko vain fobiat enää toimivinta ja tehokkainta viihdettä kansalaisille? Tulee mieleen Saksa 1930-luvulla.Se on varmaa, että joskus paha mutta viaton virus taas pyyhkii mustana surmana, mutta nyt ei ole ollut mitään merkkejä aidosta pandemiaviruksesta ja silti media otti tavallisen a-flunssan hysterian lähteeksi. Teollisuus voitti taas "kriisitilanteessa". Viruspelko herätti ennen maailmanlopun pelkoa. Nyt pelko herättää maailmanlopun odotuksen.


infosota.fi:
Turvallisuus?
 Väkevämpää viiniä ehtoollisella Ruotsissa
– syynä H1N1

.

Ei kommentteja: