keskiviikkona, toukokuuta 02, 2012

Hämmentyneet vihreät luopuvat kokoomuksen Guggenheim-vedätyksestä


Hämmentyneet vihreät luopuvat kokoomuksen Guggenheim-vedätyksestä
Hämmentyneet vihreät luopuvat kokoomuksen Guggenheim-vedätyksestä

Vihreät alkavat löytämään takaisin omaa poliittista identiteettiään katkeruuden kautta - alkaako aika olla ohi kokoomuksen kainalossa ja suukottelussa?
Vai onko tämä purskahdus vain vihreiden tyypillinen ja ailahteleva uhkausele että pappa ottaisi taas syliin?

     ** päivitys - Hesari vannoo kostoa...

Mikä on vihreiden katkeruuden ja äkillisen suurieleisen kelkankäännön taustalla?

Tietysti vihreiden eliitin valtaa ja uranousua rajoittavan raivon kipinän aiheutti oikeistolaisen demarin Ritva Viljanen (sd) valinta Helsingin henkilöstö- ja sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajaksi.

Lapsenomainen usko porvareita ja rahakulttuurin voittajia edustavaan isähahmoon, kokoomukseen,  horjuu vihreiden lampaiden keskuudessa.
Jopa Nokian romahdus on huojuttanut merkittävästi bränditietoisten sinivihreiden maailmankuvaa ison bisneksen sinisiin enkeleihin ja jatkuvaan suurbisneksen ruokottomien verohelpotuksien edistämiseen kokoomuksen pedissä ja kulttuurihegemoniassa.

Vihreillä on ollut viimeiset 5 vuotta jyrkkä ideologinen pakkomielle erottautua vasemmistosta "talouspoliittisen" kokoomuksen puolelle valtionpurkupolitiikkaan ja yhteiskuntasopimuksen solidaarisuuden halveksimiseen.

Vihreille luonto on  tullut köyhien edelle, aina.
Valtion purkaminen on kuin rutiinia vihreille. Massat ovat vihreille epämääräinen ideologinen uhka hyvin vääristyneen Linkolalaisen ideologian versiona, lähes Maolaisena instruktiona.

Ideologinen unelma luonnon pelastajina on vääntynyt kokoomuksen nihilismiin tasaverosta ahneille kansalaisille, kuluttajille. Vihreydestä on jopa tehty porvarillista bisnestä kiintiökaupan kautta ja siitä vihreät ovat äärettömän ylpeitä isin edessä.Vihreiden utopiassa vain rikkaat saavat nauttia kerskakulutuksesta, jonka "sakot" köyhät maksavat syntitaakkana.


"Vapaus" on sanana huume, jolla thatcheristisen uusliberalismin edustajat ovat perustelleet rakenteiden purkamisen silmitöntä julmuutta. Mutta kokoomuksen ja vihreiden käyttämä "vapaus" ei koske yksilön perusoikeuksia toteutua ja kouluttautua ihmisenä vapaasti valtion tukemana vaan uusliberalistinen "vapaus" on suuryritysten ja pankien epäeettistä vapautta seuraamuksista ihmisille ja tuleville sukupolville.

Haihtuuko sininen lumous nyt vai onko sinivihreillä vain peukaloa pureva kiristysvaihde ja huomion kerjuu päällä?

Epäpoliittisuus on ollut vihreille ylpeä tuutulaulu ja sotarumpu, jossa he ovat voineet saada kiitosta ison rahan eliitiltä mm "hiilidioksidikaupasta", tasaveroa tuottavista saasteveroista ja kuulua "piireihin" porvarin eleganssin huumassa ylpeinä eliitin vihertävästä mielenkiinnosta.

Se on vedonnut vihreisiin porvariperheiden lapsiin, jotka uskovat ikuiseen kasinopörssin jatkumiseen, isän mersuihin ja isän ostamiin opiskelijahuoneistoihin "sijoituksina" "hyvän perheen" "sisäisenä sosiaaliturvana"  mutta samalla hoitavat omaatuntoaan mitättömillä vihertävillä pakkomielteillä, joiden ainoa tuos on vain köyhien verotustaakan raskas kasvu  - samaan aikaan kun Kiina lisää saastetaakkaa maapallolla joka viikko noin yhden Suomen verran. Vihreiden runttaukset suomalaisten tasaverotuksen lisäämiseksi vihreyden nimissä on täydellinen huijaus, joka ei vaikuta maapallon kohtaloon millään tavoin.


Maalämpöä ja kesällä lämpöä rakennuksen alle vesialtaisiin varaavia rakennuksia eivät vihreät ole poliittisesti ajaneet asuntoenergiapolitiikassa lainkaan. Mysteeri?

Sen sijaan "vihreä" uraministeri, käsittämättömän ymmärtämätön ja vastuutaan pakeneva Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) on ollut mahdollistamassa ja kannustamassa Talvivaaran tuhokapitalismia uskomattomaan saaste-ennätykseen ja ihmisten myrkyttämiseen Suomen louhosteollisuuden historiassa.

Ympäristöministeri on ollut myös täysin hiljaa meren saastevirrasta etelästä ja idästä, jotta poliittinen hiljaisuus Kataisen hallituksessa olisi hänen uransa merkittävin saavutus.Vihreät ovat tähän asti uskollisesti taanneet kokoomuksen tärkeimmän kuntapoliittisen päämäärän eli grynderipolitiikan asuntopolitiikassa.

Se on hyvin yksinkertainen poliittinen sota asuntotuotantoa estämään: osake porvarit ja asuntokeinottelijat eivät halua uusia asuntoja Helsinkiin, jotta nykyisten asuntojen hinnat nousisivat keinotekoisesti.

Useimmat sijoittajat pitävät asuntoja jopa tyhjinä vuosikausia, jotta tämä keinottelumafian taktiikka olisi tehokkaampaa. Valtavaa energiahävikkiä ja keinottelua tuottavaa.
Ovatko vihreät sitkeästi ajaneet verotusta tyhjiä asuin- ja kauppakiinteistöjä vastaan ihan jo energiahävikin takia?
Eivät.

Rangaistusvero olisi oleellinen osa energiatehokasta kaupunkipolitiikkaa ja oikean rehellisen kiinteistövuokratason löytymistä. Nyt kannustetaan gryndereitä ja varsinkin kiinteistökauppiaita vedättämään hintoja ylöspäin tyhjillä kiinteistöillä. Toimistokiinteistöjä on Helsingissä tyhjillään yli 340 000 neliömetriä. (Tietääkö joku asuntokiinteistöjen määrää, se voi olla huikea)

Heräävätkö vihreät nyt poliittisiksi myös asuntopolitiikan suhteen ja mielenterveyshoidon alasajamisen suhteen - mitkään vihreiden julkkisten ehdottamat auttavat puhelimet eivät auta mitään mielenterveydeltään romahtavassa Suomessa. Herävätkö vihreät progressiivisen verotuksen palautamiseen Helsingin alueella hyvinvointipalveluiden ja köyhien lasten tukipalveluiden palauttamiseksi?

Vapaaehtoistyö ei ole ratkaisu tukipalveluiksi. Työstä on saatava palkka Suomessa. Rikkaat eivät voi saada verohelpotuksia samalla kun Katainen rääkyy kansalaisia oiekiston näkemykseen "solidaarisuudesta" eli kokoomuksen versiossa ihmiset pakotetaan tekemään ilmaistyötä valtion vastuutehtävien eteen Suomen perustuslain mukaan. Verotus on vastuun jakamista, ei tämä perustuslain alasajaminen.

20% nuorista on vakavasti syrjäytymässä.

Huumepolitiikassa on myös vakava herätys edessä: kykenevätkö vihreät Helsingissä heräämään lahjonnan verkoston laajuuteen viranomaisten, poliisijohtajien, eliittipiirien ja bisnespiirien kesken? Voivatko vihreät herätä näkemään kieltolain ainoata seuraamsuta: rikollisia rikastuttavaan bisnesmalliin. Huumeiden vapauttaminen on ainoa keino lopettaa laaja ja pimeä lahjontakulttuuri, joka liittyy myös politiikan enenevään korruptoitumiseen.
Heräävätkö vihreät tasa-arvoon koulutuksessa ja verovarojen väärinkäyttöön suomenruotsalaisten koulutuspelissä, eriarvoistavaan suomenruotsalaisten oppilaiden paljon helpompaan sisäänpääsyyn koulutuksessa?

Kun vihreiden johto  on mieltynyt mustiin audeihin, vuosittain 70 miljoonaa julkisia varoja ahmivaan eliitin juhlataloon, oopperaan, ja kokoomuksen rahapiirien seireenilauluun niin siten selvä poliitinen sota oikeiston grynderipolitiikkaa ja asuntorakentamisen estämistä vastaan olisi aivan uusi luku vihreille. 


Ehkä Guggenheim-kurssin vaihdos on taas vain vihreiden paniikinomainen laskelmointi kuntavaaleille, itkuparkukohtaus ja näpäytys kokoomukselle kunnes kokoomus viettelee vihreät taas ikuisen kasvun unelmaan eliitin huolettomissa tanssijuhlissa -  hylättyjen pätkätyöläisten ja oikeiston aloittamien kolmen sodan vammauttamien suomalaisten ahdistuksesta kärsivien jälkeläisten varpaiden päällä.

Eliitillä asiat ovat paremmin kuin koskaan mutta siitä hyötyy vain kolmasosa suomalaisista, joilla on oma eliittiliitto ammattiyhdistysten omassa eliittikuviossa.

On monia kysymyksiä, joissa voi kysyä vihreiden poliitista sitoutumista ja oikeiston historiallisten valheiden ylläpitämistä.

Sallivatko vihreät tänä kesänä Helsingissä sisällissodan joukkohautojen avaamisen ja historian kohtaamisen? Kun Suomi on ainoa maa Euroopassa, joka on kieltänyt sisällisotahautojen uhrien vammojen tutkimiset. Tuskin sallivat kokoomuksen historiallisten painajaisten avaamista ja historian avaamisen toteutumista.

Ymmärtävätkö vihreät että elvytyspolitiika on kansalaisiin sijoittamista ja valtion sekä kaupungin suoraan järjestämää työllistämistä eikä suurfirmoille laajaa ulkoistamista (pimeälle siirtotyövoimalle) ilman laatuvalvontaa?

Miksi vihreät ovat allekirjoittaneet oikeistolaisten virkamiesten määrän lisäämistä Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa yli akateemisten toimijoiden määrän?? Aivan käsittämätöntä oikeistolaisten sotaa akateemista uuden kulttuurin luomista ja tutkimista vastaan.

Paniikki ja mököttävä itkuparkukohtaus ei ole politiikassa sama asia kuin ideologinen tiedostaminen arvopäämääristä.
Monet ihmiset saavat emotianaalisia paniikkikohtauksia huomatessaan, mitä kokoomus on saanut 20 vuoden aikana tuhottua Suomessa (tietysti oikeistodemarien tuella) mutta mitään aitoja ja poliittisesti vastakainasetteluja tuottavia johtopäätöksiä ja syys-seuraussuhteiden tunnustamista moni ei uskalla tehdä.  Ettei vain leimautuisi vasemmistolaiseksi.
Miten voi olla vaikeaa nähdä, että kokoomus on 20 vuotta kiihkeästi ajanut Eurooppaa nyt tuhoavaa pankki- ja pörssipolitiikkaa keinottelun vapauttamisessa, valtioperiaatteen ja perustuslain typerässä alasajamisessa?
Niin kauan kuin vihreät valitsevat oikeistolaisia johtajia puolueensa politiikkaan ja ministereiksi niin eivät vihreät voi ymmärtää politiikkaa.He suostuvat vain sylikoiriksi.

Vihreiden tärkein poliittinen tehtävä on ollut 5 vuotta vihreällä höpinällä ja  pintamaalilla peittää puolueen oikeistolainen toiminta kokoomuksen junttapolitiikassa ja kokoomuksen virkamiesten toiminnan valvomattomuudessa.
Kahden ydinvoimalan allekirjoittaminen vihreiden ministereiden vihreällä verellä on naurettavin esimerkki vihreiden lapsellisesta oikeistouskollisuudesta ja luulosta olevansa epäpoliittinen toimija "vihreiden arvojen" puolesta, muka ulkona perinteisestä vasemmisto-oikeisto-asettelusta. Harha, valhe, vallanhimo.

  Vihreille minulla on yksi neuvo:
Katsokaa peiliin ja katsokaa tosiasioita syy-seuraussuhteissa mitä olette aiheuttaneet oikeistopelillä.

Te olette tärkeä osa hillitöntä uusliberalismin huijausta ja pankkien eurovallankaappausta. 
Uskallatteko nähdä ainoa asian, joka loi jotain kuria ja sääntelyä 60-80-luvulla teolliseen kapitalismiin hyvinvontiyhteiskunnan käytännönpolitiikalla ja ihmisoikeuksilla?
Uskallatteko nähdä väistämättömän osan "alkuperäistä" ideologiaanne, vasemmistolaisen identiteetin solidaarisuudesta ja raiskaavana riehuvan pääoman sääntelystä?  Voitteko ymmärtää progressiivista verotusta ja rangaistustulleja epäeettisille tuotteille aasiasta ja Kiinsasta?    • Lapista Suomen Kongo?
    - Soininvaara

    En voi mitenkään ymmärtää joidenkin kokoomuspoliitikkojen himoa lahjoittaa Suomen mineraalivarat kansainvälisille yhtiöille periaatteella löytäjä saa pitää.
2 kommenttia:

oscari kirjoitti...

Kiitos hienosta ja upeasti kantaa ottavasta tekstistä. Se oli täyttä asiaa!

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Tämä on ideologista sotaa ja jatkuu vaan.

uusin kirjoitukseni

- Guggenheim ja SOTE samaa kulttuurisotaa demokratiaa vastaan

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/guggenheim-ja-sote-samaa-kulttuurisotaa-demokratiaa-vastaan