sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Kuolleiden kirkko ja päivä - Hall o ween

Vainajien päivä.

Paavi: Halloween on vaarallinen 


No johan nyt huttua taas lykkäs.

Tämä on äärimmäisen tietämätön, hätäinen ja itsepetoksellinen lausuma pyhimyskulttuurin johtajalta;  pelon ilmaisu, jolla fundamentalisti tekee oman uskonsa ikään kuin jopa mitättömäksi.

Paavin mielestä kuolleiden karnevaali on vaarallista kristitylle mielelle. Paavi tuomitsee taas "vieraita" uskomuksia, koska tietää, että kristinuskon vaiheet ovat täynnä vieraita uskomuksia. Kirkko on pystynyt levittäytymään vain omaksumalla "pakanallisia" juhlia ja uskomuksia todentaakseen omaa kaikenkattavuuttaan.

Kristinusko eli ensin vaatimatonta ja hiljaista alkuseurakuntavaihetta, hyvin monimuotoista. Oli gnostilaisia ja sitten oli lastenkastajia ulkopuolisilta kiellettyjen ehtoollismenojen kera.

Sitten tulivat vainot. Lastenkastajista tuli aluksi marttyyrejä verenjuontihuhujen aiheuttamien vainojen takia. Valtakunnan vihollisia valtiouskonnon vastustajina.  Nyt tuntemamme kirkkokuntien edeltäjien lastenkastajien lahkosta tuli marttyyrien lahko.

Katolista kirkkoa edeltävä kristinusko levisi hehkutettujen ja herkullisten marttyyritarinoiden avulla.

Kiihkomielinen marttyyrien ekstaattinen ja oudon rohkea kuolema taivaan valo silmissä välkkyen oli ilmiö, ainakin tarinoissa ja legendoissa. Marttyyrit olivat superihmisiä, yli-ihmisiä, jotka saivat kokea jumalallisia lisävoimia joutuessaan kidutetuksi ja revityksi. Mieltä kiihottavia uuden uskonnon myyntimiehiä ja uuden maailmanjärjestyksen uhrjea.

Thanatos-vietistä ja ruumiin halveksunnasta tuli taivaallisen ilon lähde.

Kirkkokristinuskon kehitys on ollut täysin kuolleiden ihmisten kultin varassa. Martyrismi oli jopa sitä, että ihmiset toivoivat pääsevänsä marttyyreiksi - koska se takasi varman  taivaspaikan ja julkisuutta, televisioversiota tuimemman Big Brother The Martyrs- tyyliin. Kristinusko oli absoluuttinen kuolleiden kulttuuri, jossa samaistuttiin ensisijassa kuolleisiin; Jumalan valtakunta oli kuolemalla vihittyjen uhrautujien.

Tämän marttyyrien veren varassa kasvaneen lahkon pahin seuraamus oli se, että vainotuista tuli vainoajia. Taivaallinen, ruumista ja elämää halveksiva uhrautujien hybris vaihtui suuruudenhulluudeksi, fasistiseksi kirkoksi, joka halusi tuhota muut uskonnot. Kirjaimellisesti mutta vain pelkästään sanaan turvautumatta. Lopussa ei ollut sana vaan veri. Vain avuttomaksi heittäytynyt uhrautuva Jumala kelpasi marttyyrien verestä humaltuneille käännynnäisille.  Uusi uhrikulttuuri kumosi vanhat uhrikulttuurit.

Kun Jeesuksen uhriveren juojien uhrikulttuuri ei voinut enää tukeutua omiin marttyyreihinsä todistaakseen ainutlaatuisuuttaan nyt monopolina, keisarin hovin virallisena propagandakeskuksena ja ainoana oikeana uskontona, se etsi uusia marttyyrejä eriuskoisten pyhän vainon kautta. Todisteiksi ja varoituksiksi.

Vainajien päivänä portit toiseen maailmaan ja toiseen historian vaiheeseen ovat auki.

Luterilainen semimarttyyri protestanttisen humanismin puolesta ja kirkon johdon linjattoman vastuuttomuuden ja toiseuden kauhun takia: 

Minusta tuntuu, että paavin mielesta kuolleiden ihmisten muistokarnevaali on vaarallinen sen vuoksi, että se muistuttaa todellisesta mutta torjutusta historian vaiheesta, kristinuskon omasta, opillisesti hyvin vaarallisesta kuoleman kulttuurin ja maailmanlopun toiveen vaiheesta.

Ilman pyhimysjärjestelmää katolinen kirkko romahtaisi välittömästi, ilman pyhiä rakennuspalikoita. Pyhimykset ja marttyyryit antavat kirkolle arvon uhrautuessaan kirkon puolesta - ja ollessaan kirkon esikuvallisia protokristityjä, syyllistäviä kiiltokuvia rivijäsenille.  Luther olikin hyvin lähellä onnistumista, kun hän kumosi kapinallaan Rooman sotilasaatelisten pyhimysrumban ja anekaupan.


Suomalaisten muinaisuskonto oli hyvin vainajakeskeinen. Vainaja oli perheen jäsen vielä 12 vuotta kuolemansa jälkeen ja häntä saatettiin pihapiiristä ulos  vuosi vuodelta kauemmas metsään manalan majoille - ruualla houkuttelemalla. Suomalaiset uskoivat myös uudestisyntymiseen antamalla vaarin nimi pojalle, saatiin pojalle vaarin taitoja. Vieläkin 23 % suomalaisista uskoo jälleensntymiseen - vaikka kuuluisikin kirkkkoon.

Kun suomalaisilta gallupkyseilyissä kysytään, mikä on tärkein syy kuulua kirkkoon, niin vastauksena on kunnon hautajaiset.


Martyrs


Henkien talo naapurissa
- Ruotsin kaikennäkevä silmä"Halloween-yönä suomalaisten sähköistä
viestintäsalaisuutta enää kuukausi jäljellä"

"  Lauantaina, lokakuun päättyessä vietetään pyhäinpäivää ja Halloweenia. Samalla kuun vaihtuminen merkitsee sitä, että suomalaisilla on enää kuukausi jäljellä sähköistä viestintäsalaisuutta. Joulukuun 1. päivänä Ruotsin puolustusvoimien tiedustelupalvelu FRA kytkee valokaapelinsa kaikkiin Ruotsin kansainvälisen dataliikenteen solmupisteisiin ja kopioi sieltä jatkossa omaan käyttöönsä joka ainoan kaapeleissa kulkevan bitin. Tämä tarkoittaa käytännössä lähes kaikkea Suomesta ulkomaille suuntautuvaa pikaviestinliikennettä, vertaisverkkokäyttöä, surfaamista, sähköpostiliikennettä, puheluliikennettä ja fax-liikennettä. " - Piraattiliitto-org


  Ei kommentteja: