perjantaina, huhtikuuta 01, 2011

Fundamentalistien seksistäpidättäytymis-kampanja yliopistolla

OPKOn ja SLEY Nuotta.com-lehden masinoimassa seksistäpidättäytymiskampanjassa torstaina englantilainen saarnaaja käytti yliopistolla evankelikaalien sadomasokistista ja intimiteettiä häpäisevää shokki-retoriikkaa nuorelle fuksiyleisölle pseudofilosofialla maustettuna.

"Relativistista" eli avioliiton ulkopuolista seksiä verrattiin mm. useampaan kertaan vauvojen raiskaamiseen ja julkinen nenän kaivaminen oli Jumalan silmissä intuitiivisesti syntiä ja iljetys siinä missä toisen puukottaminen.
Ja perheen koira paheksui isännän kondomin käyttöä luonnonvastaisena kun kirjansa julkaisusta puhunut luennoitsija etsi "intuitiivis"-normatiivista Jumalan maailmanjärjestystä koiran pään sisältä.
Full Monty Python! OMG.

"... Homoseksuaalisuuden syiden ymmärtäminen on tärkeää, varsinkin meille uskoville, jotka helposti syyllistymme tuomitsemaan homoseksuaalit ihmiset heidän syntinsä takia "

 
Älä lannistu
- kuinka raamatuntuntutkija suhtautuu fundamentalistien seksuaaliseen kampanjointiin?
"Kohuttu Nuotta-lehden Älä alistu -kampanja antaa ymmärtää, että nuoren ei tarvitse alistua ”väärään” seksuaaliseen suuntautumiseensa. Hän voi ”parantua” tai ”eheytyä” siitä. Näin kampanjaan sitoutuneet heterot lukevat Raamattua ja taas kerran lyövät sillä päähän niitä, joilla on toisenlainen seksuaalinen identiteetti. Nyt tuntuu, että tarvitsen kehotusta ”Älä lannistu!”. 
Ehdoton oikeassa oleminen on vaarallista. Se on läheistä sukua fanatismille. Pelkään nuorten seksuaaliseen identiteettiin kajoamista. Raamattu ei riitä työvälineeksi. Kuka vastaa seurauksista? Olen myös pahoillani Raamatun puolesta. Sitä ei ole tarkoitettu lyömäaseeksi."

Armo riittää

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
olipa mukavasti koottu linkkejä ajankohtaisiin aiheisiin.
Harmittaa, että missasin elokuvien maailmankatsomuksellisen pohdinnan. Olitko todella paikalla? Nimittäin tulkintasi ja Opkon sivujen väliltä ei oikein löydy punaista lankaa.
Näinä aikoina on muodikasta vastustaa perinteistä kristinuskoa, mutta kritiikin pitäisi olla osuvampaa ja siten parantavaa. Ennen suuri enemmistö halveksi homoja ja kohteli kaltoin, nyt suuri enemmistö kannatta homoutta -riippumatta omasta sukupuolisesta suuntautuneisuudestaan. Onko enemmistö vienyt tiedettä eteen päin? Onko enemmistö aina ja kaikkialla oikeassa?

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Todella paikalla.

On näitä amerikkalaisia saarnaajia nähty, joita viidesläiset raijaavat Suomeen profeetoina.

Vertauskuvat ja analogiat ovat puheissa hyvin hämmentäviä ja tahallisesti juuri sitä. Siihen psykologinen sodankäynti tähtää. Horjutetaan kuulijan perusturvaa ja esitetään sitten pelastava tulkinta.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

PS
Minusta on idioottimaista, että anonyymi kysyy "olitko paikalla". Anonyymi, oletko itse omalla paikallasi vai oletko pelkuri?

Anonyymi kirjoitti...

Kun ei ole paikalla ollut, niin pahapa minun on kommentoida, mutta jos joskus olen ollut, niin eipä perusturvallisuus ole järkkynyt tms.
Minusta viidesläiset ovat reippaita puuhastelijoita. Herttaisia. Niinpä en aivan kuvauksesi peusteella tullut idioottia hurskaammaksi tapahtuman kulusta :)

Anonyymi pelkuri

Anonyymi kirjoitti...

No anonyymin suojissa on pakko myöntää, etten olis lähtenyt Anni-kampanjaa noilla eväillä tekemään. Jonkun kokemuksesta ei pitäisi tehdä kampanjaa.
Kokemus vaan on, jollain on toinen kokemus. Lapsuuden usko haihtuu ja vaihtuu. Tai sitten saa liberaalin kasvatuksen, mutta tärähtää uskoon. Sanoittaapa sen kokemuksen miten vaan. Lyhyesti: Älä alistu! kampanjassa meni puurot ja vellit sekaisin: laki ja evankeliumi. Liian vähän kumpaakin tekee aika huonon sekoituksen hyvästä tarkoituksesta huolimatta. Itseasiassa tosi huonon kamppiksen, jos joku kokee, ettei voi tulla kirkkoon, kun on "epäonnistunut" toisin kuin Anni.

Pollardista vielä: En ole saanut koskaan niin paljon tunnelatausta puolesta tai vastaan mistään viidesläisestä jutusta kuin sinä tuosta, joten takana oli mielenkiintoakin.

Monet elokuvat jätän katsomatta, koska niistä tulee painajaisia.

Niin eheytyminen on vissiin kesken.

Pelkuri ja anonyymi