keskiviikkona, huhtikuuta 06, 2011

Lightroom - Kokeile ilmaiseksi parasta valokuvaukseen soveltuvaa kuvankäsittelyohjelmaa

Kokeile ilmaiseksi ehdottomasti parasta aitoon valokuvaukseen soveltuvaa kuvankäsittelyohjelmaa. Paljon nopeampi sävynsäätöhärdelli kuin Photoshopissa. Voit siis kokeilla tätä koeversiota n. 3 kk ja sitten markkinaversiotakin saa kokeilla 1 kk.

Kuvaa kuvat RAW-tiedostoiksi kamerassa tätä varten, ei JPG.

Voit lopulta ostaa tämän ohjelman 2 kaverin kaa - 3 asennusoikeutta. Hyvä syy ostaa uusi halpa 64 bit kannettava - mieluiten 6000-sarjan näytönohjaimella.

Tunnelmanhallintaa
mac / pc
http://www.tietokone.fi/softa/windows/adobe_lightroom_3_4_rc


Ominaisuuksia

http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/features/?view=topnew


Tee itse multimediaa nettisivuille

Avoimen koodin Wysiwyg html5-editori haastaa Flashin ja Silverlightin:
Maqetta

ja kameraksi tietysti

  Päivitetty!

Yksinkertainen totuus kamerasta ja elämästä: elämä liikkuu ja hidas kamera ei ota kuvaa elämän tahdissa. Hanki nopsa ja herkkä kamera, 1-5 viikon sisällä tarjolla 
Nikon D5100
-hieno, sävykäs kenno D7000:sta
-tarkka takanäyttö
-hieno video
Camera reviews - Nikon D5100 preview - Digital Photography Now
Tai hanki jo sen halvempi versio D3100 tai isoveli D7000. 
Unhohda ylimainostettu Canon ja vanhat rojut. Myös HD-videokamera samassa paketissa.
+ Uusi D310s on myös tulossa 4-11 vkoa.

Nikon
nopea ja älykäs D3100 tai 
kalliimpi ja nopeampi D7000

Älä kärsi huonosta kamerasta, jos pidät hyvistä kuvista
(jotka menetät ilman hyvää kameraa)

PS Nikonit loppuvat kohta varastosta Japanin tilanten takia...

Zoomia ostaessasi on kätevää tilannekuvauksien manuaalivalotusta silmälläpitäen, jos zoomissa on kummassakin päässä sama valovoima eli yksi ainoa perus f valovoima koko objektiivissa - usein f2.8. Tamron on hyvä merkki.


Oikea valokuvaus on tilannevalokuvausta 
- Vivian Maierin Chicagon katuelämää 1950-luvulta
Oma fiiliksentaltiointisessioni kesältä
::

Adobe on julkistanut uuden sovelluskehitysympäristön, jonka avulla voidaan luoda tablet-laitteissa pyöriviä sovelluksia, joiden avulla voidaan ohjata työasemassa pyörivää Photoshop-ohjelmaa. Adoben Photoshop Touch SDK toimii Android-, BlackBerry- ja iOS-laitteilla. 

Photoshop Touch SDK:ta (Software Development Kit) ja Photoshop-ohjelman uutta skriptimoottoria hyödyntäen tablet-sovellusten kehitys on mahdollista kaikille kolmannen osapuolen kehittäjille.

Uuden SDK:n julkistuksen yhteydessä Adobe on esitellyt kolme yhtiön kehittämää iPadilla toimivaa esimerkkisovellusta, joiden avulla tabletin ruudulle voidaan siirtää muutamia yleisiä työtehtäviä.

Adobe Eazel -sovelluksella on mahdollista piirtää nopeita luonnostelmia iPadin ruudulle, josta ne on helppo lähettää Photoshoppiin jatkotyöstöä varten Wlan-yhteyden yli. Color Lava toimii kuten maalarin väripaletti, jonka avulla voi luoda haluamansa sävyn ja käyttää sitä Photoshopissa. Adobe Nav for Photoshop taas siirtää haluamasi valikot iPadin ruudulle muuttaen sen näppäräksi ohjaimeksi esimerkiksi piirtopöydän yhteydessä käytettynä. 
.

Ei kommentteja: