keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Management by perkele

Miksi Viinasen johdolla, Mauno Koivisto:n siunauksella ja Harri Holkeri:n & Suomen Pankki-nimisen sisäpiirin siittämänä, tekemällä tehty lamauttava lamahysteria -89 lähtien ei toiminut?

Suomen hallituksen kova linja oli niin väärä, kuin voi olla ja taas siitä on tehty selkeä selvitys - naapurimaissamme.

"Suomi selvisi lamasta työntämällä väkeä ulos työmarkkinoilta

Suomi selviytyi 1990-luvun lamasta laittamalla työvoimaa runsain mitoin lopullisesti syrjään ja putken kautta eläkkeelle. Ruotsi hallinnoi kriisiä pitämällä väkeä talvehtimassa sairasvakuutusjärjestelmänsä avulla. Samanaikaisesti Tanska ja Norja repivät kaulaa ja ovat nykyään hyvinvointivaltioina omaa luokkaansa. Tällaisia yhteenvetoja tehdään Ruotsin tilastotoimiston SCB:n raportissa, joka käsittelee viime vuosikymmenen suurta lamaa." - Talentum.com

Täällähän ei virheitä tunnusteta ikinä, ei - vaan kaikki huippupoliitikkomme puhuvat vieläkin "laman aiheuttamista välttämättömistä toimenpiteistä". Ei ole tunnustettu karmaisevia syitä, mm. Koiviston ja metsäpatruuniden harhaisen Neuvostoliittofantasian romahdettua eikä varsinkaan vääriä keinoja laman aiheuttamien vahinkojen maksimoimisesta.

Viinasen julma kapitalismin julistus otettiin kulissiksi, yht´äkkiä Suomen johto halusi esittää kovaa länsimaista kapitalismia vaikka ideologia oli täysin sosialistiseen realismiin unohtunut lemmikki-Suomi-bilateraali-fantasia. Julma täkinkääntö ihan vain show-eleenä menneisyyden aatteellista harhaa peittääkseen. Ja Neuvostoliiton keinoin, johtajien epäpätevyyttä peiteltiin kansalaisia syyllistämällä.

Henkinen lama jatkuu yhä, Neuvostoliiton lumoukseen langenneiden poliitikkojen valheiden takia. Samoja kotiryssä-järjestelmän poliitikkoja pääsi taas ministereiksi. Karmaiseva lumous jatkuu.

Jälkien peittely valmistaa seuraavaa poliittista hysteriaa. Taidepoliittinen lama jatkuu oopperan massiivisesta rahoittamisesta (55 milj e), -80 luvun todellisuuspakoisen luksustaidemuodon tuhlailevasta unelmasta, elitistisestä fantasiasta oopperan korkeimmasta statuksesta - kaikkien muiden taidemuotojen tuhoksi.

Seuraavaan lamaan täytyisi valmistautua strategisesti, muuttamalla asenteita ja ihmiskuvaa - mutta poliitikoilla on keinoina yhä vain pako ja pelotteita kansalaisia kohtaan - kuten tuloerojen lisäämisen ylistys.


Ei kommentteja: